Idag var jag ledig. Men givetvis var jag glömsk igår och fick lida för det idag!
 
Igår jobbade jag 8-14 och efter det skulle jag åka till ortopedtekniska med ett par skor. Jag lämnade ju in ett par till mig själv häromdagen och då hittade jag ett par fina Vikingskor till Tomas för halva priset, som jag lånade hem. De har ofta rea och där finns bara kvalitéskor. Men tyvärr var de för små. Och jag lovade att komma in på måndagen med dem......
 
När jag slutade jobbet igår åkte jag istället hem och på vägen köpte jag hundmat, färskfoder i Fågelsta. Sen skyndade jag hem för i soffan låg Karin och Emilia och vilade. Karin Har fått foglossning igen och blir trött och får ont.
 
När jag kom hem åt vi mellis och busade lite innan de åkte hem. Jag gick ut och fodrade fåren. Nu har vi bara tackor och det märks att det är lite mindre jobb. Gött!
 
Jag försökte mocka några kärror. Men gud vad jobbigt det är att först hacka loss skiten och sen ta upp det och köra på skottkärran  i tung snö en bra bit. Pust!
 
Idag gick jag alltså upp klockan 6 ihop med Tomas. Han hjälpte mig att fodra så jag kunde åka och lämna tillbaka skorna när de öppnade klockan 8. För klockan 9 skulle hovslagaren komma.
 
På hemvägen gick solen upp och det var så vackert!! Fotade från bilen.
 
 
 
 
 
 
 
Kalle är en ung kille som är både väldigt duktig och lättpratad! Han skodde om Birkir och Disa med duploskorna som de redan hade och satte i broddar i dem. Och Berserkur och Birkir hade fått dubbelsulor (!) Har aldrig hört om. Tindras hovar såg mycket bättre ut än på länge. Undrar om det är att hon har gått oskodd eller om det är örterna hon har fått.
 
Idag bestämde jag mig för att rida. Nu kan inte Karin rida längre och då får jag ta tag i det själv! Men vad jag längtar efter att rida min Tindra. Hon är ju mycket mer framåt än Birkir. Birkir är egentligen en sån häst som "alla" vill ha. Han är söt, lättriden, gör vad han ska, pålitlig och även barn kan rida honom. Men Tindra har jag ju bättre kommunikation med! Och hon har en annan motor!
 
 
 
 
 
 
När jag ridit så frös jag som tusan. Släppte ner hästarna som gladeligen traskade iväg till Werns lycka.
 
Jag gick in och drack te och åt fruktsallad under en filt. Frös så mycket!
 
Slumrade till en stund tills Tomas ringde! Det var bra att jag vaknade. Jag satte fart och plockade bort adventsljusstakarna. Lite trist, de lyser ju upp.
 
När jag gick ut hoppades jag att hästarna skulle ha kommit tillbaka själva så jag slapp traska ner dit. Vi hade ju all foderpackning kvar. De var inte tillbaka, men när jag tände upp och sen ropade några gånger så kom de! 
 
 
Duktiga hästar som kom till kvällsmaten.
 
 
När vi kom in var klockan nästan 20 och vi inventerade kylen. Vi åt rester. Det fanns en hel del!
 
 
 
Imorgon ska jag på massage och sen hämta hem skinnen och slaktavfallet från baggarna.
 
 
 
  
 

1 kommentarer

Marianne

27 Jan 2018 10:38

Vackert foto!
Men så typiskt med skorna, både att de var för små och att du glömde lämna de när du ändå var i närheten.


Kommentera

Publiceras ej