Härligt med hjälp

Imorse sov jag länge! Vaknade strax innan 8! Jösses vad snabb jag var ut. 5 minuter senare var jag på väg ut.
 
Bara duggregn idag. Det får man vara glad för.
 
Hundarna var exremt skitiga när vi skulle in igen. Fick ta en hink vatten och doppa ner tassarna i. Ändå får man ju inte bort allt. Det är sandigt inne nu.
 
 
 Vatten efter tasstvätt!
 
 
 
 
 
 
När jag ätit frukost så hörde Karin av sig och sa att de skulle komma. Jag snodde på att dammsuga upp lite sand.....
 
Emilia var busig och höll igång! Hon gick in och satte på tv:n (!) och började dansa! Idag hade Karin satt upp 2 tofsar på Emilia. Men de satt inte kvar så länge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fikade och sen gick vi ut. På promenaden somnade Emilia och sov i 2 timmar. Det var så skönt att få hjälp med stalljobbet som är så tungt nu med ensilaget. Vi mockade en del med, för det blev inget igår.
 
Sen hjälpte Karin mig att halma upp i fårhuset, dit vi ska flytta tackorna så snart som möjligt. När vi höll på där och grejade, så kom vi på att de tillfälligt skulle kunna vara i ett utrymme på gaveln där vi förut hade tre andra tackor som nu hara flyttat. Där kan de få tak över huvudet, mot regnet. På betet har de bara skogen som skydd.
 
Vi ska nämligen avlusa dem innan vi flyttar dem till det rengjorda  fårhuset. Den pyttelille bagen som dog hade ju löss så vi fick medel till alla. 
 
Emilia vaknade så vi gick in och åt lunch. Hon hade egna ideer om hur den skulle ätas......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var klara så skyndade vi oss ut innan det blev mörkt, för att flytta fåren till gaveln på ladan, från stora betet. Karin och Emilia stod med Mio dit de skulle in och Allie och jag  hämtade tackorna. Det gick kanonbra! Mest tur för Allie var både här och där. Hon kör ju sitt eget race ibland!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var så nöjda iallafall och gick in och käkade lite frukt-mellis.
 
När Tomas kom hem  så gick vi ut och flyttade dit fårens vatten och de tre utfodringslådorna. Så skönt att de har ett bra vindskydd nu, även om det är i minsta laget. Men några dagar kan de vara där utan problem.
 
 
 Vi kom in 19.30 så jag  slängde jag ihop en korvgryta av det som fanns i kylen. Lite falukorv, lite salsicca, bacon, mycket olika grönsaker, bönor, krossade tomater och en skvätt grädde. Gott! Blev lagom klar till Bonde söker fru. Det är ju ett tramsigt program, men jag gillar att det är sommar och ibland handlar det ju om livet på landet!
 
 

Vilken jäkla dag

När jag vaknar så är jag så stel och har så ont så jag nästan gråter. Jävla nacke och axlar!
 
Det regnade och trots att vi har sandmark så börjar det bli geggigt i hagarna. Det regnar ju jämt!!
 
Jag fodrade hästar, katter tackorna och baggarna och längtade in till frukosten. Efter en promenad med hundarna så skyndade de mot dörren och ville in!
 
Jag tog lång frukost och satt med nackmassagen och sen låg jag på Bemermadrassen. Gjorde lite nackövningar, sen var jag redo för lite aktiviteter! Tvättade köksfönstren på insidan och satte upp adventsljustakarna. Bytte gardiner med, så det tog sin lilla tid. 
 
 
 
 
  
Huvudet sprängde fortfarande, men då kom jag på att jag "glömt" dricka kaffe! Inte sedan igår fm hade jag druckit! 
 
Men klockan 12 skulle Fam komma till Tindra så innan dess hann jag inte. Jag gick istället ut och fodrade tackorna igen och tog in Tindra och torkade av lite regnvatten  från benet! Jag köpte lite örter idag som Fam hade med sig. Två olika blandningar kom vi fram till att vi skulle börja med. Man skulle börja med lite grann och sen öka på, för att vänja dem med smaken. Men Tindra slukade allt direkt, inte så svår hon! Sen kom kattungarna och slickade upp resterna!
 
När jag kom in klockan 13 så blev det kaffe och pannkakor! Med mandelmjöl i.Jag fick ändå ta huvudvärkstabletter. Det hjälpte inte med kaffe. Kanske för sent.
 
