Ganska härlig onsdag

Hade utbildning med  jobbet på förmiddagen. När jag åkte hem så sken solen. Men inte så länge tyvärr.

Men det är varmt ute. Jättevarmt! Jag hade alldeles för mycket på mig när vi gick en promenad.

Har klippt ner lite växter i växthuset och skördat en del. Måste även plocka av lite björnbär.

Idag flyttar min son Robert med familj till större lägenhet, en nybyggd fin. Tur att de har många vänner som kan hjälpa till när vi bor så långt bort. 

Nu ska jag ut och rida. Hundarna har just ätit och jag druckit kaffe! Ladddad!!

Igår hade jag besök av Helen och Tilde. My var också här med Karin. Tog några mysiga kort.
 Regn igen

Kaffedags och därmed datortid!

Har varit och jobbat och kom nyss hem. Efter kaffet ska jag dra på regnkläder och gå med hundarna.

Idag går vi åt ett annat håll än mot Långskogen, eftersom hundarna var i slagsmål igår med en liten skithund som hoppade på dem.

Jag skyller inte ifrån mig. Mina hundar har också sprungit ut på vägen innan vi hade staket. Men de är mer intresserade av att hoppa på folk och pussas!

Man tror att man har koll, så rätt som det är drar de iväg. Men numera är det staket där det är nära vägen iallafall.

Nu har jag fått mina skyltar och satt upp en. De andra saknar pinnar ännu. De är så fina. Hoppas de gör lite nytta!


Måndagmorgon

Just nu sitter Victor på planet, hem från Japan, där han tillbringat senaste året. Det har gott fort, det här året. Trodde det skulle vara värre att inte kunna ses, men nu längtar jag såklart!!

Karin och Tomas har ju varit och hälsat på honom, men inte jag. Hoppas att han har tid att komma hit snart!

I helgen har det varit ganska lugnt. Har bara haft en kurs, i går förmiddag. Sen hann jag rida en sväng på eftermiddagen. På kvällen slog vi upp fårfållan, de märlor som var kvar. Så nu har vi en träningsfålla igen till vallningen.

I lördags regnade det hela dagen! Inte uppehåll någon gång. Det blev lite städning inne och sen började vi sortera papper uppe vid datorn. Det blev inte klart utan golvet är fullt av högar......Vi var också ute och plockade kantareller i regnet. Hittade så mycket så det blev soppa till lunch och kantarellpizza till kvällen.

Inatt har det varit frost. Undrar om det är slut på kantarellplockandet nu. 

Har planterat fina höstblommor ute som man blir glad av. Och idag är det extra fint, solen skiner!!


 
 

underbar kväll

I söndags kväll åkte Karin och jag och red lektion hos Anna.

Jag var egentligen astrött och hade ont i foten efter att ha vrickat till mig.

Men, vilken tur att vi åkte! Det var den roligaste lektionen jag har ridit.

Anna började med att rida våra hästar och sa hela tiden vad hon gjorde och varför. Tindra som inte är så välutbildad såg lite skärrad ut ibland när hon inte fattade, men hon är ju världens snällaste häst så hon kämpade på.

Jösses vilken skillnad det blev. Det var som en ny häst! Jag har aldrig kännt så på henne (eller någon annan). Vilken energi och vilket påskjut!

Jag satt bara och kände mig lycklig! Nu vet jag hur det ska kännas och kommer ha ett mål. Jag har ridit alldeles för mesigt......

Längtar till oktober när Tindra ska på träning en månad hos Anna! Det kommer att hända mycket känner jag. Jag skulle aldrig ha hittat den känslan och fattat hur mycket hon har i sig om det inte vore för Anna.

Nu känns det ROLIGT att rida igen.
Hundträning!

Igår var Helen här och vi var ute en promenad med hundarna.

Efter en stund kom en granne med en liten hund gåendes mot oss. Ja!! Va bra, då kan vi träna, tänkte jag. 

Helen vet ju inte hur mina hundar kan beté sig, för vi möter ju nästan aldrig någon!

Nu sa jag till henne: Vi stannar till och sätter hundarna så hon med hunden kan gå förbi.

Hon höll i Jim som började smyga lite. Då ser jag Mios reaktion. Han var på väg att hoppa på Jim, så som han gör ibland i andra situationer när Jim blir lite "avtrubbad". Det är det alltså som triggar igång att de blir "galna"!!
 
Men nu var jag ju med och vi satte hundarna och stod still.

Då kommer grannen med sin lilla som drar lite i kopplet, men annars ser det bra ut tycker jag.  När hon kommer fram så säger hon: "Jag har tänkt ringa dig flera gånger om hjälp. Hon lyssnar inget på mig ute!!"

"Jag vill att hon ska vara så där som dina", fortsätter hon.

Tjena! Tur att hon inte läser min blogg! men om hon gör det eller om någon annan undrar så är det ju så att man måste ha en plan om man ska ändra på något!! Nu har jag det!
Onsdagkväll

Började dagen med besök hos sjukgymnasten. Men det känns sådär......Jag får så ont efter besöken och sen kan de inte säga vad det är heller. 

Sen åkte jag hem en stund innan det var dags för Mio, Jim och mig att åka till Valla djurklinik. Jim skulle vaccineras och så skulle jag fråga om Mios testiklar som inte kommit ner.

Jag är så stolt över mina hundar ibland, så det är inte klokt! När vi kom in så var där flera hundar och katter som satt och väntade. Mio och Jim viftade på svansen åt alla!! Lade sig snällt bredvid varandra.

Inne hos veterinären pussades de förstås lite väl mycket, men de älskar ju folk......

Sen ut i väntrummet igen och då var det "knökafullt" där. 8 nummer före oss i kö och hela väntrummet var fullt av hundar. Mina viftar på svansen och lägger sig fint när jag ber dem. De är ju underbara sådär! Inte en enda ond blick utan bara gjädje.

Jag har egentligen bara ett problem med dem som är skitjobbigt! När vi är på promenad här hemma i koppel och vi får möte. Då blir de galna. Det har blivit ett inlärt beteende. De skäller och flyger på varandra. Jag måste träna detta. Men hur? Vi möter ju nästan aldrig någon.

Här hemma kan det komma hur många hundar som helst och till och med skälla på dem utan att de bryr sig. Även gå förbi hundar som skäller i trädgårdar..
Det är bara i just den situationen. