Söndag och sol

En härlig dag! Soligt och fint trots lite blåst.

På väg från jobbet på förmiddagen så stannade jag och köpte lite växter och 3 tomatplantor. Så härligt att få lite i urnor och vid stallet på väggen. Det blev en hel del pyssel i och utanför växthuset idag. Kul!

På eftermiddagen hade jag spårkurs igen. Det är inte helt lätt för alla hundar att koncentrera sig på jobbet när det är så mycket andra dofter (rådjur, räv osv) som stör!!

Men de var duktiga och jobbade på!

Var bara inne och lagade lite mat vid 16 tiden, annars har vi varit ute mest hela dagen. Jätteskönt!

Karin har ridit flera hästar och Ellen var här på eftermiddagen och red och hjälpte till med lite annat.

Tomas har lagt lite plattor framför växthuset. Det är inte klart ännu men det kommer att bli jättefint!


Imorgon är jag ledig ( från jobbet) och ska klippa mig på förmiddagen.På eftermiddagen kommer veterinären Bitte och ska vaccinera + kolla tänder på alla hästar. Mio ska också vaccineras.


Tyvärr ska det bli regn imorgon. Men det kanske behövs lite sånt med.

Lördag på jobbet

Vi har precis druckit kvällskaffe på jobbet. Mattias gick in till tv:n igen. Han börjar bli trött. Men klockan är bara 21, så lite till kan han nog vara uppe.

I veckan har jag försökt att ta det lite lugnare hemma. I tisdags ringde jag till ortopeden för jag har haft så ont i mitt knä och det har varit svullet. Troligen blev det sämre när jag var på lekutvecklingskurs i lördags. Blev nog överansträngd. Jag blev beordrad att vila 2 ggr per dag med benet högt (har försökt) och sen att äta lite inflammationshämmande tabletter. 

Jag har ju börjat mina kurser så det är ju lite svårt att hinna vila med.Men det blir nog inte bättre om jag inte skärper mig....

Idag hade jag valpkurs på fm innan jobbet. Hur mysigt är inte det??
Fick lite fina kort av Ewas kompis Anette Andersson, som hon tog förra kurstillfället.Några av de gosiga!


Imorgon när jag slutar klockan 10 ska jag köpa med mig lite blommor och jord hem. Nu vill jag plantera. Det är så kul att kolla i rabatterna varje dag och se hur det växer!

Sen är det spårkurs klockan 14  Hoppas på uppehållsväder.
 
Sen kanske vi kan börja fixa med den nya fårhagen som vi ska ha till sommarbete. Tomas har harvat den och nu ska vi sätta upp nät.De kommer att gå alldeles utanför huset. Det blir kul!

Nu är det kväll.

Jobbat hos Mattias idag och hundarna fick hänga med. Det går så bra. De sköter sig perfekt!

När jag skulle hem så svängde jag förbi Viblomman och handlade såjord och lite växter. Men det regnade hela eftermiddagen så det blev inget gjort:-(

Jo jag var ute och grejade förstås, med det vanliga,  men kanske jag kan sätta mina lökar imorgon.

Vi har precis druckit kaffe. Kom på att jag bara druckit på förmiddagen. Och det går ju inte!!!**

Skulle egentligen göra sjukgymnastik, men jag skjuter nog på det (igen) tills imorrn.

Dags att sova istället!
 

Söndagmorgon

Har lagt i lakan i maskin och ska ta tag i lite städning snart.

Tomas och Jim ska iväg på viltspårkurs. Mio och jag får vara hemma idag för igår var vi på kurs.

Vi var på lekutveckling med Tobias och Jessika från SWDI. Det var jätteroligt. Jag fick en hel del nya tips och ideér, även om han redan var rätt duktig. Givetvis en av de duktigaste! Skryt, skryt!

Annars har veckan varit fylld med jobb och kurser. Har börjat med 2 vardagslydnad och en valpkurs och så spår förstås.

Ridningen ligger på is ännu efter min operation.
 
Väntar nog ett tag till. Karin har ridit Tindra lite och idag kommer Ellen och rider.

Alla lammen är nu utsläppta i den stora hagen. Vilket innebär mycket mindre jobb för oss. Bara ett ställe att fodra och fylla på vatten. Lammen får välling 4 gånger per dag nu.

Våren har änligen visat att den är på väg!! I veckan har jag rensat i 3 av landen så alla små knoppar får plats att titta upp. Älskar att se hur det sticker upp lite mer  för varje dag.

Hoppas kunna börja plantera i växthuset snart!
Utsikt från köksfönstret en morgon! 
 

Torsdag

Sitter och dricker kaffe. Har skrivit utvärdering efter en träning med projekthund igår. Man ska skicka in det efter varje träff. 

Försöker få fart på kaminen vilket inte går så bra......Känner mig frusen och trött.

Igår tog jag visst ut mig för mycket. Det är lite konstigt för jag hade inget ont på dagen och jag vilade en hel timme på förmiddagen. Jag var  ju ute som vanligt klockan 7 och fodrade alla och hämtade tidningen. Sen vid 10 tiden och matade lammen och släppte ut dem ihagen. Vilade sen och såg på reprisen av"Mot alla odds". De är ju makalösa de människorna!
 
Efter lunch åkte jag till stan och träffade en av projekthundarna . Vi gick en lugn promenad och jag hade inget ont alls. Handlade på hemvägen.

När jag kom hem så var jag ute lite längre. Mockade fyllde på vatten och tog in bus-lammen!

Sen när jag kom in och hade ätit lite blev jag helt slut och fick jätteont i mitt knä! Så jag somnade i soffan klockan 8 och vaknade när klockan var 00. Då duschade jag och tvättade håret för det var nödvändigt! Sen glodde jag på tv en liten stund tills jag torkade till lite!

Idag ska jag försöka ta det lite lugnt. Men det finns ju sånt som måste göras. Djuren ska iallafall ha mat! Så nu ska jag göra välling och gå ut. 

Lördag 6 april

Nu har det gått en vecka igen utan att jag har skrivit. 

Måndagen var ju annandag påsk så vi var lediga. Victor var kvar tills dess. Jag skjutsade honom till tåget på eftermiddagen. Vi satt faktiskt ute och fikade innan han åkte.

 
Sen jobbade jag tisdag morgon till onsdag klockan 17. När jag kom hem så hade två nya lamm fötts ute i hagen.Tomas var på kurs så jag fick vänta tills han kom hem, så vi kunde ta in dem.

På torsdagmorgonen åkte jag in till lasarettet för att operera mitt knä. Det gick bra. De har "fixat" till min menisk som var lite fransig och sen var det tydligen slitet under knäskålen, men det gjordes inget åt, det var normalt!

Jag kom hem framåt eftermiddagen och kände mig jättepigg. Traskade runt ute i 2 timmar med hundarna och matade lammen. Sen blev jag akut trött och fick ont så jag mådde illa. 

Om jag hade läst papprena som jag fått skulle jag ha tagit det lite lugnt och dessutom tagit tabletterna jag fick med mig......

Igår kom snälla Helen och hjälpte mig med hundar och lamm. Sen kom Karin och fortsatte med de andra djuren.

På eftermiddagen fick vi besök av Tomas mamma Marianne och Camilla med barnen Saga och Liam. Jättetrevligt!

Idag har jag haft spårkurs med några duktiga vovvar. Sen var jag så trött så jag somnade i soffan. 

Nu lagas det mat och sen blir det nog soffan igen. 

Hoppas jag orkar lite mer imorgon! På måndag-tisdag ska jag till Göteborg på hundutbildning!RSS 2.0