Fortsatte med lite pyntande innan vi gick ut och jobbade. Passade på när det var uppehåll. Packade alla säckar och nät och lyssnade på en ny ljudbok. Perfekt när man står där och grejar. Nu lyssnar jag på en som heter "Livet enligt Sofie Manie". Ganska rolig! 
 
När jag var klar började det regna igen. Vi skyndade in och jag tog lite te och fruktsallad. Hundarna fick lunch.
 
Sen satte jag upp det sista i fönstren. Det för ju liksom med sig lite mer än att bara ställa upp ljusstakar. Men nu är det klart!
 
 
 
 
Tomas kom hem sent. Men han körde iallafall in lite mer grus i fårhuset. Så jag hoppas verkligen det blir klart imorgon. Om det bara kunde sluta regna! Hellre några minusgrader!
 
Vi kom in 20.30. Jag skalade potatis och gjorde lax i ugnen som blev perfekt. Hur kunde jag laga utan terometer förut!? Tomas kom in precis lagom när allt var klart.  
 
Efter maten blev det en kopp. Det går ju inte för sig att bara dricka en kopp kaffe om dagen!
 
 
 

Jobbdag

Upp tidigt och promenad med pannlampa.
 
 
 
Till jobbet med världens huvudvärk. Värktablett, kaffe och lite uppmjukande rörelser så blev det lite bättre. Kortpass idag så jag var hemma vid 15 tiden. Då var Karin och Emilia här. Mysigt! För det var en vecka sedan vi sågs.
 
 
 
 
 
 
 
Hon hade lärt sig klättra. Hämtade pallen och vips så var hon uppe både här och där! Jösses!
 
Karins mage har växt! En liten till kommer i april. Det blir livat! Undrar vad storasyster säger om det?
 
När Karin och Emilia hade åkt hem så skulle jag gå en promenad. Med pannlampa igen, förstås!
Men hur lätt är det när man alltid får en eller två katter med sig! Det går inte så fort. Och så har de synpunkter på  vilken väg man går!
 
 
Tomas kom hem när vi var på hemväg, så han fick köra bakom mig, hundar och katter! Hi hi!
 
 
Vi gick till stallet och fixade klart där. Sen gick jag in och kokade risgrynsgrötgröt och sorterade samtidigt min garderob. Tomas och jag ska till Ullared på söndag-måndag. Kanske jag hittar lite nytt. I vilket fall sorterade jag ut sånt som bara hänger i garderoben.
 
 
 
 
 
 
Det var gott med gröt! Sen kollade vi på "Vår tid är nu" och efter det var det "Diggilo." Härligt med sommarbilder!

Efter helgen....

I fredags var jag på massage på förmiddagen. Det var helt underbart! Marie fick loss på det mesta i nacke och axlar. Hon är otroligt duktig. Jag är så glad att jag hittat henne. Jag går dit nästan varje månad. Bokar från gång till gång. Hon ger mig inte bara massage utan bra övningar och  goda råd om annat! 
 
På eftermiddagen gick jag till VC. Kändes fånigt för jag hade inget ont alls. Sen fick jag en ung At läkare som var nervös och bara sa  samma ord om och om igen! Ja det var ju onödiga pengar......Men det är ju registrerat iallafall och jag fick ringa igen om jag ville ha en sjukgymnast tid. Försäkringsbolaget har jag också kontaktat.
 
På kvällen gjorde vi pizza och då blev det knas med elen. Det blinkade hej vilt och vissa saker gick på en fas. Till slut hittade Tomas att det var el bilen som gjorde att det blev överbelastat när vi hade mycket igång här inne också!
 
Igår gick dagen med de vanliga sysslorna. Tomas satt på pass på morgonen men såg bara en ekorre! Hi hi!
 
På eftermiddagen mockade han nästan ut hela fårhuset. Fast först fick han laga traktorn, som tappade ett framhjul! Alltid är det något!
 
På kvällen åt vi lamm med hasselbackspotatis. Så underbart gott kött! Drack gott rött vin till också.
 
Idag har vi fortsatt med utejobb och lite hundträning med fåren och lite nosework också. Katterna har varit med och busat!
 
Jag har lyssnat på en bra ljudbok på promenad och med stalljobbet. Tjockdrottningen av Moa Herngren. Jättebra faktiskt.
 
Idag har jag hunnit en del inne med. Det var länge sedan jag kände att jag är ifatt!  Skön känsla.
 
