Imorse sov jag länge! Vaknade strax innan 8! Jösses vad snabb jag var ut. 5 minuter senare var jag på väg ut.
 
Bara duggregn idag. Det får man vara glad för.
 
Hundarna var exremt skitiga när vi skulle in igen. Fick ta en hink vatten och doppa ner tassarna i. Ändå får man ju inte bort allt. Det är sandigt inne nu.
 
 
 Vatten efter tasstvätt!
 
 
 
 
 
 
När jag ätit frukost så hörde Karin av sig och sa att de skulle komma. Jag snodde på att dammsuga upp lite sand.....
 
Emilia var busig och höll igång! Hon gick in och satte på tv:n (!) och började dansa! Idag hade Karin satt upp 2 tofsar på Emilia. Men de satt inte kvar så länge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fikade och sen gick vi ut. På promenaden somnade Emilia och sov i 2 timmar. Det var så skönt att få hjälp med stalljobbet som är så tungt nu med ensilaget. Vi mockade en del med, för det blev inget igår.
 
Sen hjälpte Karin mig att halma upp i fårhuset, dit vi ska flytta tackorna så snart som möjligt. När vi höll på där och grejade, så kom vi på att de tillfälligt skulle kunna vara i ett utrymme på gaveln där vi förut hade tre andra tackor som nu hara flyttat. Där kan de få tak över huvudet, mot regnet. På betet har de bara skogen som skydd.
 
Vi ska nämligen avlusa dem innan vi flyttar dem till det rengjorda  fårhuset. Den pyttelille bagen som dog hade ju löss så vi fick medel till alla. 
 
Emilia vaknade så vi gick in och åt lunch. Hon hade egna ideer om hur den skulle ätas......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var klara så skyndade vi oss ut innan det blev mörkt, för att flytta fåren till gaveln på ladan, från stora betet. Karin och Emilia stod med Mio dit de skulle in och Allie och jag  hämtade tackorna. Det gick kanonbra! Mest tur för Allie var både här och där. Hon kör ju sitt eget race ibland!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var så nöjda iallafall och gick in och käkade lite frukt-mellis.
 
När Tomas kom hem  så gick vi ut och flyttade dit fårens vatten och de tre utfodringslådorna. Så skönt att de har ett bra vindskydd nu, även om det är i minsta laget. Men några dagar kan de vara där utan problem.
 
 
 Vi kom in 19.30 så jag  slängde jag ihop en korvgryta av det som fanns i kylen. Lite falukorv, lite salsicca, bacon, mycket olika grönsaker, bönor, krossade tomater och en skvätt grädde. Gott! Blev lagom klar till Bonde söker fru. Det är ju ett tramsigt program, men jag gillar att det är sommar och ibland handlar det ju om livet på landet!