Onsdag och dagen bara försvann!

Karin kom och lämnade pudlarna kl 8 för Emilia skulle till US för att röntga njurarna. Hon hade urinvägsinfektion för några månader sedan. De var borta i många timmar.
 
På fm hade jag en privatlektion med en hund som drog ut på tiden så sen blev det bråttom. Jag skulle klippa mig 12.45. Satte fart på höfläktarna, släppte hästarna på bete och halvsprang med alla hundar. In i duschen samtidigt som jag bryggde kaffe, så jag hann ta en slurk!
 
När jag hade klippt håret hämtade jag en medicin till åt Allie. En mot nervsmärtor. Får se om den hjälper till. Annars tycker jag nog att hon blivit något piggare idag. Ville följa med ut på promenader och jag tycker ögonen ser piggare ut!
 
När jag kom hem åt jag sushi som jag var och köpte på nya sushibaren. Gud så gott!
 
 
Sen ringde jag försäkringsbolaget och givetvis hade jag en alldeles för dålig försäkring på Allie! Vet inte hur det kom sig. Mio och Jim har både högre veterinärförsäkring och rehab samt mediin. Hon hade inget av det. 
 
När jag gick ut för att ta tillbaka hästarna så kom Karin och Emilia lagom till kaffet var klart. Jag hade köpt jordgubbar med, som Emilia är galen i. Mmmmm sa hon hela tiden när hon åt!
 
 
 
Efter mockning och fodring av fåren så klippte jag gräset och helt plötsligt var klockan 20. Så någon ridning hann jag inte idag!

Vilken dag är det?

Jag blir så veckovill! Det blev konstigt när jag jobbade i helgen!
 
Igår jobbade jag, igen! Tills imorse.
 
Hann dra ett snabbt varv med dammsugaren innan Emilia och Karin kom. Sen blev det kaffe och en promenad innan Allie och jag skulle till Norsholm igen på laserbehandling.
 
Jag tyckte att hon svarade bra på den idag med. Hon har varit lite mer intresserad av gå ut och föja med och titta vad vi gjort. Får se om det verkar imorgon med. Jag fick recept på ytterligare en värktablett som jag ska hämta imorgon.
 
När vi kom hem så kom kusin Marie på fika. Vi satt och babblade i flera timmar. Och Emilia var busig och höll igång.
 
 
 
Vi tog en promenad innan de skulle åka hem. När vi kom tillbaka så kom Tomas hem från jobbet. Då upptäckte vi att tackan Krakel var på rymmen igen med sina två lamm! Förbannade får!! 
 
Vi fick bygga en hage bara till dem av grindar. Där får de stå tills vi ska flytta flocken igen. Lite pinsamt när fåren hålls i grannarnas trädgårdar!
 
 
 
 
Klockan blev mycket innan jag kunde rida. Men vad gör det! Det är ju ljust!
 
 

Äntligen växthusfix!

Jag jobbade ju extra ett dygn. Från lördag till idag kl 10.
 
Åkte till min favoritplantskola i Fågelsta. Jag har inte hunnit plantera något här hemma ännu. Känns som jag ligger efter med allt! Jag köpte jord, tomatplantor, gurka, sqaush och physalis. En dag i veckan ska jag åka och handla blommor med.
 
Det var så roligt när jag kom dit. De hade köpt en hund och ville visa den. De sa själva att de är nybörjare och inte kunde så mycket. Och det var tydligt! Men gud vilken gosig och fin hund. Då tänkte jag att man kommer långt med att tycka om sin hund och behandla den väl. För det är jag säker på att de gör!
 
När jag kom hem var Tomas och hämtade vatten hos grannen igen. Jag satte igång att steka pannkakor. Till kaffet! Klockan var ju nästan 12 och det fick bli kaffe och lunch ihop.
 
Hela eftermiddagen gick åt till växthuset. Planterade och satte upp solskydden. Mysigt! Det småregnade så det var behagligt därinne! Katten Bruno har varit borta igen och kom hem idag. Han är alltid så sällskaplig när han kommer hem och ska vara där vi är. Så han låg i vägen i växthuset när vi grejade!
 
 
 
 
 
 😊 
På kvällen hade jag projektkurs med 2 elever. De är alltså elever till min rallylydnadsutbildning.
 
Det var jätteroligt! 
 