Imorgon är det jobb tidigt igen. Så nu är det godnatt!
 
 
 
 Så här glad var jag på Island för några år sedan. I sommar åker vi dit igen.
 
 
 

Nu är det helg!

Jobbade 8-17 idag.  När jag åkte hem så handlade jag. Skönt att ha det gjort. Imorgon har jag ju både massagetid och tid på Vårdcentralen.
 
Idag var Karin hos tandläkaren med Freyja. Det var ganska bra trots allt. Vi trodde det var problem eftersom hon verkar ha svalt utan att tugga.  Men det var vanliga åldersförändringar.
 
Så nu hoppas jag att hon fixar att vi hänger upp näten med halm igen, så de har något att tugga på mellan målen.
 

 
Nu ska jag lägga mig raklång i soffan!

Jobbat igen

Jag var bara ledig måndagen efter helgen. Tisdag till onsdag jobbade jag igen. Jag jobbade extra för jag själv vill vara ledig den 5/12.
I morse hade vi p-möte innan jag gick hem.
Jag lagade lunch när jag kom hem. Sen gick vi ut i snöyran. 
 
Vi tog en promenad, fodrade och packade upp ensilaget som var kvar.
 
När vi kom in så klippte jag klor, borstade pälsar, dammsög och vek tvätt. Sen var jag värd lite fika.
 
Igår ringde jag VC och fick en tid på fredag, för nacken. När jag hade fått tiden så pratade jag med Ewa i telefonen. Hon undrade om jag gör några övningar. Nää, sa jag. 
 
Medans vi pratade sa hon hur jag skulle göra och gissa vad, det känns redan lite bättre! Jag har ju spänt mig så mycket och knappt rört på huvudet. Men jag går väl dit ändå, tror jag.
 
Jag ska också på massage på fredag förmiddag. Det blir bra.
 
Idag har hundarna fått träna lite. Både lite trick inne i köket och lite nosework i stallet. Känns bra.
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon ska Karin åka till tandläkaren med Freyja. Jag jobbar men hon har lovat att ta med sig hundarna. Vi hoppas Freyjas tänder är okej! 

Efter helgjobb!

I fredags var jag ledig på fm för Karin jobbade också. Så jag började klockan 13. Jag skulle just gå in efter stalljobbet på fm och göra mig iordning när ett rådjur passerade huset!!
 
Jim som aldrig gått från gården försvann som en avlöning......Gud vad rädd jag blev. Han är ju inte tränad för att springa. Och han har ju varit sjuk nyligen. 45 minuter var han borta. Han kom tillbaka dyngsur och tassarna var jättevarma. Jag skällde INTE på honom. Han kan inte rå för att han fick springa i skogen hej vilt hos sin första ägare. Jakten är triggad och omöjlig att få bort. Han går ju alltid kopplad i skogen, rådjuren brukar inte gå på vägen! Men det blåste så jag tror inte vi hördes på gården.
 
Jobb till lördag. Hem och jobba en stund. Sen åkte vi till Karin på Tupperware party! Både Tomas och jag.
 
När vi åkte hem så handlade vi i Borensberg. Sen kom Fam till Tindra och gav henne behandling.
 
Vi lagade mat och tittade på Så mycket bättre, fast på play. För klockan var 21!
 
Söndag jobb igen. På jobbet hade vi bjudit föräldrarna, så Jag och M lagade stekt abborre och gjorde äpplepaj. Det blev en trevlig eftermiddag!
 
Idag kom jag hem på fm och det var kallt som tusan ute. Råkallt! Var inne och fixade lite med tvätt och gjorde musli innan vi gick ut. Både overallen och icebugsen åkte fram idag. 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick dagen med alla vanliga utejobb. Tindra hade ett stort sår på benet. Givetvis samma som hon har ont i!  Tror att någon bitit bort en skinnflik, för det var stort och ganska ytligt. Det är ingen bra harmoni i hagen/flocken.
 
 
 
 
Idag fick vi grus också. En jättestor lastbil mullrade in och gjorde hundarna glada! Det var ju en människa med! Då är inte Allie ljudkänslig, minsann.
 
Fick Linas matkasse och ikväll lagade vi lax. Tittade på Vår tid är nu. Va bra det är!!
 
Imorgon jobbar jag igen. Börjar klockan 8! 
 
