Sov länge imorse och gjorde mig ingen brådska. Hästarna blev glada när jag kom men de hade mumsat halm på natten så de var inte alls så hungriga.
 
När jag åt frukost så messade Karin att hon var på väg hit. Igår sa hon att hon skulle till farmor, så jag hade räknat med att vara ensam. Kanske dammsugit lite på förmiddagen.
 
Så blev det inte! Det är trevligt med sällskap, men inne blir inget gjort. Ha ha! Egentligen står jag ut med hundhår och sand. Men Emilia börjar bli stor nu och ligger på golvet!
 
 
Vi fikade förstås och Jim städade som vanligt! Vilka rutiner vi har! Men Allie skruttan snodde en napp och tuggade sönder den. Så allt var inte som vanligt!!
 
Vi gick ut och promenerade en sväng. Det var råkallt och fuktigt. Hundarna fick leta lite godis på en äng. Sen red vi. Karin och jag red båda två, men lite omvarandra eftersom Emilia vaknade några gånger. Jag var supernöjd med passet! Tindra gick så himla bra! Det är lite märkligt, men ju mer jag tränar desto mer travaktig blir tölten. Nu ska vi bara hitta den där perfekta läget mellan pass och trav! Då blir det finfin tölt!
 
Efter lunchen åkte Karin hem (klockan 15) och jag gick en sväng med hundarna innan jag åkte och hämtade My och hennes kompis. My red på ridbanan men jag tog en sväng på Berserkur för att känna lite på honom efter han har varit dålig. Moa tyckte att han verkade lite seg. Men han pinnade på bra. Visserligen lite stel men han är lyhörd och gillar att göra rätt, så det var rätt trevligt!
 
Sen tränade jag med hundarna i stallet. De var duktiga som vanligt! De fick också jobba med fåren när jag fodrade. Idag var de väldigt duktiga och skötte sig utan min inblandning.
 
När Tomas kom hem gjorde vi det sista  i stallet och gick en promenad.
 
Vi lagade lasange när vi kom in och vitkålssallad till det. Idag passade vi salladen så att inte Allie snodde den!
 
 

1 kommentarer

Marianne

25 Jan 2017 10:06

Jag är avis på dej som har lös drift, jag önskar Janne kunde hjälpa mej att ordna det. Jag förstår att hundarna drar in en hel del grus nu, jag ser ju hur det ser ut efter Leo och han är ju korthårig....

Det tar 21 dagar för att det ska bli en kyckling, det går att använda ägget även om hönan legat nån dag, men om jag är osäker knäcker jag det i ett glas innan jag använder det. Jag har aldrig fått något med foster i.....ännu!
Dessa ägg låg ju i deras gård, det är lagom kallt ute och alla hönor har varit inne på kvällarna så just dessa kan inte vara ruvade mer än max under dagen.
Det är värre på sommaren när det är varmt och de gömt i bråtet bakom stallet....då det kan ligga flera veckor innan jag hittar de.

Kommentera

Publiceras ej