Innan vi gick in så tog vi en promenad. Allie verkar ha ont. Hon gör inte ifrån sig om man inte säger till, vilket är frustrerande. 
 
Nu ska jag duscha och sova!

Egentligen ledig helg

Men förut ringde chefen. Så jag ska jobba imorgon.Det går bra. Det är ju dessutom storhelg.
 
Vi har tagit in hö, igår och idag. Igår hade vi hjälp. Men idag har vi varit själva. Så det har blivit mycket kroppsarbete!
 
Allie var hos en duktig tjej igår fm. Jag hade supertur och fick en återbudstid hos Marie Söderström i Norsholm. Jag vet att det brukar vara typ en månads kö och skulle boka till Allie. Men det fanns en tid dagen efter! Eftersom de sa på veterinärkliniken att hon hade värk i leder och troligen artros, så tänkte jag få hjälp med lindring. Och tips på vad vi ska göra hemma.
 
Hon fick laserbehandling i ryggen där det var som värst. Troligen har hon sträckt sig, när hon fick stöten från elstaketet. Musklerna var jättespända och ömma. Det blev stor skillnad efteråt. Vi ska tillbaka på tisdag.
 
Hemma är det nu koppelpromenader, inte gå i trappor eller hoppa. Och absolut inte bada! Hon plaskar ju som en dåre med frambenen och det var ju den värsta rörelsen. Hon som älskar vatten. Vi ska också röntga henne den 17/7. Då kommer en specialist tillbaka från semestern. Det är inte uteslutet att det kan vara diskbråck, så nu tar vi det väldigt lugnt. 
 
Vi ska också använda Bemermadrassen. Det tyckte Marie var bra. Fast först tog jag för starkt program, då reste hon sig och gick. Snacka om tydlig! Nu ligger hon på det mildaste. Det pasade tydligen!
 
 
 
 
När vi kom hem ifrån rehaben igår var Robert med familj här och Karin och Emilia. My och Moa var med en liten stund också.
 
 Kasper är spännande!
 
Emilia smakar på hö....
 
 
 
Elis!
 
Hilma vill ha en egen häst!
 
Hilma jobbar!
 
 
Lite lunch!
 
Idag var vi själva och har jobbat på och fått mycket gjort.
 
Tog in 2,5 vagn med hö först. Sen drog Tomas upp ogräset på grusgången med traktorn som vi lånat. Vår lilla traktor är trasig och den stora är svår att komma in på tomten med!
 
Har tvättat några maskiner och städat toan. Sen hade jag önskat att jag hunnit rida och träna hundar, men man får väl vara nöjd ändå.
 
Nu är klockan över midnatt. Dags att gå ut en sväng!
 

Island sista delen!

Det var dags att åka vidare mot gyllene cirkeln.
 
Vägen dit...
 
 
 
 
 
Gullfoss
 
 
 
Hotellet hette likadant och det var jättefint!
 
Snart mat!
 
 
Lammspett!
 
Tingvallir
 
 
 
 
Sista natten sov vi Reyjkjavik igen. På kvällen var vi ute och åt svindyr pizza.
Nästa morgon åkte vi till valmuseét , vilket var väldigt intressant och fint. Överaskande bra faktiskt! Man laddade upp en app på telefonen som man fick all info i, hörlurar fick man låna. Gott fika var det med!
 
Innan vi åkte till flyget var vi runt i några hästaffärer men vi handlade inget. Allt var ju så dyrt!
Vi åkte och lämnade tillbaka bilen och sen flög vi hem! Landade i ett somrigt Sverige sent på kvällen och kom hem till Långskogen vid 2.30 på morgonen!
 
 
 
 
 
 

Igår vad det jobbdag

Kom hem på fm idag och har haft 2 privatlektioner och klippt lite gräs. Mer har jag inte hunnit.....
 
Allie är jätteknepig, imorgon får jag ringa veterinär och ta lite prover.
 
Tänkte fortsätta med lite foton från Island.
 
Vi fortsatte mot Husavik där Tomas skulle ut på Valsafari. På vägen stannade vi i Akureyri och tog en liten sväng i stan.
 
 
Hotellet i Husavik i matsalen!
 
Frukosten är visst uppäten!
 
Tomas åkte ut på havet medans jag gick på museum och fikade. De fick se mycket valar!
 
 
 
Fotat från bilen!
 