 
 
 
 
 
 

Hemmadagar onsdag och torsdag

Egentligen borde jag ta tag i några saker (hundrelaterade) men jag "orkar" inte riktigt. Så onsdagen gick också med vardagligt pyssel.
Efter frukosten satt jag i fotbad, det var skönt. Sen var vi ute i ett par timmar och jobbade. Fyllde på vatten, passade på när vattenslangen hade tinat!
 
Det är svårt att gå promenader med hundarna numera eftersom alltid någon katt ska med och jama! Det går för fort eller är fel väg! Ha ha!
 
 
 
 
På eftermiddagen fållade jag byxor som legat i månader.....pysslade med tvätt, blommor och annat som inte gör sig självt!
 
Idag hörde Karin av sig och undrade om Sandra och hennes flicka kunde komma på fm. Det är ju trevligt! Sandra och Karin har känt varandra sen de var små, eftersom jag känner hennes mamma!
 
 
 
 Puss Disa!
 
 
Det blev en mysig förmiddag. Jag hade dock huvudvärk. Har vaknat med fruktansvärd nackvärk 2 mornar. Men det blir lite bättre när jag kommit igång, så jag antar att det bara är musklerna! Ikväll satt jag med novafonen. Är lite dålig på att använda saker som vi har!
 
När Sandra hade åkt hem gick vi in och åt lunch. Emilia åt ärtor och morötter och drack kolsyrat vatten! En bestämd fröken! Hon smakar gärna nya saker. Men sen väljer hon noga!
 
Sen sov damen i vagnen medans vi stalljobbade och Karin red på Birkir.
 
 Nyvaken!
 
Efter lite mellis (mest russin och  lite äpple ) åkte de hem och jag röjde lite här hemma. Hundarna fick spela lite spel.
 
 
 
 Jim spelar ett avancerat spel!
 
Jag kände mig jätteseg när Tomas kom hem. Men jag hängde med ut en sväng iallafall. Sen lagade vi torsk med remoladsås. 
 
 
 
 
 
Imorgon tog jag några timmars ledigt, för Karin jobbar också. Så jag börjar lunch, det blir bra!
 
 

Efter jobbet

Jag blev kvar en timme på jobbet och pratade. Vi har ju tyvärr ingen tid för rapportering, så det blir ofta "övertid" för vi måste ju prata med varandra. Vi har ju bara ensamarbete.
 
När jag kom hem skickade Karin sms att hon var på väg hit. Jag var sugen på att prova ett recept från Linas matkasse på kokospannkakor.
 
Emilia, som har namnsdag idag, kom instormande. Hon hjälpte mig att vispa smet och sen var det dags  att steka!
 
Det luktade så gott! Det var kokosmjölk i dem!
 
 
 
 
 
 
 
När vi hade fikat så började det regna! Tusan! Kallt var det ju med! Men Emilia somnade och vi gick en sväng innan vi fixade i stallet. Hon sov tills vi var klara! Då blev det in för att äta lunch.
 
Sen åkte de hem och jag gick en promenad med hundarna. Borstade dem innan vi gick in med. Men gud vad mörkt det blev fort!
 
Gick in och drack te och sen dammsög jag överallt här nere. När Tomas kom hem gick vi ut. Medans han hämtade en ny ensilagebal så tränade vi lite nosework i stallet. Mio är som en tornade! In, far omkring, hittar! Allie letar noga och sakta. Och är väldigt störd av att det finns kattbajs...... Jim tog 2 gömmor sen ville han inte mer! Vad olika de är!

Måndagförmiddag

Idag börjar jag jobba klockan 14. Det är fint väder, lite kallt. Jag har redan varit ute 2 gånger. Först morgonfodrat och efter frukost gick vi ut och packade foder och rastade lite. 
 
Jim och jag har "bemrat" lite!
 
 
Nu har jag fikat och tittat lite på Malou efter 10. Intressant om mat och vad som händer i kroppen med cellerna osv.
när man äter olika saker. Jag äter ju ungefär som hon proffesorn tycker att man ska. Kanske lite för mycket kött. 
 
Hon tycker grönsaker ska vara i botten, både råa och kokta, sen lite fullkornsprodukter eller potatis och minst av fisk eller kött. Ingen mjölk (det gillar inte jag heller) men yogurt är bra.
 
 
 
 
 
Nu ska vi gå ut igen och lunchfodra och promenera innan jag ska åka.
 
 
 
 

Helgen är slut!

