Fredag igen!

Veckorna går fort!
 
Idag var jag på instruktörsträff för nosework. Det var trevligt! Träffade många bekanta och pratade lite om samarbete.
Min bordsgranne. 
 
 
Jag åkte hem innan det var slut. Passade på vid em fikan, då åkte Ewa också. Jag handlade på vägen hem och kom hem runt 16.30.
 
När maten var inpackad och jag ätit lite mellis så kom Tomas.  Då gick vi ut och jobbade. Skulle sätta på en kylgrej på Tindras ben, men hon stampade av sig den! Hon fick sin medicin iallafall. Baggen fick också sin spruta. Djuren fick mat och jag mockade lite. Då ser jag att Birkir har ett sår/jack på insidan av sitt ben. Om han trampat sig själv eller om de bråkat vet jag inte. Tindra hade också ett sår/pälsfri stor fläck. Tror de är uttråkade av att gå i så liten hage.
 
Det är ju svårt! Tindra måste stå i mindre så hon inte springer. Freyja får inte stå med dem för det är ströbädd i vndskyddet.Men de två kan inte gå ihop eftersom Tindra skulle bli asfet och äta upp allt som Freyja ska ha! Hon får ju äta hela tiden så hon inte ska stressäta och få stopp igen. Hon passar bäst att ha fri tillgång. Men det funkar ju inte på de andra.
 
Den bästa hagen är ju långt ifrån oss och därmed risk för spring...Och släpper vi ner tre dit så kommer Tindra springa här hemma och Freyja dra genom tråden. Hon får inte gå där nere. Det var där hon blev dålig sist, för gräset är så långt. Pust.....
 
Ikväll åt vi lamm och drack ett glas vin. Sen somnade vi båda två! Vaknade klockan 22 och då gick vi ut och fodrade och sen blev det kaffe!
 
Imorgon har jag två kursavslutningar så nu ska jag sova!
 
 

Långt jobbpass

Igår var Jag inne hela fm och fyllde i en jättelång enkät, 35 sidor!
 
När Karin kom lagade jag leverstuvning till oss. Emilia var inte så impad av det! Ha ha! Hon åt mest ärtor och kastade det andra till hundarna...
 
Klockan 14 kom veterinär Birgitta. Tindra har en senskada. Jag får räkna med 5 månader innan jag kan börja tänka på att rida...usch vad tråkigt!
 
Den lille minibaggen kastrerades. Birgitta kallade honom mr Been. När hon sa det så höll jag med. Han har såna ögon!
 
Jag började jobba på kvällen. Kom försent pga att det var en viltolycka och totalt stopp. Fick ta en annan väg!
 
Idag jobbade jag till kl 17 och åkte sen direkt till en hund som hade problem. Ja jösses, den var inte lätt! Men jag hoppas mina råd ska hjälpa i rätt riktning.
 
Imorgon ska jag på fortbildning/träff  för noseworkinstruktörer. Hoppas det blir givande så jag kan hålla mig vaken!
 
Nu är det godnatt!  zzzzzz.....
 
 
 
 

Eländes elände! Och lite bra!

Inte nog med att Freyja är dålig. Tindra har ett svullet ben. Kände det för 2 veckor sedan. Jag har inte tyckt att hon haltar, men nu när Veterinären var här bad jag henne kolla på Tindra. Jag har inte ridit henne, som tur är. Birgitta sa att det är nog är en senskada! Tindra måste ha sträckt sig, kanske halkat. Men hon kommer tillbaka imorgon för hennes ultraljud var på lagning. Då ska vi också kastrera den lille baggen.
 
På kvällen hade jag avslutning på vardagslydnadskursen. Det var bara 4 stycken, så det blev lyxigt för dem. De fick prova lite rallylydnad och det gick kanonbra! Jag blev väldigt glad på utvärderingen när jag fick höra att jag är bra på positiv förstärkning, på människorna. Härligt! Det är ju mitt mål, att få dem att känna sig duktiga och bra oavsett kunskapsnivå! Alla gör ju framsteg och det ska vara kul att träna sin hund.
 
 
 
Det blev sent och mörkt innan vi kom in. Freyja hatar att stå själv och passade på att dra sönder grinden. Hur ska det här gå, i 4 veckor.......
 
