Imorse kom jag hem efter jobbet. Ja först tog jag en kopp kaffe med min kollega. Så det blev förmiddag innan jag kom hem och ut. 
 
Idag hade jag bestämt mig för att gå en ordentligt promenad  med hundarna. Det har blivit jättedåligt med det i höst/ vinter. Visst har de fått var ute och med i stallet men inga längre promenader. Jag har inte varken hunnit eller orkat. Det ska bli så skönt att lämna baggarna på slakt nästa helg och om några veckor ska vi skicka ett antal äldre tackor. Det är så tungt att packa och släpa foder till allihop.
 
Jag har tyckt att kläderna börjat sitta åt lite för mycket med, trots allt bärande!! Så nu ska här promeneras igen.
 
 
 
 
 
 
  
Jag stannade till och pratade några minuter med grannen på vägen. Det skulle jag inte ha gjort. Började förstås frysa om fötterna och sen tinade jag inte upp igen. Tänkte att bara jag går fort så blir det bättre. Nej, det blev det inte!
 
När jag kom tillbaka så släppte jag ner hästarna till Werns lycka. De fick lite mat först så de inte skulle vara så hysteriska på det frusna gräset.
 
Halmade hos tackorna och Allie råkade få en bal i huvudet. Hon lyckas alltid vara på fel plats!
 
Jag frös som en galning så vi tog en paus och gick in och åt lunch. Sen ut igen ett par timmar. Packade foder och mockade och sen gick hundarna och jag ner och hämtade hem hästarna. Herregud vad de sprang! Jag blev lite orolig för Tindra..... Imorgon ska jag ringa kliniken och boka tid för koll på hennes ben. Det verkar inte finnas någon som har ultraljud som kan komma ut, mer än Birgitta som var här sist. Men hon verkar inte jobba längre. Har ringt massor av gånger.
 
Vi gick in en sväng och värmde oss igen. Hundarna fick mat och jag drack te!
 
Sen ut igen och fortsatte packa alla dessa säckar! Tomas kom också  hem och ut och hjälpte till. Vi fodrade alla djur och han åkte ner och hämtade en ny ensilagebal.
 
 
 
 
 
Linas matkasse kom så det blev lagom att gå in och fixa mat när vi var klara. Det blev en korvrätt med kumminstekta morötter. På tv var det idrottsgalan. Vi röstade förstås på Peder Fredriksson!
 
 
 

1 kommentarer

Marianne

16 Jan 2018 11:01

När man börjar frysa är det nästan omöjligt att bli varm igen så länge man är kvar ute..du skulle dragit med grannen på promenaden istället ;)
Tänk vad fort det går för kläderna att börja sitta åt, mina gör det också efter bara nån vecka utan promenad.

Men Allie då...stackarn, hur gick det för henne?
Kan du inte skicka mail till Birgitta med ultraljudet? Det måste hon ju svara på....annars kanske du får åka till klinik med Tindra?

Sv: Jag har gett upp om arbetstiderna, har tjatat i alla år så nu jobbar jag på till jag stupar så får vi se....någon vidare omsorg om personal finns väl inte på många ställen? Åtminstone inte i butik...det är inte konstigt att så många är utarbetade...hos oss var det minst tre stycken som jobbade medan de var sjuka, nu runt nyår, de "kan" inte vara hemma, det finns ju ingen annan....det är så ledningen får oss att känna...nä du kan inte ana vad jag längtar till pensionen....men det får man inte säga....

Kommentera

Publiceras ej