Valborgsmässoafton

Varit ledig en hel del i veckan. Men smågrejat hemma hela tiden med tvätt, undanplockning av vinterkläder och annat tråkigt. Har även varit ute mycket och rensat ogräs som växer som bara den....

Ibland undrar jag var jag gjort, det är ju inte alltid saker syns, som man gör....

Igårkväll däremot började jag tjära in rundcorallen. Det syntes iallafall! Vi grillade korv och njöt av värmen. Men när solen försvann blev det svinkallt! Så kaffet intogs inomhus.

Idag på fm hade jag avslutning på valpkursen. De är  så duktiga. Både hundar och ägare. Jag tror nog att de lärt sig lite iallafall!

Imorgon är det agilityavslutning på em. Hoppas på fint väder!

Jag är på jobbet nu. M och jag ska ge oss ut och titta på maj-eld. Han har pratat hela dagen om det! Det regnade förut, men nu ser det fint ut igen, så vi tar väl en sväng.


Otto med matte på valpkursen


Fikarast måste man ha också!

Tränar för lite...?

I lördags efter valpkursen sa Tomas till mig: "Undrar om de andra på kursen tror att vi tränar jättemycket, eftersom Mio är så duktig.Vi tränar nog för lite. Vi kunde ju  göra mer."

Jag höll nog med. För vi tränar ju inte så som man menar med tränar!!

Men valpen tränar ju hela tiden. Varje vaken sekund!!

Just nu tränar han på att ligga ute i trädgården med Jim och jag är inne, med dörren öppen. Jag går dit ibland och säger : Vad duktiga ni är! För det vet han vad det är!

Nyss cyklade vi ner till hästarnas hage och öppnade till betet. Mio tränade på att springa bredvid cykeln, sitta stilla (kopplad) när jag släppte över 8 vilda hästar! Superduktig!

Sen mockade jag i hagen. Mio tränade på att inte springa till grannen som tjoade i sin trädgård. Utan höll sig nära mig (ätandes hästskit!)

I morse tränade han på att sitta utanför hagen till både hästar och får när jag fodrade, då utan koppel.

Han är ju asduktig!!!!

Han är rumsren sedan flera veckor. Sedan i helgen vill han inte ens bajsa i trädgården, utan ska gå till skogen eller den tomma hagen bredvid huset. Bara det!!

På fm var vi i skogen. Mio kollade vart jag var hela tiden, vilket inte fader Jim gör. Honom får man ropa på ofta!

Han kan så himla mycket redan. Men man tänker nog inte på att hela dagarna är fyllda med träning för en liten valp!


Tisdag och vardag igen

Det var en lång och skön helg!

Funderade just på om det regnat något sen vi tog hem valpen,tror inte det!

Igår annandag påsk, jobbade jag till 14.

Sen kom Eva och hälsade på sin häst och tog en fika. Det blev utevistelse för kaninerna i den stora uteburen och lite annat pyssel. Klippte även lite tovor på Lilleman och deras klor som var långa efter vinterns mjuka halmbädd!

På kvällen åkte Tomas, Jim, Mio och jag på vallkurs. Ja,Mio sov och jag tittade på!

De flesta hundarna är nybörjare, medans vi har en hund som är klar! Det är inte helt lätt när hunden tycker att han klarar sig bäst själv!

Idag har jag plockat, rensat och flyttat runt på grejer hela fm. Nu är kaffet uppdrucket och vi ska gå ut och jobba lite.
RSS 2.0