Nu känns det att våren är här på riktigt. Det är ljust både morgon och kväll! Fast jag åkte före klockan sex imorse så var det ljust. Fast jag fick skrapa rutorna....
 
Måndag och tisdag har jag jobbat hela dagarna. Men idag hade vi bara  p-möte och barnkonferens.  Eller först jobbade jag 6.30-8.30 och sen satt vi i möte till 12.30. Helt slut efter det! Vi pratade mycket om känsliga saker, bland annat om arbetsmiljön. Jag har fortfarande ont i huvudet......
 
Åkte till stan efter för att hämta mina glasögon som de har bytt glas i. När jag var i stan så tänkte jag att jag skulle kolla med mamma om jag skulle handla några toppar till henne. Hon sa häromdagen att hon behövde lite nytt.
 
Det ville hon. Så jag köpte ett par toppar, en snygg scarfs, trosor och strumpor. Allt passade som tur var!
 
Den här scarfen  passade perfekt till hennes jacka och den var jättemjuk och fin. Mörkgrönt mönster.
 
 
 
När jag kom hem åt jag lunch. Hade matlåda från igår med kyckling och couscous.
 
Sen tog Jim och jag en promenad och jag lyssnade på ljudboken. 
 
Fortsatte utomhus i landen när vi kom tillbaka.Rensade ogräs och krattade till jorden. Det blev så fint!
 
När Tomas kom ut så hjälpte han mig att plantera om de stora  perlagonerna som stod i boden.  Imorgon ska Anette få tillbaka sina krukor. Vi har också lånat en sekatör på skaft av henne och klippt ett träd som vi missade i höstas.
 
När vi var klara kände jag mig supernöjd och gick för att rida. Först mockade jag en kärra medans de fick mat. Sen red jag ut med Jimpan i sele och lina. Men det gick sådär! Tindra gillade inte linan  som ibland kom emot henne. Och Jim hade svårt att hålla rätt tempo. Jag fick skritta jättefort för att han skulle trava. När jag travade så hängde han inte riktigt med.....
Så det var en sämre idé!
 
 
 
Jag red vidare på ridbanan när vi kom hem, så det blev lite lydnad och gymnastik!
 
Tomas bytte däck på min bil och blev klar samtidigt som mig. Så då gick vi in och lagade mat. Fiskgryta och ris.
 
Nu är jag ledig torsdag och fredag innan helgjobb!
 
 

1 kommentarer

marianne cargus

15 Apr 2021 12:43

Man blir gladare av de ljusa morgnarna, och på kvällarna misstar man sej på tiden, men man hinner mera ute. Så skönt, men det är kallt på nätterna.
Så bra att du kan handla åt mamma, det måste vara skönt för henne att få hjälp med det.
Tråkigt att Tindra och Jim inte fick ihop det, det hade ju varit perfekt att samordna deras motion, är han mindre lydig lös nu när han är ensam?

Ja, fy vad Astrid måste haft ont, stackarn, man mår så dåligt över djuren när de inte mår bra.
Jag blir också för-b när folk inte fattar att kastrera sina katter, det är nonchalant och oansvarigt, men bönder struntar ofta i det. Stackars dina kissar som måste försvara sitt revir nu, kan du inte skrämma iväg den "nya" på något vis? Janne sköt med luftgevär efter objudna gäster, inte så trevligt, men det hjälpte ofta. Du kanske kan lära Jim att jaga bort den? Eller fråga runt vems det är och kräva de på ersättning för det han gjort.

Sv; Solcellslamporna var trasiga, 2 av 10 lyser, så jag ska plocka ner de och sätta upp nya, men de ska jag kolla först, för det var bökigt att sätta upp slingan.

Kommentera

Publiceras ej