Länge sedan!!

Hej igen!
 
Nu har det gått lång tid sedan jag skrev. Och det blir inte långt nu heller. För jag har läst ifatt Marinnes blogg, så nu är klockan alldeles för mycket! Ha ha!
 
Sedan jag skrev sist så har alla lamm fötts. Vilket jäkla jobb det blev! 20 levande är kvar. 5 dog tyvärr. Men det var ju inte så konstigt med tanke på att de inte var förberedda för lamm. Ett par föddes för tidigt och  2 föddes döda. Sen dog en av trillingarna när vi var på Island. Den lärde sig aldrig suga. Vi trälade i flera veckor. Men det måste varit fel på den.
 
Jag ska berätta om Island och lägga in foton från våra kameror. Men jag har inte hunnit tänka på det ännu!
 
Vi kom hem natten mellan söndag och måndag. Gick och lade oss när det var ljust! Det blev några timmars sömn. 
 
Igår åkte jag och hämtade Allie och Mio hos Roberts familj och klockan två började jag jobba. Så jag hann inte så mycket!
 
Idag har jag varit barnvakt nästan hela dagen, till Emilia. Karin fick åka och hämta Freyja hos hingsten. Hon kan tydligen inte uppföra sig! De skulle gå på fribetäckning i år. Men Freyja tycker inte att han skulle betäcka Disa. Så hon går imellan och har bitit och sparkat honom! Knäppa häst! Så nu får de vara där en i taget....Jäkla tråkigt extrajobb! Det är ju en bit att åka.
 
Jim ligger på Bemernadrassen bredvid mig. Han började halta och bete sig konstigt idag igen.(ev igår) Är det inte märkligt att varje gång silvervattnet tar slut och han blir utan några dagar /veckor så börjar det igen. Det kan inte vara en slump. Det är minst fjärde gången nu. Kanske ska ringa och be om ett nytt blodprov nu när det är akut skede. Tror det var ca 10 dagar efter de har börjat få symtom. Och nu ska jag beställa nytt vatten!
 
 

Fullspäckad helg

Det har varit kul i helgen på utbildningen. Men man blir trött av att sitta så mycket!
 
 
 
 
Igårkväll åkte vi direkt till Robert och firade att han fyllt år. Kom hem sent och somnade i soffan efter att ha gjort klart ute. 
 
Tackan som fick värkar förra helgen har vi hållt igång med energibalans. Hon har väl mått dåligt och inte ätit. Det är inte bra för får som iddislar. De blir lätt dåliga men hon har nog pillat i sig lite iallafall för hon har hängt med. I fredags gjorde vi ju ett tappert försök att få ut lammet. Men hon var alldeles för trång. 
 
Men igår stack en liten svans ut! Det låg alltså med rumpan först. Tomas lyckades lirka ut benen och dra ut det. Det var inte så fräscht. Hade nog varit dött ett tag. Nu får tackan penicillin och verkar repa sig snabbt. Hon har slutat se eländig och kutryggig ut!
 
Det är synd att hon inget lamm fick för hon älskar lammen i hagen. Alla andra tackor stångar bort de andras lamm så fort de råkar komma för nära. Det gör inte hon. 
 
 
Hon är till vänster! 
 
 
När jag kom hem ikväll efter utbildningen dammsög jag och torkade golv. Extremt välbehövligt!
 
 
Imorgon är det jobb kl 8 så nu är det godnatt!
 

Tidsbrist och sömnbrist!!

Gör så att det inget blir skrivet.
 
Lammförlossningar. De flesta går bra. Men ikväll har vi ägnat timmar åt den stackarn som inte öppnar sig. Så jävla sorgligt. Känner lammet därinne, men det är för trångt.
 
Får berätta en annan dag. 
 
Imorgon kommer alla barnbarn igen. Karin och jag ska ha hand om dem. Som ett litet minidagis! Hoppas att ingen lammar!
 
Sen ska jag på kurs hela helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0