Ikväll är jag seg. 
Igår gick jag upp tidigt för jag skulle på massage. Ville hinna lite innan dess för sen kom Karin och Robert.
De var redan här när jag kom hem och de hade satt på kaffe.
 
Robert är ledig på onsdagar och hade med sig Elis.  De andra två var i skolan.
 
Efter kaffet var vi ute och barnen red.
 
 
 
 
 
 
 
Sen var Robert tvungen att åka hem för Kasper och Hilma kom hem med skolbussen.
 
Karin och jag stalljobbade och väntade på veterinären. 
 
Lilla Greta fick sin första vaccination och Beris fick kolla sin penis som ser konstig ut. Det var en tumör, men den stör honom inte just nu. men vi får ha koll. Det är vanligt på gamla vallacker.
 
Tindra är dålig i magen och några av de andra med. Enligt träckprovet har hon mycket mask, så hon och Greta fick avmaskning. Disa hade knappt något, så henne skulle vi inte avmaska, eftersom det egentligen inte är någon bra årstid för det.
 
 Men magen beror nog mer på att de äter gräs och får i sig sand. Vi kör med loppfrön, men det hjälper ju inte mot lös mage. Men drar kanske iallafll ut lite av sanden.
 
Veterinären sa att alla hästar är så här nu, även hennes.
 
Karin och flickorna sov över här, för Stoffe var på kurs, så de kunde lika gärna sova kvar. Det var mysigt! Vi var ute igårkväll och fodrade och lyste med ficklampor, det gillade de.
 
 
 
 
 
Imorse var de uppe redan vid 6 tiden.... Full rulle hela dagen idag med.
 
När vi gick promenad med hundarna så red Emilia på Berserkur, det gillade hon! Han var inte så gupplig, sa hon! Hon menade alltså att han är mjukare (5 gångshäst) mot Birkir ( 4 gångshäst)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen åkte de hem och jag åkte och handlade, slängde återvinning och hämtade ett paket. Gretas pass hade också kommit som rekomenderat brev.
Hundarna fick en kort promenad i stan.
 
De är extremt trötta nu!
 
 
 
 
När jag kom hem så avmaskade vi hästarna och sen lagade jag mat. Det blev soppa och pannkakor idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

marianne cargus

17 Jan 2020 09:35

Barnen får verkligen många fina minnen från mormor och farmor, med sej i livet. Jobbigt med lösa magar på hästarna, om det vore ordentlig vinter skulle det väl vara annorlunda? Tycker det luktade så surt i hagarna när det var sånt här väder, men hästarna snappade åt sej strån ändå.

Klart du ska komma och hälsa på när jag flyttat, om jag nu kommer iväg, just nu känns det omöjligt att få med allt...haha
Jag gick två år på restaurangskolan och utbildade mej till servitris i ungdomen så nu kan man väl säga att cirkeln är sluten? Bara kroppen orkar nu så, men det är ju bara ett par månader så det ska väl gå.
Det blir nog en hund så småningom, men inte än på några år. Visste att din Greta är döpt efter Greta Tunberg.

marianne

17 Jan 2020 09:40

När jag såg honom med kryckan tänkte jag på hur han skulle hinna springa och hämta råvarorna? Det verkar ju vara sån panik och trängsel varje gång.

Såg i går efter din kommentar att Elena Ferrantes har gjort fyra böcker i Neapelserien, jag trodde det var tre, det var min svåger som tipsade mej om dessa för ett par år sedan, men jag lyssnade bara på den första då, fattade inte att de hängde ihop förrän nu då serien på TV slutade så konstigt.

Kommentera

Publiceras ej