Imorse fick vi ju en timme tillbaka.  Tänkte att jag skulle städa på fm. Det blev ju inget av med det! Ha ha!
Det blev sen frukost efter morgonfodring. Sen satte jag igång att göra musli. Då kom Eva och hälsade på. Det var roligt! Vi har inte setts på flera månader. Vi har haft det rörigt båda två, men nu har det löst sig för oss båda! Så vi kanske kan börja rida igen. Det vore bra att få lite hjälp igen.
 
Vi drack kaffe och sen var det dags att gå ut. Då hade det slutat regna med som tur var. Mockade i hagen, flera kärror. Och packade foder. Vi har börjat på hösilage nu. Gick en promenad med hundarna och frös som tusan.
 
Efter lunchen var vi ute en stund igen. Jag klippte lite i trädgården och tände ett ljus på Nellies grav. Tomas skrapade bort en massa blöt lera/halm framför ligghallen och fyllde på stenmjöl. Det blev bra!
 
På eftermiddagen hade jag vinterjacka och dubbla byxor. Det gick åt! Packade foder åt fåren uppe på logen. Det är en del löshö kvar som man får kratta ihop lite vartefter.
 
Tomas lade ett viltspår åt Mio med en klöv i slutet. Jag gick till fåren och fodrade och lät Jim valla lite. Han var så himla duktig, fast det gått månader sedan han fick jobba själv. Annars har de ju fått mota bort dem när jag fodrar, men nu fick han både hämta dem och flytta dem och sen fösa iväg dem. Han var superduktig, jag pratade helt tyst och han lyssnade intensivt. 
 
Allie fick också komma in sen, men hon gör lite som hon vill och inte hör hon heller. Ha ha!
 
Vi gick in för fika och då var det redan mörkt! Nackdelen nu när det blev normaltid igen.
 
När vi gick ut igen blev det pannlampa på!
 
En liten promenad till efter fodringen, Sen gick jag in och lagade mat. Hittade ett recept på ugnstekt aubergine, som jag gjorde om lite efter det som fanns i skåpen. Det blev gott!
 
 
 

1 kommentarer

marianne

28 Oct 2019 11:09

Nu försvann kommentaren jag skrivit igen :( Kommer tydligen åt något på tangentbordet som raderar allt, suck!

Det är häftigt att se hundar som jobbar med vallning, vet inte som jag berättat att vi bodde granne med ett stort fårstall då jag var barn, det var oräkneliga mängder djur, hagarna gick runt vår tomt, gissa ljudvolymen på våren när fåren släpptes med sina lamm...haha
De hade ett par vallhundar och jag var så imponerad.

Jag gjorde också någon slags gratäng med aubergine härom dagen, det blev över så igår modifierade jag den och det blev godare än den första.

Teater är trevligt, mor hade fasta platser på Gävle-Uppsala stadsteater, så jag lärde mej under min uppväxt att tycka om det

Kommentera

Publiceras ej