Vilken dag

 
 
 
Igår var jag hemma och pysslade på dagen och på kvällen hade jag kurs.
 
Idag när jag vaknade så tänkte jag att jag hade hela dagen hemma, utan något annat inplanerat. Så skönt! Eva och jag skulle bara rida någon gång under dagen, hon var också ledig.
 
Men 7.10 när jag var ute och fodrade så ringer de från kortidsboendet och ville att jag skulle följa med pappa till akuten för en röntgen, igen...
 
Där försvann den dagen. Mamma och jag satt på akuten till klockan 14 och jag fattar inte riktigt vad de har för konstigt system. Släpa dit en förvirrad och orolig människa som ska ligga i timmar och vänta i en stor sal bland 6-8 människor till. Och ingen brådska gör de sig. Trots att det lät ganska akut att sätta en kateter först, så tog det en timme, för de skulle byta personal. 
 
Vi sa båda att det är ett jobb vi aldrig skulle klara.
 
Efter att ha skjutsat hem mamma så åkte jag till granngården och en snabbis till Östenssons för att köpa  yogurt, det som var mest akut.
 
När jag kom hem var solstrålen här!  Vi fikade förstås (jag åt mat och drack kaffe!) Emilia matade mest  hundarna och mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi gick ut hade Eva ridit. Jag kände mig inte upplagd, men Emilia ville rida, utan hjälm och hon höll sig bara med en hand. Vilken envis unge!
 
 
Eva fotade!
 
 
 
När Karin hade åkt hem cyklade jag en sväng eftersom jag har så svårt att gå med min onda fot. Idag ringde jag och fick en tid imorgon bitti hos en sjukgymnast. Sköterskan trodde det var hälsporre!
 
Jag jobbar ju imorgon , men fick lov att komma senare. 

Jobbdag!

 Upp tidigt och ut med hundarna. Tomas tog stallet och fåren.
Det småduggade lite på morgonen och  fm. Funderade på hur det skulle bli resten av dagen.
 
Jag slutade 14 och åkte till Lidl och handlade. När jag kom hem så åt jag lite mellis och gav hundarna mat.
 
Eva hade ridit, mockat och packat foder! Så jag tog en cykeltur med hundarna.
 
 
 
 När jag kom tillbaka så hann jag rensa ett av landen. Efter det var det dags att ha rallylydnadskurs.
 
Det har varit lite mulet och regn i luften hela dagen. Men på kvällen blev det finare!
 
 
 
 
Med tanke på det jag nämnde igår, om privatlektionen jag hade. Det är ju ofta stressade hundar jag träffar. Anledningarna till stress  varierar. Men för det mesta är hundarna faktiskt överaktiverade. På -80 talet var det tvärtom! Då var det hundar som var underaktiverade som behövde hjälp. Nu är hundarna som vi människor. Intryck hela tiden, så de är liksom utbrända! En hund behöver vila mycket. Men människor har dåligt samvete för sina hundar och har hört att de behöver mycket stimulans, särskilt om det är en aktiv ras.
 
En annan missuppfattning är att hundar är glada, när de är hysteriska. Det kan ju vara svårt att se skillnaden. Men om de har svårt att komma ner på jorden efter att tex ha hälsat så är de nog inte bara glada.Och ofta har problemet ökat eftersom man tänker att man skyndar sig att låta hunden hälsa, så blir det nog lugnt! Det man gör är ju att förstärka hundens känsla, dvs att den är alldeles för uppspelt!
 
                                                                                                                                                          
 
 

Blev en del gjort idag trots allt!

Eftersom klockan blev typ halv 2 inatt innan jag somnade så sov vi till 8. Ups! Jag skulle ha kurs kl 9.30.
 
Jag hann precis ut till dess! Hade två ekipage i rallylydnad. Det var jättekul att se hur de utvecklats! Dessutom hade de med sig lyxfika! 
 
 
 
 
 
 
När de hade åkt fixade jag i stallet och gick en sväng med hundarna. Sen in och fixade lunch.
 
På eftermiddagen hade jag en familj på privatlektion som jag hoppas att jag kommer få följa på fler lektioner. De behövde hjälp med sin stressade men fina vovve!
 
När de hade åkt hem satte vi på kaffe i stallet och tog en kopp ute. Tomas harvade sen betena och skrapade skit i hagen så där blev det fint!
 
Jag tog en promenad med hundar och Berserkur. Idag hängde han med bättre! När vi kom tillbaka borstade jag honom och klippte lite på svansen. 
 
 
Alla hästar fick hinkmat med loppfrön i och Freyja fick stå och äta extra hö. 
 
Sen har jag hunnit träna lite rallylydnad med Jimpan. Jag lämnade skyltarna framme efter kursen! Han är så duktig och älskar att träna. 
 
Nu hörde Fam av sig och skulle komma och behandla Tindra. Klockan är snart 22 men vi ska ju ändå ut och fodra så det blir perfekt. Tur att hon bor nära!
RSS 2.0