Nästa anhalt var Myvatn, där det skulle finnas en badstrand. Ha ha, jo, men där var snö! Inte så badsugen direkt!
 
Vi fortsatte istället till Egilsstadir. Där bodde vi på ett hotell där vi träffade en islänning som bott i Söderköping!
Bra ställe med god mat!
 
 Foto från bilen.
 
 Det här stället råkade vi åka förbi! Det var häftigt. Man kunde åka båt ut bland isflaken, men det regnade så det lockade inte direkt.
 
 
Nästa natt bodde vi på ett ställe där man fick en stuga att bo i en bra bit från huvudhuset där man kunde äta. Det var sådär eftersom det regnade. Omgivningen såg fin ut. Men vi var ju inget ute pga vädret.
 
Nästa dag var vi på Eyjafjallajokull vistor center. Det var väldigt intressant! Vi var ju på Island när det utbrottet var! Man fick se en film om en familj som bodde alldeles i närheten och hur deras liv hade påverkats pch blivit.
 Jag kommer ihåg att några gårdar vi var på då, hade tagit emot hästar från katastrofområdet där marken var fylld av aska.
 
Sen var vi på Skog-och transportmuseét vilket också var jättebra!
Vilka gamla grejer!
 
 
 
Fortsättning följer.....
 
 
 

Tråkdag för Allie och Island!

Det började väldigt dåligt. Både Jim och hon fick en stöt av staketet. Jim släppte det snabbt. Men Allie är låg idag med, när jag är i närheten. Tyvärr är det ju så med "bestraffning", man vet aldrig hur de reagerar eller kopplar ihop det. Jag blir så arg på folk som anväder antiskall-halsband till exempel. Vem vet vad hunden kopplar ihop straffet med!!?? Allie trodde att det var jag som gjorde något, trots att jag var en bit ifrån. Men jag var ju där. 
 
Jag åkte och badade med Mio och Allie för att se om hon kunde glömma bort det. Det gick bra så länge vi var där. Men hemma blev hon låg igen och nästan kröp i närheten av mig. Jag ringde till och med veterinär för att fråga om de hade tips. Men de hade aldrig hört något liknande. 
 
Jag åkte och jobbade kl 17 och när Tomas kom hem var hon som vanligt. När Karin var här idag var hon också som vanligt, tills jag kom hem......
 
Usch vad tråkigt. 
 
Nu ska jag berätta om Island.
 
Vi landade  på Island framåt kvällen på söndagen. Hyrde en bil och åkte till Reyjkjavik där vi bodde första natten.
 
 
 
 Morgonen efter åkte vi norrut och hamnade i Borganes.
 
 
 
 
Sen fortsatte vi uppåt och stannade på några ställen.Det var kallt och vi hittade snö!
 
 
 
Väg 1 som går runt ön är inte alltid asfalterad!
 
Nästa natt bodde vi på en fd skola. Eller om det delvis var det ännu! Det var jättemysigt! Och hemtrevligt. Vi kom lagom till att äta gemensam kvällsmat. En jättegod kycklingsoppa.
 
 
 
 
 
 
 
 
Där hittade vi också en lapp om ridning. Så vi bokade en tur dagen efter.
 
 
Den här såg jag på vägen! Den var häftig!
 
Här kom de vi skulle rida. Hemdrivna från hagen med bil!
 
 
 
Jag och Spuni
 
 Efter ridningen åkte vi vidare till Hofsos där vi sett att det fanns  ett bad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fortsättning följer....

Varmt idag, inget favvoväder......

Jag gillar ju det väder som varit ett tag. Svalt, med lite skurar.
 
Idag var det 17 grader redan klockan 7...
 
Det går snabbare att fodra nu när vi ger hö. Bara att ta några kakor och dela ut! Samma hos fåren! Där har vi lagt hö bredvid huset. Tidigare hade vi allt foder på logen och fick dra på en vagn. Och hästarna har ju haft nät med ensilage som jag burit ut i omgångar för de väger ju en del.
 
Så nu går det dubbelt så fort ute på morgonen!
 
Jag måste genast berätta att Astrid är gravid!! Det finns ju inga hankatter i närheten så jag hade ju bokat in en träff med en fin hane åt henne! Men hon har fixat det själv nu! Måste ha vandrat iväg någonstans eller om det har flyttat in någon ny! Men jag vet inte när det blir. Har aldrig haft kattungar förut. Men det kanske är halvvägs.
 