Igår var det vidrigt väder! Det regnade konstant hela dagen! Vi var inte ute mer än vad vi behövde. Pudlarna var kvar igår också. Karin jobbade, så Stoffe och Emilia kom framåt kvällen och hämtade dem.
 
Jag städade och sorterade lite papper mellan utestunderna. Tomas vägde, avmaskade och avlusade baggarna. Vi lånade vågen av grannen. Tackorna får vi ta en annan dag för en annan granne stod i kö. Sen försökte han mocka ur fårhuset, men det var inte lätt i regnet. Marken gav med sig, så vi behöver fylla ut med grus.
 
Idag var det minusgrader istället. Riktigt skönt och vackert väder!
 
 
 
På fm grejade jag mest inne. Men vi gick ut efter fikat! Jag satte en portergryta på spisen som fick puttra medans vi gick ut.
 
Packade allt foder och Tomas har plockat ordning och flyttat lite maskiner.När vi ätit lunch kom Karin och red Freyja och Disa. 
 
Tomas och jag fortsatte att plocka ute. Flyttade in lite möbler och sånt. Vi gjorde också ett provisoriskt foderbord till fåren. Det är så tråkigt att fodra på marken. Det är mycket skit nu efter att de gått där så länge.
 
Innan vi gick in så tränade vi lite nosework i stallet. Det gjorde vi igår med. Men idag var katterna med och busade!
 
 
När vi kom in fikade vi fast klockan var över 17. Ostkaka till det!
 
Tomas fortsatte måla i sovrummet och jag fortsatte sortera en massa papper. Tänkte få lite ordning tills vi ska flytta in "kontoret" i vårt nuvarande sovrum.
 
Var nyss ute och fodrade kväll/natt. Fy vad kallt det var! Och Freyja var ute, förstås. Men numera med reflexer på frambenen!
 

Fredag!!

 
 
 
Alla hundar och jag gick ut klockan 7 och var ute 1, 5 timme. Sen städade jag efter frukost. Välbehövligt!
 
Tänkte, snart ska jag ta kaffepaus och sen öppnade jag och skakade av en duk. Ser en bil på stallplan och undrade vem är det!?
 
Men gud vad dum jag är! Det var ju Fam som jag hade bokat in till Tindra! Rusade ut barfota i jordpushen och dunjacka! Bad om ursäkt och började leta häst! Bra med stor hage, men inte när man ska skynda sig!
 
Jag hade tyckt att benet kändes lite bättre och det tyckte Fam också. Mycket bättre till och med. Hennes laser är väldigt effektiv! Hon kör bara ett par minuter men det räcker. Ser på Tindra att det "tar".
 
När Fam var klar och skulle åka kom Freyja gåendes på stallplanen." Hej! Kommer du hem nu" sa jag.  "Men gud vad gulligt!" Sa Fam. (hmmm......)
 
Sen blev det iallafall kaffe! 
 
Promenad och utejobb. Klippte färdigt björnbärsbusken. Sen började det regna, igen!!
 
 
 
 
 
 
 
Gick in och fixade lunch, klockan var 14.30. sen skulle jag ta in färskfoder från frysen och upptäckte att det var slut!! Ups!
 
Kollade på klockan. Ja vi hinner åka och köpa i Fågelsta, de stänger klockan 16. När jag var där kom Nina och skulle handla, så vi stod förstås och babblade jättelänge! Ute, så jag frös som sjutton när jag kom hem.
 
Tomas kom samtidigt. Vi tog en kopp te innan vi gick ut och packade och fodrade.  Freyja stod i trädgården, som vanligt! När vi kommer ut går hon till grinden för att bli insläppt! Ut går tydligen bra men inte in.
 
Gjorde tacos till middag. Men hade missat att köpa sallad, så det blev lite special, med aubergine och grönkål!
 

Nu är det helg....

Ja jag gick av imorse och är ledig till måndag!
 
Jag skyndade mig hem för Karin och Stoffe skulle komma med hundarna. De skulle åka till Ullared och kommer hem imorgon igen.
 
Men de kom inte så tidigt. Jag hann en hel del innan! Plockade och plockade....... Innan vi gick ut och packade foder och mockade. Sen klippte jag ner en del av björnbärsbusken innan det började regna.
 
