Imorse var det kallt och blåsigt. Men det flöt på bra ute. Men det är slitigt för ryggen att bära och lyfta allt. Näten är också tunga, visserligen bara 6 kg, men de ska upp på krokar ganska högt.
 
Det snöade lite och jag tänkte att vilken tur vi haft med avverkningen av skogen. Kallt och ingen snö. Nu kommer det snö, men de är i princip klara nu.
 
 
 
 
 
På förmiddagen dammsög jag av, vek tvätt och tog lite kaffe. Sen ut igen. Nu klädde jag på mig mer för det var så kallt på morgonen. Ja, då hade det slutat blåsa så jag blev genomsvett!
 
Efter ett par timmars jobb så släppte jag ner hästarna till Werns lycka. Yippee! Det blir full fart, man håller nästan andan.Jag gick in och åt lunch som fanns färdig, som tur var. För sen skulle jag åka och klippa mig.
 
Efter klippningen åkte jag direkt hem igen och torkade håret lite mer innan jag gick ut. Tog hundarna och pannlampa och hämtade hem hästarna. När vi kom till stallet hade Tomas kommit hem redan. Det var skönt eftersom vi skulle avmaska fåren.
 
Förutom att Tomas fick sig ett rejält gympass (!) så gick det bra. Jag fyllde sprutor med medel och han "brottade" ner tackorna! Fy fasen vad starka de är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
När vi var klara så gick jag in och lagade mat och Tomas fick flytta några staketstolpar till hagen, för det hade de bett om som kör ut timmret.
 
Ikväll lagade jag små kycklingnuggets och bulgursallad. Det var gott!
 

1 kommentarer

Marianne

17 Jan 2018 10:17

Ja fy fasen vad kallt det blåst, det är svårt med kläder när man jobbar ute, jag brukar nästan alltid få klä av mej när jag kommit igång.
En dunk avmaskning...haha, då är det inte pasta som till hästarna? Fåren är både starka och spänner sej så de blir väl nästan omöjliga att hantera...kommer ihåg hur lammen var när de rymt och jag skulle bära tillbaka de.

Får inte hästarna vara på Werns lycka över natten?

Vad synd på veterinären, Brigades veterinär på Slöingekliniken flyttade till Hälsingland under det året vi försökte få hans synskada att läka...mycket olyckligt tyckte jag, då hon var specialist på ben och väldigt duktig.

Minnseluckorna beror på stress (hoppas jag) du har ju fullt upp hela tiden så visst är du stressad...inre stress är nog farligare än den där som syns utåt, den inre kanske man missar.

Kommentera

Publiceras ej