Blandar elände med positiva saker! Ha ha! Kattungarna har börjat vara i stallet och kommer och äter. Gud så skönt! Hatar att springa och leta och vara orolig!
 
 Ikväll blev det pulled beef från matkassen. Gillar av vi bytt till den lättlagade kassen. Går mycket snabbare!
 

Inget flyt alls....

 
 
Nu är det lite för mycket elände.
 
Jag har ju givetvis jobbat storhelg, alltså 52 timmar, nu när Freyja blev dålig. Karin har ju kommit och Tomas och hon har hjälpt åt att fixa med hästen.
 
Freyja fick ju bara äta gräs (och ska göra i 4 veckor!) så hon får gå i trädgården på dagtid och på natten har vi gjort en liten hage inkluderad rundpaddocken. Första nätterna klippte de gräs åt henne. Men det blir ju ohållbart!
 
Idag kom Birgitta, vår veterinär och kollade hur matsrupe och luftstrupe såg ut. Det var ju inte så bra. Svullet, efter sond förstås, men också lite ojämt och smalt som äldre hästar kan få. Så inget hö på 4 veckor, bara kort gräs.
 
Sen som inte det var nog så var fölet borta..... Vi som var så glada att det tagit sig i år. Nu skulle vi bara ha ett ultraljud till för att kunna försäkra fölet. Det hade absorberats. Fy fan, vad synd om Karin. Så mycket tid och pengar som hon lagt ner.
 
Jim verkar iallafall må lite bättre nu. Men Allie vet jag inte riktigt vad det är med. Om hon har ont i ryggen igen eller om det är något annat. Hon vill något, det märks så väl. Hon blir som en mangnet. Dessutom tror jag att hon börjat läcka lite. Det är vanligt på kastrerade tikar....
 
Nästa vecka ska vi till kiropraktorn igen med Allie och nyss tog jag mig i kragen och beställde en dubbelboll som vi ska träna på.
 
 
 
 
Karin var här nästan hela dagen idag och vi hann faktiskt träna hundarna i nosework lite grann! De fick 3 skick var med två gömmor. Det var kul!
 
Ikväll städade jag av i vardagsrummet. Köpte en billig matta igår på Rusta. Det blev ganska bra. Med 3 hundar varav en läcker och redan har bajsat på förra mattan, håller vi oss till lågpris! Ha ha!
 
Den förra mattan köpte jag begagnad på köp och sälj. Så man kan inte säga att vi lägger pengar på inredning direkt! köksmöblerna är 20 år gamla och sofforna i vardagsrummet köpte jag av Camilla billigt. Fast de var dyra när de köpte dem! 
 
Nä nu ska jag krypa ner och sova. Godnatt!

Jobbig tid

I torsdags hade jag Emilia här på fm. Karin jobbade.
 
När de åkt hem så försökte jag ladda batterierna. Gick i skogen, satt hos katterna och tog det lite lugnt. Mockade och halmade upp i vindskydden.
När Tomas kom hem så hämtade vi hem hästarna innan vi skulle ha en tjej på besök, som skulle prata om larm.
 
Vi kände oss båda trötta så när vi ätit mat skulle vi kvällsfodra, och komma i säng.
 
Det blev inte så.....
 
När vi kom ut så var Freyja dålig, riktigt dålig. Jag ringde veterinären som kom efter 40 minuter. Långa minuter.
 
Hon hade fått foderstrupsförstoppning eller vad det heter. Hon hade ju det i våras med och då var det också illa. Nu var det riktigt kritiskt en stund. Det forsade ur näsa och mun och hon lade sig ner och bara gav upp.
 
Men efter 4 timmar så verkade det stabilt. Veterinären var toppen. Men nu skulle Freyja stå inne utan mat. Hon som hatar att vara inne. Och vi fick sätta en munkorg på henne (gjorde en av en ytterkruka i korg!)
 
Vi kom i säng vid halv 3 på natten och gick upp 6 igen.
 
Då var Freyja arg och ville gå ut! Jag ringde Karin och berättade och sa att hon skulle kontakta "vår" veterinär för att hon skulle kolla hur det såg ut i matstrupen innan hon fick äta. Birgitta kunde inte förrän måndag, men hon sa att Freyja får äta bara kort gräs och sen soppa av kraftfodret, tills på måndag.
 
Jag jobbar ju hela helgen. Men Karin har varit här och klippt gräs till natten. På dagtid får hon gå i trädgården!
 
