I fredagsmorse klockan 4, efter att ha kört hela natten, landade vi i detta fina hus!


Det med blå dörr bor vi i, det andra bor vår hyresvärd i.
 
 
 
 


Efter att ha sovit några timmar så drog vi iväg till Wången för att se på SM i islandshästridning.

Jim tyckte att det var alldesles för mycket hundar som skulle hållas ordning på! Jag håller med! Flexikoppel, noll koll, glor på sina telefoner......Det blev en jobbig dag för honom. Och inget godis hade jag med mig så det blev mest korrigeringsträning, vilket funkar dåligt på honom (och de flesta hundar!)
 
Men vi hittade ett par bra platser där vi kunde ha honom mellan oss och så byggde vi en liten mur med våra väskor.

Vi såg en massa fina hästar förstås och hälsade på lite bekanta!
 
När det var invigning vid lunch så kom en tjej in med en klickertränad ren! Den gick i spansk skritt, stod på bakbenen och tog av henne hatten!

Döm om vår förvåning när det var vår hyresvärdinna! På baksidan av vår stuga går 2 renar i ett hägn!


Råkade bli svartvit!De är jättesöta, en vit och en mörk. Den mörka heter Rudolf!

 Idag bestämmde jag mig för att träna Jim i motbetingning mot andra hundar, så det skulle bli lite trevligare! Han är ju inte så svårtränad om man bara är med lite och BELÖNAR rätt beteede. Köpte ett paket prinskorv och slantade upp som belöning. Mycket riktigt, han snappade fort, att så fort det kommer en hund ska jag titta på matte/husse så får jag belöning. Det blev skvallerträning direkt!

Idag har han skött sig exemplariskt! Legat still och kopplat av, tittat på hundar och fått korv! Så vi har också kunnat koppla av! Igår var han på tå hela tiden.

Igårkväll blev vi bjudna på tacos hos en "gammal" barndomsvän! Tomas och han lekte som barn och jag känner honom också sen vi var yngre! Eftersom vi båda hade honom på facebook så visste han att vi var här, 2 km från där han bor med sin fru! Det blev en trevlig kväll förstås!


Idag har vi varit på en jättetrevlig utflykt till Mattmar mellan klasserna på tävlingen. Vi var på ett mysigt kafé där vi åt lunch och sen köpte med oss varsin räkmacka hem till kvällen.
 
Tjejen i kassan frågade om vi ville ha vanlig räkmackor eller skitastora räkmackor! Vi tog skitastora.....

Jag har en massa fina kort men jag kan inte ladda upp fler idag, det tar sådan tid! Glömde mitt modem så jag kör genom Tomas telefon.

Det får bli när vi kommer hem.

Imorgon är det  A finaler, då blir det kul. Tyvärr ska det bli regn. Hitills har vi haft tur, kallt men uppehåll. Helt okej väder! På morgonen måste vi packa och fixa för sen drar vi hem på eftermiddagen.