Svinkallt idag!

Gick upp  samtidigt som Tomas. Han hjälpte mig att fodra och jag gick med hundarna. Eftersom jag gick upp så tidigt så blev det mycket gjort inne. Det var -11 grader imorse och blåste, så det blev inga längre promenader med hundarna!
 
Efter frukost så klippte jag klor och  borstade pälsar på hundarna. Tvättade några maskiner och vek tvätt.
 
Städade av toaletten, vilket var behövligt och eftersatt!
 
Sen vilade jag förstås. Tittade på Malou och drack kaffe. 
 
Vid lunch gick vi ut en sväng! Det blåste så himla kallt och hundarna fick förstås tasskramp. Vi fodrade bara så gick vi in igen.
 
På eftermiddagen sov jag en stund och tittade lite på tv imellanåt.
 
Det blir tråkigt för hundarna, men jag har försökt att träna dem lite och så gömde vi lite godis att leta efter.
 
Idag kom fakturan på när jag var hos veterinären med Bruno. 2700!! Herregud, man undrar vad de tar betalt för.
 
Efter kvällsfodringen lagade vi kyckling från matkassen.
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon, host host!

Inte ofta jag bloggar på fm. Men jag är risig idag. Har ju varit förkyld i över en vecka, men idag vaknade jag och mådde sämre så jag har just sovit en stund och nu dricker jag kaffe.
 
Igår var det kursdag 2 och vi var bara 4stycken. Jag mådde inget vidare på morgonen, men det blev bättre sen. (tabletter och nässpray)
 
Vi har fått jättemycket bra tips och övningar så nu är jag laddad för att skriva planeringar till vårens kurser!
 
När jag kom hem hade resten av köttet kommit. Men det var ju absolut inte styckat som jag hade sagt! Men som tur var så var köparna förstående.....Jag hade skrivit att två kunder skulle ha lammkött, styckat som vi brukar, det var det enda som stämde. Tur det, för dem känner jag inte så väl. Jo en till var rätt, en kompis skulle ha ett helt djur i småbitar, till hundmat. Det stämde.
 
 
Sen hade han uppfattat att vi skulle röka fårfioler och det fick vi fyra stycken. Men sen hade han gjort resten benfritt! Alltså sju stora djur. Det var färs, stekar och fileér. Inte ett enda ben! Jag tror att han hörde min oror att vi inte skulle få plats i frysarna, för han sa: Men vi gör det mesta benfritt. Ja, sa jag. Men det hade jag tänkt på de två djur som inte stod uppskrivna på lappen. Ja nu är det iallafall packat och fryst!
 
Min mindfullnesskurs fick jag skippa igår. Vi packade och sålde kött. Sen stalljobb och jag frös nästan ihjäl. Fy farao vad kallt det är. När vi kom in gjorde vi varma mackor med kantarellstuvning och jag somnade innan mitt te var uppdrucket.
 
Vaknade, frös som en galning, men hundarna  skulle ut och kissa och hästarna skulle ha kvällsmat. På med overall och halvsprang runt med hundarna. 
 
Väl inne borstade jag bara tänderna och dök i säng.
 
Idag måste jag åka och köpa hund-och kattmat, så det ska jag nog göra nu. I samband med fodring och rastning.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kurs med Mio

Imorse vaknade jag vid 7 redan. Det var bra eftersom jag skulle iväg.
 
Mio och jag skulle på inspirationshelg för instruktörer. Vi fodrade alla djur och även grannens för sista gången denna gång. De kom hem idag.
 
Vi var bara 5 på kursen. Väldigt lyxigt! Trevligt var det med. Fick massor av tips och inspiration till vårens kurser! Mio skötte sig jättebra. Men nu är han supertrött!
 
Det blev tyvärr lite problem med lamm och fårköttet som Tomas skulle hämta idag. Han hade inte hunnit klart med styckningen så 3 djur var kvar! Jobbigt när folk skulle komma och hämta! Men några var klara iallafall!
 
Resten kommer imorgon, hoppas jag! Vi har iallafall packat 35 kg färs och lite annat ikväll. Nu ska jag fodra, duscha och sen ladda för morgondagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lamm till kvällsmat, igen!
 
 
 
 
 
RSS 2.0