Idag slutade jag kl 9 och skyndade hem för valpkurs. Sen in och åt snabblunch och ut igen för nosework-kurs! Nosework är en "ny" hundsport som man kan tävla . Man lär hunden hitta 3 olika dofter. Eucalyptus är den första. Sen tränar man dem att hitta doften i olika miljöer, ute och inne. Den här gruppen är jätteduktiga!
 
 
 
 
 
 
Efter den  kursen bakade vi scones och drack te. Emilia stod för underhållningen!
 
Sen for jag till stan för att veckohandla.  Kom hem vid 19.30 och då var det dags att laga mat!
 
 
 
 
Imorgon är det jobb igen! Dygnspass! 

Höstigt idag!

 
Igår var kusin Marie och hennes dotter här på fm och klappade katter! Vet inga så kattgalna människor! Ha ha! De kunde inte sluta!
 
Karin och Emilia var också här. Karin red på Birkir sen åkte de hem. Jag gick en skogspromenad och sen hade jag hundkurs.
 
Idag hade jag Emilia när Karin jobbade. På fm var hon med mig på personalmöte och charmade alla förstås!
 
Det har regnat hela dagen så vi har inte varit ute mycket alls. Jag satte på värmepumpen för det var bara 18 grader inne.
 
Ikväll hämtade vi halm i småbal som vi sen lastade av. Min axel är väldigt överansträngd så det blir inte mer text!!
 
 

Känner mig manglad!

Nu klagar jag igen att jag är trött! Men det är lite mycket på dagarna!
 
Igår hade jag valpkurs på fm och sen Nosework på em. Vädret var underbart och det var såå roligt på båda kurserna. Framförallt på nosework. Alla hundarna hade redan lärt sig doften som vi började träna på förra gången, så det var superroligt att se hur de växte. Ja, både hundar och ägare!
 
När vi avslutade kursen så kom Tomas hem med lammköttet som vi lämnade förra helgen. 
 
Vi packade hela kvällen! Med avbrott för kvällsmat. Vi grillade lammskivor som var som t-benstek. Alltså ryggskivor. Det var underbart gott! Hängmörat kött är ju så mycket godare. Jag är så trött på segt vakummörat!
 
Vi sålde 3 lamm och packade resten. Karin med familjen och Robert kom och hämtade varsitt och stannade på mat. Klockan blev mycket innan vi blev klara. Så när vi var färdiga med fodring och allt så var det bara att dyka i säng!
 
Idag hade jag rallylydnadskurs. Det var lite regnskurar men vi hade tur att det värsta kom under fikat, då satt vi inne i rummet! 
 
Tomas åkte iväg till Robert och hjälpte till med att koppla in trinettköket. De ska renovera köket så de har gjort iordning en del av sitt hus så de inte behöver hålls i bygget! 
 
Efter min kurs tränade jag med Jim på banorna vi hade satt upp. Han mår redan bättre, som tur är. Idag var han jätteduktig!
 
När Tomas kom hem igen så flyttade vi baggarna till egen hageln. Gud, vad de har gapat sen. 
 
Någon ridning har jag inte hunnit med. Får bli i veckan istället.Fast imorgon jobbar jag.
 
 

Fredag igen!

Sov jättedåligt inatt. Fick gå upp och ta en tablett. I tisdags ramlade jag i affären när jag var och handlade med min brukare. Halkade faktiskt på ett bananskal som en unge antagligen tappat. Jäklar vad jag slog i!
 
Som tur var så skulle jag på massage idag!
 
Imorse efter fodringen så kom sotaren. Han var lite tidigare än beräknad, men det var ju bra , så vi kunde gå ut sen. Vädret var härligt.
 
Hundarna och jag gick i skogen och förstås plockade jag en påse svamp. 
 
 
 
 
Gick in och tog en snabbdusch och åt lunch som var kvar sedan igår. Sen åkte jag på ljuvlig massage. Bästa Marie! Hon "fixade" förstås alla spänningar och inget ont gör det! Hon väcker alltid kroppen försiktigt. Hon sa: Jag känner att din kropp är stressad av smärta så det är därför jag börjar lungt, för att förbereda den. Proffs!
 