Jag hnn en del imorse innan Karin kom. Dammsög av, plockade och satte på tvätt. 
 
Sen kom de lagom till förmiddagskaffet.
 
 
Allie och Astrid
 
 
När vi hade fikat gick vi ut och promenerade med alla hundar. Vi släppte hästarna på bete och lasttränade Freyja. När Karin hämtade henne hos hingsten tog det ju 1,5 timme att få på henne...... Idag gick det jättebra. Nu får vi träna på fler gånger innan hon ska åka dit igen.
 
 
Sen gick vi in och åt lunch. Emilia var inte sugen på att sova nämligen. 
 
Men när vi hade ätit så somnade hon i vagnen så vi kunde rida.
 
Fy vad varmt det var. Pust och stånk och stön.......och hästen gick sådär....det känns som jag vill kolla upp henne. Men Lotta som vi brukar ha är sjukskriven så jag måste hitta någon annan.
 
När vi hade ridit så åkte jag till affären. Karin gav Emilia mellis och sen åkte hon hem.
 
Ikväll hade jag noseworkträning med 5 hundar. De var jätteduktiga! Det var så roligt så jag glömde fota!!
 
När de åkt hem fick alla mina tre leta efter gömmorna. De fixade allihop, såklart!
 
 
 
 
Tomas hade med sig Jim och Mio till fåren medans jag hade kursen. Då var ju Allie med mig. Så idag har jag inte dåligt samvete, de har fått jobba. Jim fick också ett kort pass rallylydnad. Imorgon ska han och jag på privatlektion till Terese. Det blir kul.
 
Sen börjar jag jobba 17 och ska jobba extra på fredag så jag slutar klockan 16.30. Sen jobbar jag lördag till söndag med. 
 
I helgen är ju vätternrundan, så stan kommer vara full  av folk och en massa jippon!
 
 
 

Barnvakt!

Jag satte klockan imorse för Emilia skulle komma klockan 8. Karin jobbade 9-15. Jag satte fart så jag skulle vara klar när hon kom.
 
Tyvärr har det ju småregnat hela dagen så vi var inne ganska mycket. Några promenader blev det och sen sov hon ute i vagnen i 1,5 timme.
 
 Prins vågar sig fram!
 
Berserkur är alltid nyfiken!
 
Puss Allie!
 
 
När Karin kom och hämtade Emilia så gick jag ut och red. Tog med mig Mio och Allie på en tur. Det gick inte lika bra som sist, men okej iallafall!
 
 
 
 
 
 
Tomas hade kommit hem när vi kom tillbaka. Då åkte vi till soptippen med transporten full av skräp!
 
Hade tagit fram kålpudding ifrån frysen så maten gick snabbt!

Nattsuddare

 
Jag har så svårt att komma isäng. Ofta kommer vi ju in sent och äter. Så när man satt sig är klockan mycket......
 
Så när klockan ringer på morgonen är jag halvdöd! Skyll mig själv......
 
Idag jobbade jag till 14. När jag kom hem var Emilia här! Karin ville rida så jag tog hand om den lilla. 
 
Sen drack vi kaffe när hon kom in igen.
 
Jag kan ju inte lägga in film här. Men jag lägger på instagram. Emilia "lekte" med Jim och badade i hundvattenskålen!
  
 
Ikväll hade jag noseworkkurs eller prova på rättare sagt.
 
Några var superduktiga men sen är det alltid någon som blir besviken på sin hund och inte tycker att de presterar som de vill. Det är det tråkigaste med kurser. Man önskar ju att de ska förstå att hundar är olika och lär sig olika fort!
 
Imorgon ska Emilia vara här för Karin ska jobba.Kanske ska lägga mig i tid ikväll. Ha ha!
 
 

Söndag och jobbat på !

På fm åkte vi och handlade olja till golvet i växthuset. Ja och lite annat med förstås! Granngården har ju så mycket!
 
Det har småregnat idag, nästan hela dagen. Men mycket har blivit gjort!
 
Jag oljade golvet. Sen lagade jag stekt abborre. Gud så gott! 
 
 
 
När vi hade ätit så gick jag en promenad med hundarna på ca en timme.
 
När vi kom tillbaka så tog vi kaffe ute i stallet. Tomas höll på att fixa klart i torken och ville sen greja med traktorn.
 
