I lördagsmorse vaknade jag kl 5. Halv 7 styrde jag bilen med mig och Mio till Norrköping.
 
Där mötte vi min nya vän Catharina som jag samåkte med. Vi kommer så bra överens, det känns som vi känt varandra länge! Det har vi inte. Träffades första gången förra tillfället på utbildningen! Vi pratar hela tiden och fyller i år varandra!

Catharina har en ljuvlig liten hund som heter Sally och hon är en dansk svensk gårdshund. Söt som en karamell! Både Mio och jag är galna i henne!

Vi kom upp tidigt till Årsta så vi hann rasta hundarna och bära in packning, eftersom vi sover där i lokalen.

På fm var det några som redovisade sina arbeten om sjukdommar (Hos människor inom vården, som vi kommer att möta)

Sen började vi med trickträning. 5 trick ska vi lära in. Jag började med "Vila", Mio ska ligga ner och dra en filt över sig. Jag hade redan börjat  med det hemma lite så det gick jättebra! De andra i min grupp valde krypa och att hoppa genom en rockring. Det här är sånt man ska ha på sin reportear sen när man jobbar med sin hund! Som brukarna ska kunna göra med hundarna.

Sen fortsatte vi med terapihundbeteendena efter lunch. Jag blev alldeles överväldigad över Mio. Han fixade ju att apportera 5 föremål utan att låta, även när jag slängde iväg dem! Det har jag inte kunnat hemma!! Här hemma låter han som han ska bita ihjäl sakerna! Men nu är vi nog på rätt väg! Så nöjd! 

På kvällen babblade vi tills vi somnade Catharina och jag!

Söndagmorgon startade med promenad i t-shirt! Det var så varmt!

När alla kommit till lokalen så fick resten av de som skulle redovisa göra det. Bland annat jag. Jag hade Autism.

Sen tränade vi igen. Nu fick vi välja vad vi behövde träna på och göra träningsplan för det. Jag valde Stadgeträning i sitt och ligg, Positionering och Mysa med en patient i rullstol!

Jag trodde nog att Mio som är skvatträdd skulle reagera på rullstolar och rullatorer men det gick också över förväntan! Han stod så fint med huvudet i knät på min "patient" och tränade Mysa.
 
Stadgan (De ska sitta still/ligga still trots olika störningar tills de får frikommando) gick också bra.( Tills läraren kom och störde för mycket, det var tråkigt för så långt har jag inte kommit i störnings-stegen.)

Positionering, att man ska kunna placera hunden med hjälp av fingret som en target bredvid tex en rullstol eller en vanlig stol. Det gick också bättre där än här hemma! Väldigt konstigt! Men det var som om han lärt sig under tiden vi inte har tränat! Jag bara "drog " runt honom med fingret så satte han sig nästan perfekt bredvid rullstolen så den som satt i kunde klappa!

På em såg vi på en film om Cillas hundar som jobbar som terapihundar och sen lite prat om den. Efter det åkte vi med pendeltåget till cetralen där vi fick träna allt möjligt bland folk!
 
Dels vanlig vardagslydnad och sen hälsa fint på barn och vuxna. Det kan inte Mio! Jag var genomsvett för han ska ju pussa alla! Alla andra övningar gick galant fast det var hur mycket folk som helst. Att lägga huvudet i knät på främmande gick däremot bra så det handlar nog om att träna det mera så det sitter, så han inte försöker hångla med alla!

Sen skulle vi fika där så vi tog ett bord och turades om att gå och handla. Då kommer givetvis en halvfull kille och kastar sig på Mio. Mio blev ju överlycklig och klättrade upp på killen och sen var det full hångelfest! Jag orkade inte börja diskutera utan lät dem hållas. Alla runtomkring kollade på den stora tatuerade killen som rullade runt med en galen bc!

Bilresan hem gick bra. Vi babblade på som vanligt om allt och inget! Men när jag skulle ta min bil på parkeringen vid Ingelsta så hade jag fått 700 kronor i böter. Trist avslut! Man fick inte stå där på natten.

Idag har jag sovit och tagit det väldigt lugnt. Har haft värk efter helgens bravader. Karin har varit här och grejat som tur är.

Vädret var underbart så efter lunch satt vi ute och läste.
 
Freyja fick komma ut och äta extramat
 
 Vi läste varsin bok
 
Smilla
 
Jim sitter hos Karin
 
Härligt med tvätt ute!  Allie och Mio leker.
 
Jim vilar med pudlarna