Imorse skulle Tomas ut och jaga så vi gick upp tidigt.
 
Jag klippte ut tyg till en ny gardin till köket. Men jag har inte hunnit sy den ännu. Jag klippte klorna på hundarna och sen gick vi ut för solen tittade fram.
 
Det vanliga utejobbet i stallet  och en promenad. Men jag fick så ont i knäna så jag visste inte om jag skulle ta mig hem. Jag vet inte om det var att jag gick utanför stigarna och / eller att jag hade kängor som inte gav något stöd. Jag stapplade in och tog några tabletter.
 
I fredags tog vi fram ett paket färs på ca 5 kg (!) som vi lade ute  i boden. Idag hade det tinat lite så jag tog in det och lät det ligga framme. Vid lunch lagade jag ca 6 liter köttfärssås. Det som var kvar av färsen var fruset så det sparade jag till kvällen och gjorde 12 stycken burgare. Det var fårfärs som vi skulle gjort korv på, det var därför det var så stort paket. Men det blev aldrig av att vi gjorde korv på allt. Vi gjorde bara en omgång. Det var korkat att frysa in så stort paket! Men vi packade så mycket kött då. Två hela får..... Färsen var jättefin, trots att den var 2 år gammal. Men vakumpack gör hållbarheten längre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här såg det ut i dagsljus när granen vippade igår! På en stor låda som tur var! Så höpressen klarade sig.
 
 
 
Idag har vi också tagit träckprov på 2 hästar. Får inte glömma att posta det imorgon.
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Marianne

12 Jan 2020 22:50

Greta ser ut som ett litet troll <3
Jag köpte ju får/lamm av dej, det var också stort paket, 2 kg.
Men vad är det med knäna nu? Så jobbigt när man har ont så man inte kan gå som man vill.
Blev det något skjutet?

Kommentera

Publiceras ej