April är snart slut!

Imorse fick hästarna mat vid 7. Ska försöka hålla den tiden, har varit lite slö ett tag och somnat om så de fått vid 8. Det är lite sent tycker jag.
 
Imorse kom Maritha och fikade. Karin kom också. Det var kul att ses, det var ett tag sedan.

När hon åkt hem så red Karin på Nökkvi och jag cyklade med Beris. Han var jätteduktig, travade hela tiden (och flåsade!) Men vad jobbigt det var, hade motvind halva sträckan, puh!! 

När vi kom hem lagade vi lunch. Sen åkte Karin till jobbet.

Jag hängde ut tvätt (så härligt att kunna det!) och sen gick jag ut till stallet igen. Gav Birkir och Katur mat och longerade Tindra. Hon var jätteduktig. Höll sig på spåret hela tiden och när hon började samarbeta (tugga, sänka sig och spela med öronen!)slutade jag. Gjorde lika i båda varven. Helnöjd!

Sen var det dags att jobba. Började kl 17.

Imorgon ska jag träna direkt efter jobbet och sen ta en sväng på stan. Se om jag hittar några kläder.På kvällen kommer Eva och Rolf och vi ska grilla. Hoppas på skapligt väder.


Kylig aprildag

Imorse kom Annette och red. Det var lite kallt men ganska perfekt ridväder. Vi var ute så länge så när jag kom in var klockan 12.30!

Nellie och jag åt lunch. Sen ut igen. När jag kom ut i hagen ligger Freyja ner och på henne sitter en kråka. Han pickar och pickar på henne. Jag stod och funderade på om de hade loppor eller nåt....Då ser jag, den har näbben full med päls!!!!

Jag kutade in efter kameran, men den hann tyvärr iväg. Sen borstade jag unghästarna i hagen. Det blev drivor med päls, så nu finns det till fågelbogygget!

Red Tindra på banan.När jag fattade högergalopp gjorde hon ett bocksprång och studsade runt lite. Får hålla koll på det. Hon har lite problem i ena varvet, är lite stel.

Så kom det lite regn. Jag gick in och städade lite innan jag åkte och tränade i sporthallen.Jag hann precis in på granngården innan de stängde och köpte bla en vattenflaska till kaninen. Han roar sig med att hälla ut skålen med vatten i buren! På vintern går inte att ha flaska, det fryser ju. Men nu funkar det igen.

När jag kom hem hade Karin precis ridit sina 2 hästar, så vi fixade lite mat till oss och hundarna.

Nu har jag tränat lite sök med olja i köket. Nellie var lite virrig. Men jag har varit dålig på att träna, måste skärpa mig!!

Tomas kom just hem. Han har varit på ett studiebesök i Söderköping på en gård, med sin studiecirkel.

Älskar hundträning

Ikväll fick jag flera kickar på hundkursen!
Jag blir alldeles till mig när jag ser framstegen hos vissa hundar!

Rara lilla Selma till exempel. Hon är 8 år och omhändertagen från ett hus där hon levt. Aldrig tränat, knappt sett folk. Hon är ljuvlig, men hon kan ju ingenting! Idag såg vi alla att hon svarar på operant inlärning!!

Jag skulle älska att träna henne. Hon försökte, tänkte och provade, precis som man vill att de ska göra. Lilla gumman!!!!! Underbar är hon.

Lilla Nisse då. Han ville inte ta några leksaker. Blä tycker han om det.  Vi började belöna att han tittade på en boll, sen att han nosade. När vi skulle sluta hoppade han upp och försökte ta den från matte.

Fattar ni att jag går i ett lyckorus!?

Annars vaknade jag idag med stans jäkla träningvärk! Fattade först inte, trodde att jag var sjuk.

Efter lunch jobbade jag ett par timmar åt Carina. Mattias och jag gick i Råssnäs och njöt av det underbara vädret. Nellie var också med. Han fick hålla i kopplet och var så nöjd.

När jag skulle hem kom jag på att det var utförsäljning på en hästbutik. Fyndade massor!! 70% rea var det.

Sen fixade jag pass på polisstationen och handlade lite på Östenssons innan jag åkte hem .

Tomas är i Stockholm och kommer hem sent så nu måste jag ut och fixa färdigt i stallet. Vill inte vara ute i mörkret när jag är ensam!

RSS 2.0