 
 
 
Efter lunchen gick vi en sväng igen och hämtade även Freyja. Synd att jag inte hade med mig telefonen så jag kunde filmat. Mio vallade nämligen hem henne helt själv! Han gick jättefint bakom och när hon sneglade åt sidan så gick han upp lite vid sidan och motade!
 
 
 
 
Klockan 17 hade jag ett besök hos en hund som jag träffat några gånger förut! Det var trevligt. Och hunden kändes mycket stabilare. 
 
Efter det åkte jag till affären. Kom hem lite över 19 och då hade Tomas  börjat med maten.
 
 

Jobbdag!

Jobbade 8-17. Idag jobbade även Karin, så jag åkte hem några timmar mitt på dagen.
 
Först var det bad på lassarettet, på förmiddagen, sen åkte vi hit och åt lunch. Gick promenad i skogen och fodrade hästar. Vallade även hem rymmarFreyja. Hon tog även en sväng i skogen. Envisa häst!
 
Sen gick vi in och drack kaffe innan vi åkte vidare hem till Mattias.
 
Tomas och jag kom hem samtidigt. Vi gick ut direkt och packade foder och fixade. Freyja var ute igen......Fast jag gått och satt för den delen som varit lite sämre eltrådar i. Men nu kom hon i full fart längs vägen när jag ropade! Några minuter senare kom grannen i bilen! Tur att hon hann innan! Inte roligt att möta en häst i mörkret!
 
Lagade en god wok från matkassen till kvällsmat och sen fick hundarna träna lite med några prinskorvar som belöning!
 
Tänk om man kunde komma i säng skapligt ikväll! Ska ju jobba dygn imorgon! 
 
 
 
 

Min lediga sköna dag!

Jag tog ett långt jobbpass ute imorse. Gick ut 7 och kom in 9! Då mockade jag en full kärra med, då tar det lite tid.
 
Frukost smakade bra sen! Fick för mig att träna lite nosework innan jag skulle till frissan. Satte på kaffe och tränade samtidigt. Rätt som det var så var klockan mycket så jag fick gasa iväg till stan.
 
Kom in dit med huvudvärk, nackvärk och värk i axlarna! Hur är det sa min frissa!? Jag berättade att jag var lite stressad och har ont. Då bestämmer vi att vi är tysta , sa hon!
 
Gud vad skönt det var!! Jag satt tyst och blundade i 1,5 timme! Sen fick jag kaffe och vi pratade lite i slutet när hon torkade håret. Jag gjorde nämligen slingor. Det blev jättefint, som vanligt! Hon är så duktig!
 
När jag kom hem så kom också Karin. Utan barnet! Stoffe är pappaledig nu. Så vi red ut. Jag red Disa. Första gången jag red ut på henne. Hon var lite stark och seg i hjälperna. Men jag får väl ge henne lite tid. Jag höll inte på att drog i henne eftersom jag har ont. Tänker att jag får träna det på ridbanan så det blir lite lättare! Sen tog vi en kort sväng på Freyja och Berserkur i skymningen.
 
 
 
Karin åkte hem och jag messade till Fam och frågade om hon skulle komma till Tindra idag. Det visade sig att hon var i Varv och kunde komma efter det. Så jag tog in Tindra och pysslade om henne lite. När Fam kom så tyckte hon att det kändes lite bättre i benet. Det tyckte jag med, men var osäker på om jag kände rätt! Vi hoppas att det är så!
 
Idag kom matkassen igen. Lagade en god kycklinggryta och sen kollade vi på Vår tid är nu på svt 1. Bra serie!
 
Jag skrev lite om rallylydnad igår . Rally har inget att göra med fart, utan handlar om samarbete. Man är som en kartläsare till sin partner (hund!) Man går banor med skyltar. Skyltarna finns i allt från nybörjare till mästarklass!
 
Innan man kör, går man banvandring!
 
 
 
 
 

Söndagkväll

Idag var sista dagen på rallylydnadsutbildningen. Vi hade ett 2 delat prov på morgonen. Det ena handlade om regler och bestämmelser och det var jag lite nervös för! Det andra var mer om pedogogik, kursupplägg osv.
Det var jag mer bekant med!
 
 
 
Första delen hade jag exakt så många som man behövde för att bli godkänd. Andra delen gick bättre! Där hade jag mycket tillgodo! Efter det hade vi praktiskt prov igen, som dagen innan. Fast nu var det de som var lite duktigare än de igår.
Jag fick ett moment där vi skulle träna inkallningsmoment.Det passade mig bra. 
 
