Egentligen är det morgon....och nu är det natt igen.

Fredag natt
 
Det är mitt i natten. Vi kom nyss in från fodringen och nattrastning. Pudlarna är här och Vilma som är över 15 år har varit otroligt pigg idag och sprungit runt som en galning! Till och med sista rundan och när vi kom in! Hon for så mattorna låg som dragspel!
 
Mio är låg och lite trött, han är nykastrerad. Jag fick för mig att det var akut. Tyckte att han verkade må lite dåligt, difust och bokade en tid. Tyvärr fanns det bara tid igår och då skulle Berserkur till tandläkaren
 
Karin hämtade Mio, så det löste sig!
 
Lördag natt!
 
Det där första avsnittet skrev jag igårnatt!
Sen somnade jag och råkade trycka på en knapp så det blev litet och gick inte att läsa! Jag gav upp och gick och lade mig!
 
Det här har varit min första semestervecka. Det märks ju inte! Har varit helt fulltecknad av måsten och jag har inte hunnit blogga!
 
Idag var en mysig dag.
 
Först på fm kom en gammal kurskompis och köpte fårskinn. Sen kom Jonna och stannade ända till eftermiddagen.
Vi fikade och red ut på Birkir och Tindra. Jättemysigt!
Jonna började rida här när hon var 12 år. Vi hade nyligen flyttat hit då och Karin pluggade i Göteborg. Jonna hjälpte till att rida de helger hon var i Motala hos sin pappa. Hon började rida Glotti, som var den snällaste lilla häst vi har haft. Sen har hon fått byta vartefter de har gått bort. För nu är Jonna 23 år och vuxen och några av hästarna finns ju inte mer. Glotti, Katur och Nökkvi.
 
När Jonna åkt hem så kom en valp som heter Lizen. Hon skulle vara här em/kväll när matte hade 50-års kalas.
Det är vild liten sak. Men det funkade bättre än väntat. Mina hundar skötte sig bra, även pudlarna fast de spelade poliser ibland!
 
Jag åkte hem med henne efter 22 när vi precis hade ätit. Tänk, det är alldeles ljust ute så sent på kvällen. Riktigt mysigt att köra bil!
 
Jag kom hem klockan 23 och då blev det kaffe. Av Lizens matte fick vi två superfina presenter. (Fast det var hon som hade kalas! Ha ha!)
 
Nu kanske man skulle sova då.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om en vecka....

Är vi på väg till Island! Det går så fort. Behöver börja planera packning. Det går ju åt lite varmare kläder, tror jag!
 
Igår var Karin med familjen här. De kom vid 15 tiden. Innan dess bakade jag fröknäcke och städade av lite. Tomas höll  på i sovrummet. Det är nästan klart nu. Det vore väldigt skönt....
 
 
 
 
 
  
Igår ville Emilia rida när hon var här. Hon är ju inte ens två år, men vet precis hur saker ska gå till.
 
 
 
 
Idag efter morgonbestyr, åkte jag till frissan. Det var välbehövligt!  Sen åkte jag direkt och tränade ihop med Susanne. Vi sågs där.
 
När vi var klara så gick jag in på Ö ch B som ligger strax bredvid för att handla två saker. Kom ut med en kundvagn full......
 
Därinne träffade jag en bekant. Hon hade varit med om en olycka för några år sedan. Det visste jag inte. Det värsta var att hon blev hjärnskadad och kommer inte kunna jobba igen. Så himla sorgligt......Hon älskade sitt jobb.
 
Jag sa att hon gärna får komma hit. Hon red här förut. Men hon vågade inte rida längre sa hon.  Får se om hon vill komma ändå. Det blir långsamt att gå hemma.
 
När jag kom hem så åt jag. Bra med rester! Släppte hästarna på bete. Sen fixade jag kaffe och åt några jordgubbar.
 
Tvättat några maskiner, grejat i stallet och sopat ur transporten. För den ska jag ha på torsdag, när Berserkur ska till tandläkaren.
 
Rensade de två landen som var kvar innan jag gick in. Bra med mycket växter, det var minimalt med ogräs, i landet iallafall. Desto mer på gruset. Det var så kvavt ute. Kändes som regn i luften, men det blev inget.
 
 
 
Det blev rester till kvällsmat också. Rökt fisk från igår!

Lördag om jag håller mig vaken!

Igår var jag så trött så jag somnade när jag satt och lagade min jacka! Ha ha!
 
Men det var fullt upp hela dagen.
 
Först tränade Susanne och jag en timme. När vi kom hem drack vi kaffe. Sen åkte jag till mamma och hämtade henne för vi skulle till pappa och lämna saker och hälsa på.
 
Jösses vad det har gått utför fort. Han sa knappt något. Bara sov och grymtade lite. Så sorgligt. Det kändes som om han var lite vilsen med. Han har ju nyss flyttat dit från att ha bott på kortis ett bra tag.
 
 
 När vi hade varit där en stund, vi hälsade även på faster Inga som också bor där, så åkte vi till Maxi. Vi skulle byta ett par grejer och så passade vi på att handla. 
 
När jag kom hem hade Tomas satt på potatis så vi åt sill lunch. Fast klockan var ju runt 16!
 
Efter maten jobbade jag i stallet, red en sväng på Tindra. Det var helt insektsfritt, så skönt!
 
Men något bloggande blev det inte, somnade i soffan! När jag sydde.
 
Idag började jag dagen med valpkurs.  Roligt och fint väder! Vilken tur vi haft, varje gång. Nästa lördag är sista gången.
 
Vi åt lunch tidigt, sen gick jag till skogen efter ha släppt hästarna på bete. Hundarna fick leta lite ost i skogen. Efter en liten stund kom Alfons gående och ville vara med! Han hade spårat efter oss. Lille kissen.
 
Tomas fick ta hand om några träd som fallit ned, det har ju blåst så mycket.
 
 
 
 
 
 
 
Vi drack kaffe och sen slipade jag sängborden. De blev inte bra när jag målade sist. Så jag köpte ny färg och pensel. Kanske målar dem imorgon.
 
Sen red jag ut. Mio och Allie fick följa med. Idag var det mycket insekter. Usch vad jobbigt det är.
 
När jag kom tillbaka så var det lite stalljobb kvar och så vattnade jag. Klockan var redan 20 så jag började med maten. Det blev lamm! 
 
 
 
 
 Ups! Somnade igen, så det blev söndag. Klockan är visst 1.30!
RSS 2.0