Härligt med hjälp

Imorse sov jag länge! Vaknade strax innan 8! Jösses vad snabb jag var ut. 5 minuter senare var jag på väg ut.
 
Bara duggregn idag. Det får man vara glad för.
 
Hundarna var exremt skitiga när vi skulle in igen. Fick ta en hink vatten och doppa ner tassarna i. Ändå får man ju inte bort allt. Det är sandigt inne nu.
 
 
 Vatten efter tasstvätt!
 
 
 
 
 
 
När jag ätit frukost så hörde Karin av sig och sa att de skulle komma. Jag snodde på att dammsuga upp lite sand.....
 
Emilia var busig och höll igång! Hon gick in och satte på tv:n (!) och började dansa! Idag hade Karin satt upp 2 tofsar på Emilia. Men de satt inte kvar så länge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fikade och sen gick vi ut. På promenaden somnade Emilia och sov i 2 timmar. Det var så skönt att få hjälp med stalljobbet som är så tungt nu med ensilaget. Vi mockade en del med, för det blev inget igår.
 
Sen hjälpte Karin mig att halma upp i fårhuset, dit vi ska flytta tackorna så snart som möjligt. När vi höll på där och grejade, så kom vi på att de tillfälligt skulle kunna vara i ett utrymme på gaveln där vi förut hade tre andra tackor som nu hara flyttat. Där kan de få tak över huvudet, mot regnet. På betet har de bara skogen som skydd.
 
Vi ska nämligen avlusa dem innan vi flyttar dem till det rengjorda  fårhuset. Den pyttelille bagen som dog hade ju löss så vi fick medel till alla. 
 
Emilia vaknade så vi gick in och åt lunch. Hon hade egna ideer om hur den skulle ätas......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var klara så skyndade vi oss ut innan det blev mörkt, för att flytta fåren till gaveln på ladan, från stora betet. Karin och Emilia stod med Mio dit de skulle in och Allie och jag  hämtade tackorna. Det gick kanonbra! Mest tur för Allie var både här och där. Hon kör ju sitt eget race ibland!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var så nöjda iallafall och gick in och käkade lite frukt-mellis.
 
När Tomas kom hem  så gick vi ut och flyttade dit fårens vatten och de tre utfodringslådorna. Så skönt att de har ett bra vindskydd nu, även om det är i minsta laget. Men några dagar kan de vara där utan problem.
 
 
 Vi kom in 19.30 så jag  slängde jag ihop en korvgryta av det som fanns i kylen. Lite falukorv, lite salsicca, bacon, mycket olika grönsaker, bönor, krossade tomater och en skvätt grädde. Gott! Blev lagom klar till Bonde söker fru. Det är ju ett tramsigt program, men jag gillar att det är sommar och ibland handlar det ju om livet på landet!
 
 

Vilken jäkla dag

När jag vaknar så är jag så stel och har så ont så jag nästan gråter. Jävla nacke och axlar!
 
Det regnade och trots att vi har sandmark så börjar det bli geggigt i hagarna. Det regnar ju jämt!!
 
Jag fodrade hästar, katter tackorna och baggarna och längtade in till frukosten. Efter en promenad med hundarna så skyndade de mot dörren och ville in!
 
Jag tog lång frukost och satt med nackmassagen och sen låg jag på Bemermadrassen. Gjorde lite nackövningar, sen var jag redo för lite aktiviteter! Tvättade köksfönstren på insidan och satte upp adventsljustakarna. Bytte gardiner med, så det tog sin lilla tid. 
 
 
 
 
  
Huvudet sprängde fortfarande, men då kom jag på att jag "glömt" dricka kaffe! Inte sedan igår fm hade jag druckit! 
 
Men klockan 12 skulle Fam komma till Tindra så innan dess hann jag inte. Jag gick istället ut och fodrade tackorna igen och tog in Tindra och torkade av lite regnvatten  från benet! Jag köpte lite örter idag som Fam hade med sig. Två olika blandningar kom vi fram till att vi skulle börja med. Man skulle börja med lite grann och sen öka på, för att vänja dem med smaken. Men Tindra slukade allt direkt, inte så svår hon! Sen kom kattungarna och slickade upp resterna!
 
När jag kom in klockan 13 så blev det kaffe och pannkakor! Med mandelmjöl i.Jag fick ändå ta huvudvärkstabletter. Det hjälpte inte med kaffe. Kanske för sent.
 
Fortsatte med lite pyntande innan vi gick ut och jobbade. Passade på när det var uppehåll. Packade alla säckar och nät och lyssnade på en ny ljudbok. Perfekt när man står där och grejar. Nu lyssnar jag på en som heter "Livet enligt Sofie Manie". Ganska rolig! 
 
När jag var klar började det regna igen. Vi skyndade in och jag tog lite te och fruktsallad. Hundarna fick lunch.
 
Sen satte jag upp det sista i fönstren. Det för ju liksom med sig lite mer än att bara ställa upp ljusstakar. Men nu är det klart!
 
 
 
 
Tomas kom hem sent. Men han körde iallafall in lite mer grus i fårhuset. Så jag hoppas verkligen det blir klart imorgon. Om det bara kunde sluta regna! Hellre några minusgrader!
 
Vi kom in 20.30. Jag skalade potatis och gjorde lax i ugnen som blev perfekt. Hur kunde jag laga utan terometer förut!? Tomas kom in precis lagom när allt var klart.  
 
Efter maten blev det en kopp. Det går ju inte för sig att bara dricka en kopp kaffe om dagen!
 
 
 

Jobbdag

Upp tidigt och promenad med pannlampa.
 
 
 
Till jobbet med världens huvudvärk. Värktablett, kaffe och lite uppmjukande rörelser så blev det lite bättre. Kortpass idag så jag var hemma vid 15 tiden. Då var Karin och Emilia här. Mysigt! För det var en vecka sedan vi sågs.
 
 
 
 
 
 
 
Hon hade lärt sig klättra. Hämtade pallen och vips så var hon uppe både här och där! Jösses!
 
Karins mage har växt! En liten till kommer i april. Det blir livat! Undrar vad storasyster säger om det?
 
När Karin och Emilia hade åkt hem så skulle jag gå en promenad. Med pannlampa igen, förstås!
Men hur lätt är det när man alltid får en eller två katter med sig! Det går inte så fort. Och så har de synpunkter på  vilken väg man går!
 
 
Tomas kom hem när vi var på hemväg, så han fick köra bakom mig, hundar och katter! Hi hi!
 
 
Vi gick till stallet och fixade klart där. Sen gick jag in och kokade risgrynsgrötgröt och sorterade samtidigt min garderob. Tomas och jag ska till Ullared på söndag-måndag. Kanske jag hittar lite nytt. I vilket fall sorterade jag ut sånt som bara hänger i garderoben.
 
 
 
 
 
 
Det var gott med gröt! Sen kollade vi på "Vår tid är nu" och efter det var det "Diggilo." Härligt med sommarbilder!
RSS 2.0