Jag tog med mig Allie och Mio på en ridtur! Å vad bra det gick idag. Jag var så glad! 
 
 
 
 
Allie vill inte vara hemma när Tomas är i garaget, hon tror att det ska låta mycket, det gillar hon inte!
 
När jag hade ridit så började vi mocka ur stallet. Fy vad hårtpackat det är. Vi tog en tredjedel innan vi gav upp.  
 
 
 
 
Jag hade kokat mycket potatis vid lunch så till kvällen blev det knäcke med kall potatis, kokt ägg och sill. Barndomsminnen för mig! En del gillar inte kall potatis, men jag tycker att det är gott!
 
 
 
Sen klippte jag håret på Tomas och dammsög sen lite snabbt av. Städningen har som vanligt blivit uppskjuten!
 
Och nu är det kväll!
 

Inget städväder idag heller!

Det skulle ju bli så regnigt framöver, men det stämmer  ju inte!
 
Imorse sov vi till nästan 8,30. Men hästarna fick mat klockan 1 inatt så de klagade inte!
 
Det blev långfrukost när vi kom in. Sen gick vi ut igen.
 
Vi ligger efter en del med jobb här hemma. Delvis pga dessa lamm som kom oväntat.Det blev ju en massa extrajobb. I stallet har vi djupströbädd som ska ut. Både i boxarna och på golvet där vi fick göra en extrabox av grindar.Jag vill ju fortsätta att måla, som jag inte blev klar med i höstas.
 
Idag fick jag iallafall hjälp med växthuset. Har ju inte hunnit plantera något. Men idag skurade vi ur det. Imorgon ska vi olja golvet om det har torkat. Sen kanske jag kan plantera i veckan. 
 
 
 
 
När växthuset var skurat så åt vi lunch.
 
Sen gick jag en promenad med hundarna  och Tomas tog ner grindar till fårhagen. När jag kom tillbaka så klippte vi klövarna på 4 stycken. Vi ska ta några i taget. Idag tog vi de som hade längst! En hade börjat halta lite. De sliter ju inte direkt ner dem när de går på gräs. Man måste hålla ner dem på marken , liggande, så man behöver ju vara två för att klippa.
 
 
 
 
När vi fått lite eftermiddagskaffe så tog vi tag i torken. Där låg gammalt mögligt hö. Blä vad äckligt det är. Men nu är allt ute. Men det är visst hål i taket för vi hittade några blöta högar.
 
 
Jag gick in och duschade och började sen med maten. Ibland är det bra att inte handla för ofta, för jag köper lätt hem för mycket. Nu hade vi mycket middagsmat men sämre med grönsaker.Till lunch åt vi kassler och stekt potatis. Då tog jag fram frysta  sugar snaps och gorde en sallad med fetaost. Nu ikväll blev det egna hamburgare med coleslaw av den sista moroten! Liten räkmacka till förätt! Så imorgon måste jag nog handla åtminstone grönsaker!
 
I helgen nu började ju alla cykellopp. Idag var det tjejvättern och imorgon är det halvvättern. Men vi kan nog undvika det genom att välja rätt väg!
 
 

Gäsp ...

Jösses vad trött jag är.
 
Sov ändå till 7.30 imorse. Så jag fattar inte varför jag är seg.
 
Det regnade på morgonen men det var varmt ute.Så vi var ute en bra stund i regnet. Tittade till fåren nere vid vallen med, förutom att fodra.
 
Efter frukost städade jag lite. Men när jag druckit kaffe hade det slutat regna, så då blev det inte mer städat! Jag gick ut istället. Tog en timmes promenad med hundarna.
 
Sen mockade jag och packade foder. lyssnade på ljudbok så då går det lekande lätt!
 
In och åt lunch medans hästarna fick beta gräs ett par timmar.
 
På eftermiddagen red jag ut. Men vad dåligt det gick! Hoppas det inte är något galet, utan bara ett tillfälle som inte gick bra!

Jag smörjde in öronen på henne som var alldeles bitna av insekter. Tvättade hennes skavsår, i karleden. men det var nästan helt läkt nu.masserade ryggen och svampade av henne så hon var så vit och fin, tills hon rullade sig......
 
Sen kom Tomas. Jag satte på kaffe i stallet, så vi tog en kopp innan vi jobbade lite. 
 