Handlade på hemvägen och när jag kom hem så kom Annette och Stefan över och kollade på Tindras ben. Det var något mindre svullet idag, men fortfarande tjock och ömt. Stefan kollade både ben och hov och tyckte jag kunde avvakta och till och med rida lite lungt. Antagligen har hon sträckt till sig lite. Det finns ju inga sår som kan vara orsaken.
 
Sen kom Tomas hem från jobbet och vi grejade i stallet. Mest han, jag fotade katterna! Ha ha! 
 
 
 
 

Hur trött kan man bli?

Mitt kvällskaffe kallnade för jag sov visst en stund.
 
Jag jobbade visserligen igår, ett dygnspass. Men ändå. Så trött borde jag inte bli.
 
Imorse mötte Karin mig utanför jobbet. Vi bytte bil, så Emilia åkte med mig hem och Karin skulle på föreläsning.
 
 
 
 
 
Sen kom hon med så vi hann fika och promenera en sväng och jobba en liten stund. Sen skulle de till bvc.
 
Karin hade köpt med sig kyckling som jag kokade till kattungen som är så liten. Men plötsligt släppte det där att han inte ville äta, så han smakade på burkmaten. När jag kom med kycklingen började han vakta den till och med! Gud så skönt! Nu kanske han kan växa ifatt Isak. Alfons heter den svarte! Två pojkar alltså.
 
Tindras ben är fortfarande svullet. Så ingen ridning idag. Hon haltar inte. Men imorgon får jag nog ringa och fråga.
 
Jag tog med Mio och Allie till skogen en sväng och letade lite svamp. Jim fick vara hemma och vila. Vi hittade väl ca en liter. Kantareller mest. Några taggsvampar och trattisar.
 
Min telefon är inlämnad tre gånger och ändå är den inte okej. Sämre istället! Skulle byta fram och baksida,
men både kameran och ljudet är fel på så det har inte blivit mycket fotat senaste dagarna.
 
Det blev sen lunch. För jag gick vilse i skogen. Fy! Den är inte stor, men går man bara runt så kommer man ju inte ut!
 
Det har duggregnat hela dagen. Men vi gick ut igen efter maten. Planterade höstväxter som jag fyndade igår! Får fota lite imorgon med vanliga kameran!
 
 Det här fick jag av en barndomsvän! Hon sitter i vagnen, hennes syster står till vänster, jag i mitten och sen min klasskompis Till höger. Vi bodde alla i samma trappuppgång.
 

Nu gick det några dagar igen!

Haft fullt upp. Lördag hade jag valpkurs och sen jobbade jag till söndag.
 
Kasper och Hilma sov över så Tomas var alltså barnvakt. Det var full rulle!
 
 
 
 
 
 
Söndag kom jag hem och hade kurs. Rallylydnad var det. Roligt men lite svårt! Min första kurs i det.
 
Barnen var kvar så de var med och grejade med djuren. 
 
På kvällen körde vi hem dem för vi skulle åka och köra 8 baggar till slakt.  Vi var i Finspång och lämnade dem på ett litet gårdsslakteri.
 
Igår måndag var Karin här. Vi red på ridbanan. Jag tyckte Tindra kändes stel och när jag klev av var hennes underben jättesvullet! Från hasen och ner.
 
En kattunge var lite risig, men mår bättre nu. Och Jim fick sin dom! Han hade 1-320 titrar i blodet från anaplasman.
Förut har han haft 0-40 och 0 -80. Så det var ju inget bra! Fick recept inringt på penicillin.
 
 
 
 
 
Det blev lite väl mycket på samma dag.
 
Sen skulle jag och en till stå på bibblan och prata om Blå stjärnan på kvällen. Så då kunde jag hämta receptet.
 
 
Det blev väldigt sen middag. Klockan 22!
 
Idag jobbade jag till 17 och sen kurs och lite utejobb. Middag 21! Och nu dags att gå ut!
 
 
 Tur att de här två tar hand om djuren när jag jobbar. 
 
 

Torsdag och fredag!

Igår var Jim hos Ritva och tog ett nytt blodprov. Får svar nästa vecka. Han har mått dåligt i flera veckor. Men väldigt upp och ner! Ena dagen leker han och verkar helt normal. Nästa dag morrar han åt allt. De andra två vågar knappt röra sig. Han har också mått illa och haft diarré. Han har skov ibland av den jäkla anaplasman. Den är lurig. Typ som herpes, sa veterinären. Den kan ligga vilande länge sen blossar den upp. Ofta av något som stressat dem.
 
