Nu är det söndagkväll och vi sitter och chillar framför tv:n. 
 
Hade ingenting planerat för helgen men det blev full rulle som vanligt.
 
Igår kom Stella och Emilia redan kl 8 för Karin och Stoffe skulle åka och titta på en husvagn. 
 
Vi hade så mysigt. De hjälpte mig att ta bort adventsljustakarna. Det kanske var dags, fast det är ju så mysigt med ljusstakarna!
 
Sen var vi ute och grejade förstås. De är så hjälpsamma. Fast ibland är de osams och bråkar och den lilla har ett jäkla humör! 
 
Fåren fick lite granris att tugga på. 
 
 
 
Kissen Sally var väldigt intresserad av både Smilla och  barnen och höll sig nära när vi var ute.
 
 
 
 
 
Efter lunch kom Robert med barnen och fikade. Kasper fick en av våra avlagda telefoner. Det har vi sagt länge. Det ligger ett helt gäng och bara skräpar. Men nu blev det av iallafall. Robert hade handlat bröd på Boställets vedugnsbageri och lagom till kaffet kom Karin och Stoffe med. 
 
På kvällen var det melodifestival och vi lagade hamburgare med pommes. Vi hade tänkt ha det till lunch, men barnen ville inte ha det. Den ena skulle ha varmkorv och den andra ville ha köttbullar!
 
Idag vaknade jag av att det ljusnade, det är ju så skönt.
 
Vi var uppe skapligt tidigt och efter fodring och frukost så städade vi sovrummet och bytte lakan.
 
Sen bakade jag bröd. Receptet fick jag på sy-lan. Den enklaste jag bakat men väldigt gott! Ingen knådning och bara jäsa en gång, Sen häller man ut degen i lite mjöl och skär bitar och lägger upp på plåt. Perfekt till soppa som vi åt till lunch. Fisksoppa.
 
 
 
Hade tänkt rida, men Tindra var så skitig,hela hon!! Longerade istället och gjorde några övningar från marken. Sen hämtade jag halm och kände hur energin bara försvann.  
 
 
Vi gick in och drack kaffe, sen tog Tomas en ordentlig promenad med Jim. Jag orkade inte utan sydde lite istället och fixade i sovrummet efter städningen
 
När Tomas kom hem så gick vi ut och gav får och hästar mat. Småhästarna fick komma in en stund och äta.
 
Skulle klippt håret på honom ikväll men det får väl bli imorgon istället. Nu orkar ingen av oss.
 
Natti natti!
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Marianne

14 Feb 2022 11:44

Skönt att ha hjälp av småtjejerna, även om det ibland kanske tar längre tid, särskilt om de inte håller sams. Alltså, jag är så kär i Sally, så himla söt, men hon ser inte helt bekväm ut med att det kommer en liten barnhand mot henne.
Gott med nybakt bröd, nu måste jag också baka då mitt bröd inte har funnits på ICA på jättelänge och vill inte chansa på något som inte funkar för magen.
SV, Det är skivad tomat, mos av sötpotatis, smörstekt torskrygg och champinjon, på min tallrik, färgerna kanske blir konstiga i mysbelysningen.
Den bok jag lyssnade på av Uggla var också rätt rolig men rörig, den handlade också om den tiden bland annat, har han dåligt med pengar eller varför upprepa sej? Jag har gillat honom förut, men jag vet att han springer efter småtjejer som skulle kunna vara hans barnbarn (bergsäker källa) och han var så ointresserad när han var hos Skavlan (?) som om han var dittvingad mot sin vilja och bara satt av tiden. Sånt påverkar mej, att ändra uppfattning.
Hoppas du hittar något bra tillskott till Jim, jag visste att (han)katter kan få njurproblem med tiden. En av Osdals katter fick det och jag fattade inte förrän han var så dålig att det inte fanns någon återvändo.

Kommentera

Publiceras ej