Nu på eftermiddagen tog hundarna och först bilen ner till tackorna och fodrade. Hundarna skötte sig. Jag höll på med lite av varje inne i hagen, medans de låg utanför. 

Sen åkte vi tillbaka till baggarna och jag började veva in eltråd som suttit för att dela hagen i mindre delar.

De låg så duktigt lösa och väntade på mig. De tyckte nog att de jobbade! De stirrade gemensamt på fåren som stod helt stilla!

Som belöning tänkte jag att de ska få valla lite. Allie fick börja. Hon är så annorlunda i vallningen mot annars! Hon ber ju nästan om ursäkt för att hon finns till, men när det är får i bilden,då har hon sellektiv hörsel...som de flesta bc!

Hon bara kör på sitt eget race, man får liksom ryta till åt henne för att nå fram. Vilket känns svårt eftersom hon inte är sådan annars. Men då lyssnar hon. Och hon går aldrig nånsin på fåren även om hon är väldigt nära!

Idag skötte hon sig jättebra och jag var så nöjd. Sen kom Mio och han var jätteduktig hela tiden. Där är det jag som gör mest fel!

Jim, älsklingen är helt underbar att titta på när det går bra! Idag skickade jag honom långt, för fåren hade gått iväg. Han hämtade så fint och saktade ner helt själv när de började röra sig. Då ser jag i ögonvrån att Allie smitit in och är på väg dit och ska hjälpa till!!

Förbaskade hund!! Inte lyssnade hon heller! Så jag skrek: Kom hit Allie och Duktig Jim med olika röster! Undrar om någon hörde mig och tänkte ringa psyk eller något!

Det hade ju varit bra om jag hade haft koppel eller åtminstone ett balsnöre för den den skithunden Allie smet in igen. Jag väste åt henne så jag fick ont i halsen......

Då blev det för mycket okoncentration från mig tyckte nog Jim och for in i flocken. Ibland har har bitit till någon och till och med hållt kvar. Men den här gången var det som om han kom på vad han gjorde. Han slutade direkt och gick till staketet, för han visste att då är det slut på det roliga!!! Lille gubben.

Då tänkte jag på när Tilde sa: Nu skäms han nog!

Det såg faktiskt ut så, fast jag vet att det är mänskliga känslor.

Jag lärde mig iallafall: Koppel på Allie nästa gång!