Mittiveckan!

Igår var hovis här på fm. Duktiga Kalle! Karin kom och hade med sig fika. Så mellan hästarna satt vi i sadelkammaren och drack kaffe. 
 
När han hade åkt gick vi en promenad. Vilma försvann i skogen och skrämde upp oss rejält! Hon är ju 14 år och döv! Hon missade nog när vi vände! Emilia hade somnat men vaknade igen och var jätteledsen. Olikt henne. 
 
Inget hjälpte. Inte mat, inte välling. Hon bara hängde på Karin och var ledsen. Hon hade ju feber häromdagen och jag tror det blev ett återfall. De åkte hem och Emilia sov nästan hela dagen.
 
Jag gick ett par timmar i skogen och plockade svamp. Mycket Karl-Johan, lite kantareller . lite trattisar och några fjällskivlingar.
 
Sen var det kurs på kvällen. Lyxigt med bara 4 stycken!
 
Efter kursen var det en del jobb kvar. Tomas var nere och slog av vallen. Den ska buntas till ensilage imorgon.
 
Jag kände mig jätteseg och fick ont i halsen, igen!
 
Ställde in mina två privatlektioner som skulle ha varit idag.
 
Försökte få lite sovmorgon men det gick inte! Birkir gapade trots att de hade lite bete! 
 
Fm ägnade jag åt att plocka iordning på en massa saker! Och började sen städa lite. Delade upp det lite, med kafferast och idol på cmoore, som jag missade igår.
 
Sen åkte jag och hundarna till affären i Skänninge och på hemvägen tog vi en skogspromenad.
 
På Ö och B köpte jag en ljusslinga som jag satte över fönstret i vårt sovrum. Det blev jättemysigt!
 
Ingen ridning idag helle. Jag var alldeles för seg. Däremot har det ju blivit städat lite inne! Tvättat gol och pysslat lite.
 
Imorgon ska Jim till veterinären och ta blodprov. Han mår inget vidare stackarn. Jag tror det är anaplasman.Så det blir väl en kur penicillin.
 
Godnatt!    

Kommentarer:

1 marianne:

Vår förra hovis hade ofta fikabröd med så vi fikade efter hon var klar, trevligt! Nu har vi ju mamma och dotter, de känns väldigt effektiva och verkar ha full fart mellan stallen.
oj är Vilma så gammal? Stackarn som inte hörde er.
Leo hör dåligt ibland....vi mötte en traktor när vi red, Leo stod vid kanten och nosade...hörde varken traktorn eller att vi ropade förrän vi var precis bredvid honom, då tittade han förvånat upp.
Han är ganska dålig i kroppen nu och i morgon ska han till veterinären....jag är orolig.
Hur gick det för Jim hos veterinären?
Har ni flyttat in i nya sovrummet???

Sv: jag minns inte mer än att du hade ont i höften och väntade på operation, har jag dåligt minne eller läste jag inte din blogg då? Jag kommer inte ihåg vilket år vi var på den där englagårds-kursen, det var ju då vi började läsa varandras bloggar...
Min läkare är bra, jag tror nog vi hittar en lösning...

2 marianne:

Vi får kolla våra scheman efter kursavslutningarna :)
Jag har tagit på mej en del extrapass,
Island, Öland, Danmark och snart Irland....ja du fattar...haha

Kommentera här: