Jag blev så upprörd över beskedet igår om att jag varit inaktiv i jobbsökande. Förutom att jag redan har jobb (timvik) så har jag faktiskt fått flera andra jobberbjudande som jag tackat nej till pga olika orsaker. Jag har fått två förslag  från mitt förra jobb och jag har fått ett från ett annat assisansbolag. Även från förskola och skola. 
 
Men det går inte att kombinera det jobbet jag redan har med något mer. Eftersom jag har ett schema som sköts genom ett datasystem. Jag frågade om jag inte kunde stå som vikarie inom barnomsorgen också, men  deras system går inte att kombinera.
 
Det var så förr, att man kunde vara på flera ställen. Men då ringde ju folk hem till en och frågade om man kunde jobba. Nu har jag ju själv klickat i dagar och tider jag kan jobba. Jag ska jobba 4:e helgen i rad nu så de kan ju knappast anklaga mig för att utnyttja systemet. Morr...... 
 
Jag ringde till AF imorse och frågade varför de skrivit att jag varit inaktiv, när jag tillsammans med min kontakt på AF kom fram till att jag kunde klara mig själv, utan deras hjälp. Det visade sig att jag måste skriva ALLT jag gör för att söka jobb. Även om jag bara läser annonser. Jag sa att det var svårt att förstå, för deras sida är extremt rörig för mig som inte är proffs på dator.
 
Skitsamma! Det gick inte att ändra på något som jag  missat, utan från och med nu ska jag skriva allt, så får vi se vad A kassan beslutar. För nu har jag också skrivit till dem och förklarat! Det gjorde jag inatt, för jag kunde inte somna så upprörd var jag.
 
Men jag råder er att kolla upp  vilka regler som gäller. För mig tex som trodde jag jobbat heltid. 93,7 % räknas som deltid , så då gäller inte samma som för dem som har 100%.
 
Idag kom Stella hit och Tomas skulle vara barnvakt. Men jag fick börja senare, kl 13.00, så jag var hemma på fm också. Sen åkte jag när hon sov middag. När hon vaknade hade hon varit jätteledsen. Synd om både Stella och Tomas.  
 
 
 
 
 
Jag var på jobb 13-18 idag. I helgen ska  jag jobba där jag varit mest. Lördag 7-19 och söndag 14-19.  Perfekt!
 
Efter jobbet ikväll så var mamma och jag och handlade. Kom hem vid 20 tiden. Då åt vi och såg på På spåret.
 
Snart dags att sova.
 
 
 

1 kommentarer

marianne

14 Dec 2019 12:56

Men vilket himla strul, och inte kan de tala om ordentligt vad som gäller heller, sånt ska man få ta reda på själv, fast det borde vara deras uppgift, är det inte service de jobbar med? Suck! Och tack för råden.
Det där med hel/del är det någon som verkligen jobbar 100 % numer? Man hör ju oftast det du säger, att det är 98-99 komma något. Jag hörde om en deltidare som var helt sjukskriven, hon fyllde i att hon var sjukskriven 50% eftersom hon tänkte att hon jobbade 50 % , hon fick bara halva sin sjukpeng, alltså 25 % av en heltid. Helt galet, men jag tänkte på det nu när jag fyllde i till fk, jag jobbar ju knappt 75%
Kan du inte fylla i på förskolan att du kan jobba andra tider än de du har fyllt i på ditt jobb? Fattar inte hur det har blivit alltså, inga heltider och svårt att ha två eller flera jobb så man kommer upp i det.

Kommentera

Publiceras ej