I fredags var jag och Jimpan  hos Anette på fm och drack kaffe. Vi satt ute på hennes altan.
Tog cykeln dit, det var härligt att cykla igen. Men jag ska köpa en ny snart, så blir det ännu roligare.
Jag fick  med mig lite vintergäck som jag tryckte ner i landen när jag kom hem.
 
Jag red på eftermiddagen på Tindra. Hon var lite strulig, ville inte riktigt lyssna. Men det är bara att ta nya tag.
Jag mockade sen i hagen och fixade. Hann lyssna mycket på ljudbok. Nu är jag på tredje boken i serien om Sju systrar. De är väldigt bra. Jag gillar när de väver ihop nutid och dåtid. 
 
När Tomas slutade jobba så gick vi en promenad. Sen var det kväll med mat och tv.
 
Igår var det dags för en ny valpkurs. Så himla kul. Jättetrevliga hundar och människor. Två stycken familjer har gått här för ca 10 år sedan. Kul när de återkommer. Och idag ringde en som också gick för ca 10 år sedan och anmälde till valpkurs i sommar. Valpkurs är så himla mysigt att ha!
 
Vi hade tur, det skulle ha regnat, men som tur var så kom regnet senare. Efter att vi ätit lunch så gick vi en promenad. Tomas med 12 kg packning! Träning inför en skidresa i april.
 
 
 
Då kom regnet ! Det öste ner över oss! När vi kom hem och hängt upp allt blött, så badade jag Jimpan. Han var ju redan blöt! Sen bakade vi scones och drack te till.
 
Jag sydde klart en klänning med luva till Stella. Jätterolig att sy. Första gången jag sydde luva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det lugnade sig med regnet vi gick ut och fixade i stallet. Tog in hö och mockade. Jag tänkte rida men då började regnet igen! Sen har det regnat hela natten och blåst som tusan!
 
 
Imorse kom en extremt söt och kelig kisse med värsta morrhåren! men han var okastrerad och muckade med Alfons. Jag skrev i byns grupp och frågade om någon visste vems den är. Hoppas att ägaren kastrerar den snart....
 
 
 
Idag på fm fortsatte jag att sy en fleecetröja till mig som hängt halvfärdig. Men det blir lite onödigt jobb när man improviserar...Fått sprätta en del.
 
Runt lunch gick Tomas ut och jag åkte till affären och handlade och hämtade paket med gardintyg som jag skickat efter.
 
När jag kom hem lagade vi fiskgryta. Väldigt god!
 
 
 
Gick ut och stalljobbade och Jag tömkörde Tindra och Tomas tömkörde Disa. Så kom regnet igen! Hann precis klart. Vi satte också upp en skylt som jag skickat efter.
 
 
 
 
 
Efter fikat sydde jag igen och Tomas gick ut och byggde.
 
till kvällsmat gjorde vi sudegspizza på färdig bottnar.
 
Nu är jag astrött, det fattas ju en timme!
 
 
 
                                                                                                             
 

1 kommentarer

Marianne

29 Mar 2021 11:40

Så himla söt klänning, det tyget är superfint.
Men kissen då :( jag förstår inte folk som inte kan kosta på sin katt en kastrering, jag frågade en äldre kattägare här varför katten inte var kastrerad, - jag har aldrig kastrerat någon katt! Jag trodde inte mina öron, så kom jag på att hon nog bara haft hankatter, ett bra val för att slippa ta ansvar, men det var väl så i bondesamhällen förr.
När Norriz har inte synts till sen i höstas, mitt hjärta blöder, han sprang ju alltid tillbaka till Osdal så varför skulle han plötsligt sluta med det? Jag hoppas att han förolyckats på vägen, låter hårt, men att han ska springa förvildad är ju värre.
Vilken fin skylt, sitter den på stallet eller huset?
Det regnar till och från här också.

Jag ska väl försöka se ett program om bönderna då.

Kommentera

Publiceras ej