Jag tränade lite med Jimpan innan vi gick in. borstade också  alla pälsar, de fäller just nu, massor!
 
Vi lagade en god kalkonrätt med nudlar från matkassen. Som vanligt mängder med lök och vitlök! Fast jag tar alltid mindre.
 
Sen däckade jag i soffan....
 
Men nu är det dags att gå ut en sväng innan sängdags.
 
 

Torsdag är det visst!

Jag kom isäng sent inatt. Hade svårt att somna för min höft värkte. Den som inte är opererad.....undrar om det är dags för den med?
Fast det här är helt annorlunda. Gör ont runt hela höften, även ryggen. Ofta gör det ont när jag ridit. Men jag hoppas att det är som min massör säger, mina lårmuskler är för korta. Jag måste stretcha. Jag är slarvig och dålig på det. Skärpning!
 
Jag hade precis slumrat till när Allie flög upp i sängen!! Det har aldrig hänt förut! Hon måste hört något ute! 
 
Klockan ringde 6. Jag gick som en zoombie. Jag som brukar vara morgonpigg. Tog en cykeltur med hundarna och sen en dusch. Frukost fick bli på jobbet.
 
Dagen flöt på med handling, besök på kontoret och sen städade jag kyl och frostade av frysen. När det var 40 minuter tills jag slutade så satte jag mig inne hos min brukare med ett korsord, slumrade till direkt!
 
Efter jobbet åkte jag direkt till Linköping för avslutning med Blå stjärnan. Vi var ute och käkade lite och planerade in höstens möten.
 
När jag kom hem blev det kaffe och lite tv. Snart ska vi gå ut sista rundan.
 
Imorgon är det fredag och jag är ledig hela helgen. Inget inbokat alls!
 
 

Veckovill!

Igår var det helg så det känns som måndag i dag, fast det är onsdag!
 
Igår var det riktigt varmt. Det blev ingen ridning utan mest trädgårdsarbete. Rensade i landen och lite runt träden och fyllde på jord.
 
Jag började jobba klockan 17 och dagen gick fort, för vi sov till 8.30!
 
Idag hade vi personalmöte på fm. Jag var ju redan på plats.När jag slutade så handlade jag lite mat, hämtade paket och var i Fågelsta och köpte hundmat. 
 
Kaffe och lite mumsigt till det innan det var dags att gå ut i ösregnet!
 
 
 
Men det har inte regnat hela dagen. På eftermiddagen var det uppehåll flera timmar. Jag rensade vidare i trädgården och på grusgången.Blev attackerad av en aggressiv humla! Den var galen. Har aldrig varit med om det. Vi har mycket humlor i huset. Men den här var liten och ettrig!
 
My kom på sin moppe! Så vi red ut tillsammans. Tindra gick lite ojämt tyckte jag. När jag kom hem hade hon fått ett skavsår efter en boots. Stackarn, det gjorde nog ont! Hoppas det läker snabbt.
 
När Tomas kom så fixade vi ute ett par timmar. När vi tittade till fåren och gick genom skogen så såg vi att hackspetten hade ungar i ett träd! Mamman och pappan for in och ut. Sen blev de nog störda av oss för en av dem lät massor och började hacka på ett träd bredvid! Precis som om den ville distrahera oss!
 
Vi har Linas matkasse denna vecka och jag glömde byta till den lättlagade. Det är ju annars bättre nu när man är ute så länge på kvällen. Men det var jättegod mat denna gång i inspirationskassen. Så det var bra att vi tog den!
 
 

Klämdag!

 
Jobbade ju långhelg och gick av imorse kl 8.
 
Tomas var ledig från jobbet och åt frukost när jag kom hem. Fm ägnades åt innejobb. Bland annat satte Tomas upp mygg/flugnät vid köksdörren. Jag köpte det igår men jag vet inte om det var så superbra som det stod att det var......
Vi får väl se.
 
När vi hade druckit kaffe så gick vi ut. Jag började med en ridtur. Det blåste och Tindra var riktigt piggelin! Det blev mycket fart och lite skutt! Men jag är aldrig rädd på henne även om hon är stark och vill springa. För hon är aldrig rädd. Och hon stannar alltid!
 
Tomas gick med hundarna så jag red själv för en gång skull! Han var och kollade till fåren som nu är en bit längre ner mot vallen.
 