Vi åkte i så god tid så det var en halvtimme kvar innan vi skulle in. Så jag passade på att gå en promenad i skogen. De var ju med alla tre!
 
När vi kom hem värmde jag lite pannkakor som var kvar sen dagen innan. Sen gick vi ut och grejade i stallet. Körde höfläkten en timme för vädret var fint. Då höll jag på att skrämma slag på kattungarna! Gud vad rädda de blev! Men de kom fram igen så snart jag stängt av.
 
Mio och jag red ut. Tindra gick så fint. Men det var varmt så hon blev svettig. De har redan fått mycket vinterpäls!
 
Hann inte så mycket mer. För sen var det jobb klockan 17.
 
Imorse slutade jag 8. Åkte och handlade mat och hämtade min jordpush som de hade fixat iordning på ortopedtekniska.
 
Karin messade att hon var på väg, så vi kom nästan samtidigt.  Kokade ägg och tog fram bröd. Till den lilla fruktomanen hade jag köpt jordgubbar och mandariner! Idag gick hon några steg! Hon är så rolig och medveten!
 
Varje dag har hon lärt sig nya saker. Vissa saker är ju mindre bra. Som att nypas eller dra i pälsen på hundarna. När Karin säger åt henne så flinar hon bara! Busunge!
 
Vi hann rida två hästar var. Först red jag Tindra på ridbanan. Hon var rolig och pigg som vanligt. Och hon gör alltid sitt bästa. Sen red jag ut på Berserkur. Totala motsatsen! Det är som att rida med handbromsen i. Och han försökte vända hem några gånger så jag hängde som ett segel! Kan vara så att han känner sig trött av pälssättningen. Jag hade Hinnis ord i öronen: Tänk på vilken ton du leverar ditt budskap med!!
 
Så jag bet ihop, drev fram honom och berömde så fort han ökade farten. Red utan tygelkontakt, bara drev fram och gjorde halt med sätet. Han har blivit bromsad alldeles för mycket.Så nu ska vi lära om!
 
En gammal bekant, Eva, kom och lånade en sadel till en av sina hästar. Hoppas hon kan och vill ha den! Jag har försökt sälja den ett tag. Det är svårt. Finns så mycket begangnat!
 
Sen gick jag in och bakade en kaka. Medans den blev klar skrev jag ut fakturor till en kurs. Sen kom Tomas, lagom till en kopp te och sqaushkaka!
 
Sen blev det utejobb ett par timmar innan kvällsmat och soffhäng!
 
Idag går det inte att ladda upp foton från telefonen. Så det blir en favoritbild på Emilia och Allie. Här var lilla damen bara några månader, men kände igen Allie!
 
 

Mittiveckan!

Igår var hovis här på fm. Duktiga Kalle! Karin kom och hade med sig fika. Så mellan hästarna satt vi i sadelkammaren och drack kaffe. 
 
När han hade åkt gick vi en promenad. Vilma försvann i skogen och skrämde upp oss rejält! Hon är ju 14 år och döv! Hon missade nog när vi vände! Emilia hade somnat men vaknade igen och var jätteledsen. Olikt henne. 
 
Inget hjälpte. Inte mat, inte välling. Hon bara hängde på Karin och var ledsen. Hon hade ju feber häromdagen och jag tror det blev ett återfall. De åkte hem och Emilia sov nästan hela dagen.
 
Jag gick ett par timmar i skogen och plockade svamp. Mycket Karl-Johan, lite kantareller . lite trattisar och några fjällskivlingar.
 
Sen var det kurs på kvällen. Lyxigt med bara 4 stycken!
 
Efter kursen var det en del jobb kvar. Tomas var nere och slog av vallen. Den ska buntas till ensilage imorgon.
 
Jag kände mig jätteseg och fick ont i halsen, igen!
 
Ställde in mina två privatlektioner som skulle ha varit idag.
 
Försökte få lite sovmorgon men det gick inte! Birkir gapade trots att de hade lite bete! 
 
Fm ägnade jag åt att plocka iordning på en massa saker! Och började sen städa lite. Delade upp det lite, med kafferast och idol på cmoore, som jag missade igår.
 
Sen åkte jag och hundarna till affären i Skänninge och på hemvägen tog vi en skogspromenad.
 