 
 
 
 
 
När vi slutade fick vi bedömning på de proven. Det igår fick jag mvg på  och det idag vg. Bra va?
Vi fick också ett personligt brev med bedömning på arbeten som vi lämnat in. Jag fick bra där med, fast jag har ett par grejer kvar som jag ska lämna in.
 
När jag kom hem drack vi kaffe innan vi gick ut och grejade.
 
Sen lagade jag mat och pratade i telefonen med Ewa. 
 
Imorgon tänkte jag , å vad skönt att vara helt ledig. Som tur var så kollade jag kalendern. Skulle visst till frissan!
 
 

Zzzzzzzz.......

 
 
Jösses vad trött jag är!
 
Är på sista utbildningshelgen på hundutbildningen till rallylydnadsitstruktör. Igårkväll körde vi redovisningar av våra projektelever. Idag var det praktiskt prov på förmiddagen och en massa nytt (för mig) att ta in på eftermiddagen.
Imorgon fortsätter praktiskt prov och dessutom skriftligt, i två delar. Puh....
 
Igår kom jag hem efter att ha jobbat kväll/natt. Karin och Emilia kom och var här på dagen. Vi jobbade ute och Karin red. Jag orkade inte. Jag har ju tänkt att komma igång. Vi har ju fler hästar.... Tindras ben är fortfarande lite tjockt och ömt. Men nu har det blivit behandlat 2 gånger av Fam. Hon kom igår också. Vi får hålla tummarna att det går åt rätt håll.
 
 
 
 
 

Första november

Nu har jag inte skrivit på flera veckor såg jag!
 
Jag skrev sist när vi tagit in baggen Mr Bean som var lite skröpligt! Imorse fick vi ta bort honom. Som vi har trälat med honom. Först var han bara lite mager och hade lite dålig mage. Sen i fredags lade han sig och tog sig inte upp igen. 
 
Han såg dessvärre pigg ut! Jag skriver dessvärre eftersom det ändå slutade som det gjorde. Det är så svårt att ta bort dem när de inte ser så sjuka ut. I måndags åkte jag till djurkliniken efter jobbet. Jag ringde från jobbet och de var så snälla och sa att de kunde vara kvar tills jag kom.
 
 
 
Veterinären förstod mig. Baggen såg pigg ut men kunde inte stå. Hon var inne på selenbrist (vilket jag också läst mig till) det är ovanligt numera eftersom de flesta ger mineraler året om. Men det  har vi inte gjort på somrarna och i år var ju betet inget vidare bra. Vad dåligt samvete man får. Nu vet vi inte om det var det. Han var även mager, hade en böld vid munnen som vi tömt några dagar tidigare. Kanske den gjort att han inte ätit så bra? Men den hade läkt fint och vi tyckte att han åt. 
 
Veterinären rakade bort lite päls i rumpan så vi skulle kunna hålla rent och gav sen selen i en muskel. Sen fick vi med ett par sprutor hem. Men det gick bara tills idag. Såg redan igårkväll att det verkade gå åt skogen......
 
Imorse sa Tomas att nu går det inte längre. Tur att han var hemma. Jag hade aldrig klarat att ta bort honom själv.
 
Tomas började senare idag. Jag skjutsade honom till Linköping för han skulle hämta sin nya bil kl 10.
 
Igår var hovslagaren här på fm . Då tog vi av Tindra hennes skor. Hon ska ju ändå inte ridas på länge.
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen var Fam här och behandlade Tindra. En tjej som jag blev tipsad om som jobbar med laser och elektroterapi. Vi diskuterade även om vi ska ge något homeopatmedel och några örter. Det är jag absolut öppen för. Hon kommer imorgon igen. Vi ska behandla 3 ggr ganska tätt, sen lite glesare.
 
Det känns inte alltför roligt just nu. Själv har jag ont i nacke och axlar och tar tabletter varje dag. Det är därför som jag inte skrivit heller på ett tag. Har  knappt inte suttit vid datorn.
 
 
Emilia har börjat gå nu! Karin berättade att hon kört en kundvagn igår på affären! En sån där liten!
 
I helgen är det examen på utbildningen som jag går. Men jag kommer nog inte bli klar/godkänd. Jag har inte hunnit med allt. Jag hoppas jag kan komplettera och göra klart längre fram.
 
Nyvaken och glad! 
 
 
 

RSS 2.0