Det var ju bra att jag drog runt dammsugaren ett varv innan vi gick ut. För Tomas mamma och syster ringde och ville komma och fika. Plockade en bukett blommor och bytte bordstabletterna så såg det riktigt skapligt ut!
 
Det var trevligt att de kom och lite märkligt att de ringde just idag, för jag tänkte igår att det var så länge sedan vi sågs, så jag fick dåligt samvete!
 
Karin och Emilia kom också så jag fick pussa lite på gullungen.
 
På kvällen hade jag avslutning på en kurs. Det var väldigt roligt! De fick leta burkar i skogen med bokstäver i. När de hittat alla så skulle bokstäverna bilda ett ord. Sen hade vi stafett Med lite olika stationer.
 
Oj nu är visst klockan snart ett! Middagen från Linas matkasse var jättegod! Sen blev det rabarberpaj!
 
 

Lördagkväll efter utejobb hela dagen!

Jobbade igår till idag.Handlade på hemvägen.
 
Efter fikat gick vi ut. Tomas har satt nytt staket till fåren på vallen. Jag mockade , packade foder och sen packade jag in hela transporten med skräp som ska till tippen. Tränade en liten stund med Jim också.
 
Det småregnade hela tiden. Men när vi gick in för lunch så slutade det.
 
Så jag bytte till ridbyxor efter maten och tog en ridtur. Allie och Mio fick följa med. Tindra gick jättebra!
 
 
 
Sen var det dags att flytta fåren. Herregud vilken procedur! Vi trodde de skulle följa med så snällt, men icke!
 
Hälften följde med först. Lammen yrslade runt och fattade inget! Sen kom några fler med när Tomas gick före med lite kraftfoder! Men 2 lamm stannade i hagen och 2 stycken i trädgården.  Vi fick ta dem i en låda för att få med oss dem!
 
 
Till slut fick vi in alla i hagen och kunde ta en kopp kaffe, ute i stallet.
 
Vi gjorde klart det sista och sen var klockan nästan 21. Det blev en god biff och grillade grönsaker  till middag. Kall beasås. Men tyvärr hittar vi inte det första receptet vi gjorde en gång som var så gott! Hur svårt kan det vara! Alla är ju snarlika, ändå blir det inte lika bra!
 
Vi hade tänkt göra glass eftersom jag köpt 5 dl grädde med kort datum. Men det orkade vi inte.
 
Vi såg Badrock på play. Det gick klockan 20, men så dags är vi ju aldrig inne! Bra var det iallafall. För 30 år sedan var vi och kollade på dem i Vadstena!
 

Nöjd med dagen

Dagar när jag har hunnit mycket är jag mer nöjd med!
 
Igår var Karin här. Vi red i paddocken när Emilia sov. Sen vet jag inte vad jag gjorde mer. Jo, lite här och där....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen hade jag hundkurs på kvällen. Så det blev middag sent som vanligt!
 
Idag kom hovslagaren vid 9 till Tindra och Birkir. Jag både mockade och packade foder och städade även lite i stallet medans han var där. Vi hann även fika, när Karin kom med bröd!
 
Sen red Karin ut på Birkir. Emilia sov.
 
När vi hade ätit lunch så åkte de hem. Jag red ut med Mio som sällskap.Det var härligt! Så grönt det blivit och jag red förbi en stort hav av liljekonvaljer! Doftar så gott!
 
Sen drack jag kaffe och hundarna fick mat. Jag lät dörren var öppen så de kunde gå ut om de ville. Men jag måste få upp flugnätet!!
 
Åkte och hämtade fästingmedel på apoteket och handlade på Maxi. När jag var där ringer grannen: Hej! Det går ett får med 2 lamm i min trädgård! Jäklar också!
 
När jag kom hem gick jag dit och bad om ursäkt. Men han var inte sur utan erbjöd oss att hägna in hans skog!
 
Tomas kom hem och hjälpte mig att starta gräsklipparen. Den är så trögstartad! Sen klippte jag hela trädgården och gårdsplanen. Det tar ett par timmar. Men jag lyssnade klart på min ljudbok: Sofies historia. Den var jättebra, sådär så jag hade svårt att sluta lyssna! 
 
Sen rensade jag en hink maskrosor innan jag gick in. Nu börjar det se lite bättre ut!
 
Imorgon är det jobb igen!
 
 
 
 
 

RSS 2.0