Första november

Nu har jag inte skrivit på flera veckor såg jag!
 
Jag skrev sist när vi tagit in baggen Mr Bean som var lite skröpligt! Imorse fick vi ta bort honom. Som vi har trälat med honom. Först var han bara lite mager och hade lite dålig mage. Sen i fredags lade han sig och tog sig inte upp igen. 
 
Han såg dessvärre pigg ut! Jag skriver dessvärre eftersom det ändå slutade som det gjorde. Det är så svårt att ta bort dem när de inte ser så sjuka ut. I måndags åkte jag till djurkliniken efter jobbet. Jag ringde från jobbet och de var så snälla och sa att de kunde vara kvar tills jag kom.
 
 
 
Veterinären förstod mig. Baggen såg pigg ut men kunde inte stå. Hon var inne på selenbrist (vilket jag också läst mig till) det är ovanligt numera eftersom de flesta ger mineraler året om. Men det  har vi inte gjort på somrarna och i år var ju betet inget vidare bra. Vad dåligt samvete man får. Nu vet vi inte om det var det. Han var även mager, hade en böld vid munnen som vi tömt några dagar tidigare. Kanske den gjort att han inte ätit så bra? Men den hade läkt fint och vi tyckte att han åt. 
 
Veterinären rakade bort lite päls i rumpan så vi skulle kunna hålla rent och gav sen selen i en muskel. Sen fick vi med ett par sprutor hem. Men det gick bara tills idag. Såg redan igårkväll att det verkade gå åt skogen......
 
Imorse sa Tomas att nu går det inte längre. Tur att han var hemma. Jag hade aldrig klarat att ta bort honom själv.
 
Tomas började senare idag. Jag skjutsade honom till Linköping för han skulle hämta sin nya bil kl 10.
 
Igår var hovslagaren här på fm . Då tog vi av Tindra hennes skor. Hon ska ju ändå inte ridas på länge.
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen var Fam här och behandlade Tindra. En tjej som jag blev tipsad om som jobbar med laser och elektroterapi. Vi diskuterade även om vi ska ge något homeopatmedel och några örter. Det är jag absolut öppen för. Hon kommer imorgon igen. Vi ska behandla 3 ggr ganska tätt, sen lite glesare.
 
Det känns inte alltför roligt just nu. Själv har jag ont i nacke och axlar och tar tabletter varje dag. Det är därför som jag inte skrivit heller på ett tag. Har  knappt inte suttit vid datorn.
 
 
Emilia har börjat gå nu! Karin berättade att hon kört en kundvagn igår på affären! En sån där liten!
 
I helgen är det examen på utbildningen som jag går. Men jag kommer nog inte bli klar/godkänd. Jag har inte hunnit med allt. Jag hoppas jag kan komplettera och göra klart längre fram.
 
Nyvaken och glad! 
 
 
 
Marianne
2017-11-02 @ 20:35:34
URL: http://marresmams.blogg.se

Men lilla gubben, så sorgligt :( man får alltid dåligt samvete, men man gör ju det som man tycker är bäst...man kan ju inte veta.

Hur går det med Tindra? Ava fick homeopatmedel mot sin PMS,hon var ju helt oregerlig vår-sommar under värsta brunsten, hoppas det kan hjälpa Tindra också.

Emilia är så himla gosig <3

Men du....nu måste du skärpa dej...inte slita ut dej mer nu...snälla....

Sv:Osdal är gården, Länghem är byn, 2015 fanns det drygt 1000 invånare (googlade) det är ca 2 1/2 km från gården till lägenheten.

Irland är vackert med ganska varierande natur...nästa gång (om det blir nån) ska jag till västra sidan, har hört att connemara ska vara fantastiskt.

Rotsellerin var busenkelt att göra, och såååå gott!

Promenad i duggregn är skönt, om det blåser lite kan det också vara skönt, men då får det inte regna...hihi
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0