Fredag igen!

Veckorna går fort!
 
Idag var jag på instruktörsträff för nosework. Det var trevligt! Träffade många bekanta och pratade lite om samarbete.
Min bordsgranne. 
 
 
Jag åkte hem innan det var slut. Passade på vid em fikan, då åkte Ewa också. Jag handlade på vägen hem och kom hem runt 16.30.
 
När maten var inpackad och jag ätit lite mellis så kom Tomas.  Då gick vi ut och jobbade. Skulle sätta på en kylgrej på Tindras ben, men hon stampade av sig den! Hon fick sin medicin iallafall. Baggen fick också sin spruta. Djuren fick mat och jag mockade lite. Då ser jag att Birkir har ett sår/jack på insidan av sitt ben. Om han trampat sig själv eller om de bråkat vet jag inte. Tindra hade också ett sår/pälsfri stor fläck. Tror de är uttråkade av att gå i så liten hage.
 
Det är ju svårt! Tindra måste stå i mindre så hon inte springer. Freyja får inte stå med dem för det är ströbädd i vndskyddet.Men de två kan inte gå ihop eftersom Tindra skulle bli asfet och äta upp allt som Freyja ska ha! Hon får ju äta hela tiden så hon inte ska stressäta och få stopp igen. Hon passar bäst att ha fri tillgång. Men det funkar ju inte på de andra.
 
Den bästa hagen är ju långt ifrån oss och därmed risk för spring...Och släpper vi ner tre dit så kommer Tindra springa här hemma och Freyja dra genom tråden. Hon får inte gå där nere. Det var där hon blev dålig sist, för gräset är så långt. Pust.....
 
Ikväll åt vi lamm och drack ett glas vin. Sen somnade vi båda två! Vaknade klockan 22 och då gick vi ut och fodrade och sen blev det kaffe!
 
Imorgon har jag två kursavslutningar så nu ska jag sova!
 
 

Långt jobbpass

Igår var Jag inne hela fm och fyllde i en jättelång enkät, 35 sidor!
 
När Karin kom lagade jag leverstuvning till oss. Emilia var inte så impad av det! Ha ha! Hon åt mest ärtor och kastade det andra till hundarna...
 
Klockan 14 kom veterinär Birgitta. Tindra har en senskada. Jag får räkna med 5 månader innan jag kan börja tänka på att rida...usch vad tråkigt!
 
Den lille minibaggen kastrerades. Birgitta kallade honom mr Been. När hon sa det så höll jag med. Han har såna ögon!
 
Jag började jobba på kvällen. Kom försent pga att det var en viltolycka och totalt stopp. Fick ta en annan väg!
 
Idag jobbade jag till kl 17 och åkte sen direkt till en hund som hade problem. Ja jösses, den var inte lätt! Men jag hoppas mina råd ska hjälpa i rätt riktning.
 
Imorgon ska jag på fortbildning/träff  för noseworkinstruktörer. Hoppas det blir givande så jag kan hålla mig vaken!
 
Nu är det godnatt!  zzzzzz.....
 
 
 
 

Eländes elände! Och lite bra!

Inte nog med att Freyja är dålig. Tindra har ett svullet ben. Kände det för 2 veckor sedan. Jag har inte tyckt att hon haltar, men nu när Veterinären var här bad jag henne kolla på Tindra. Jag har inte ridit henne, som tur är. Birgitta sa att det är nog är en senskada! Tindra måste ha sträckt sig, kanske halkat. Men hon kommer tillbaka imorgon för hennes ultraljud var på lagning. Då ska vi också kastrera den lille baggen.
 
På kvällen hade jag avslutning på vardagslydnadskursen. Det var bara 4 stycken, så det blev lyxigt för dem. De fick prova lite rallylydnad och det gick kanonbra! Jag blev väldigt glad på utvärderingen när jag fick höra att jag är bra på positiv förstärkning, på människorna. Härligt! Det är ju mitt mål, att få dem att känna sig duktiga och bra oavsett kunskapsnivå! Alla gör ju framsteg och det ska vara kul att träna sin hund.
 
 
 
Det blev sent och mörkt innan vi kom in. Freyja hatar att stå själv och passade på att dra sönder grinden. Hur ska det här gå, i 4 veckor.......
 
Blandar elände med positiva saker! Ha ha! Kattungarna har börjat vara i stallet och kommer och äter. Gud så skönt! Hatar att springa och leta och vara orolig!
 
 Ikväll blev det pulled beef från matkassen. Gillar av vi bytt till den lättlagade kassen. Går mycket snabbare!
 
RSS 2.0