På Ö och B köpte jag en ljusslinga som jag satte över fönstret i vårt sovrum. Det blev jättemysigt!
 
Ingen ridning idag helle. Jag var alldeles för seg. Däremot har det ju blivit städat lite inne! Tvättat gol och pysslat lite.
 
Imorgon ska Jim till veterinären och ta blodprov. Han mår inget vidare stackarn. Jag tror det är anaplasman.Så det blir väl en kur penicillin.
 
Godnatt!    

Arbetsdag

Upp tidigt och ut i regnet! Ingen hund var särskilt pigg på att gå ut. Inte jag heller. Men det är bara att gå.
 
När jag kom in igen blev det en skön dusch. Sen iväg till jobbet.
 
Det var handling på schemat så vi åkte till Maxi. Jag passade på att köpa en ny mus till datorn eftersom Emilia har dreglat i den andra så den funkade lite då och då! Ha ha! Nu blev det en sladdlös. Jag köte även sladdlösa lurar till telefonen. Hoppas att de är bra!
 
När jag slutade så åkte jag och klippte luggen och hämtade min telefon som varit på lagning.
 
Kom lagom hem till en träff med Johanna som skulle få en uppdatering från 2 kurstillfällen som hon missade i helgen. Vi babblade i en och halv timme om allt möjligt så rätt som det var hade klockan blivit halv sex!
 
Tomas kom hem och vi hjälptes åt att mocka och fixa i stallet. Försökte se kattungarna som Astrid har flyttat. Men jag vet inte om hon flyttat dem igen! Jäkla katt! Gillar inte att de är ute och far omkring!
 
Innan jag gick in tog jag en promenad och strax utanför oss växte en fin karljohan svamp. Den tog jag in och hoppas hitta lite mer imorgon.
 
Tränade lite inne med hundarna innan vi åt. Ikväll blev det latmat! En räkbomb, alltså en liten smörgåstarta, typ.
 
Maxi hade rabatt på dem. De firar ju 25 år och har nya erbjudanden varje dag.
 
 

Lördagkväll efter en låång dag!

PppIgår var jag ledig men vaknade tidigt iallafall. Tänkte att det var ju bra så jag fick lite gjort inomhus med. Något eftersatt är det! Emilia hade ju haft feber så jag trodde inte att de skulle komma hit. Men hon var bättre så de kom,tidigt. 
 
Jag hann inte mer att snabbdammsuga, som vanligt!
 
Vi började med fika som vanligt. Eller kaffe, ägg och macka och Emilia åt lite sånt och en massa frukt efter som vanligt!
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi promenad och hon somnade. Vi red på ridbanan, varsin häst. Tindra gick kanonbra. Jag tränade mest på tempoväxlingar och att Tindra skulle vara lätt i handen. Karin blev klar före mig och tog ett pass på Beris också. Han är ju motsatsen till min Tindra, som är framåt. Han känns som att rida med handbromsen i! Men det är ju för att han är riden så. Mycket bromsande och på framdelen. Jag tror nog att vi kan få honom lite bättre! 
 
Vi fick ju många användbara tips när vi red lektionen för Hinni. Just det här att separera hjälperna och att de alltid betyder samma sak.
 
Efter lunchen fick Emilia sitta i bärselen på Karins rygg medans vi jobbade ute. Efter en promenad till så kom en kille för att titta på skogen som vi ska ta ner i vinter. Det kommer att bli väldigt annorlunda. Men lövträden ska få stå kvar och det kommer nog att bli en fin hage, så småningom.
 
 
 
 
 
 
 
Karin åkte hem och Tomas och jag fortsatte med utejobbet. Det blev sent som vanligt. Jag somnade som en stock i soffan!
 
Idag har jag haft 2 hundkurser och  vi var på marknad i Styra, som ligger nära oss. Grannen i Stallsberg sålde grönsaker som vi köpte förstås. Sen tog vi kaffe och en våffla där med innan vi åkte till Skänninge och handlade och tankade. På hemvägen stannade vi och promenerade med hundarna i en "ny" skog. Det gillades av hundarna!
Till kvällsmat festade vi på det vi handlat!
 
 
 
 
 
 
 
Jim var dålig i magen igen nu när vi var ute sista rundan. Jag har beställt tid till honom för provtagning igen. 
 
Kanske anaplasman stökar igen.

RSS 2.0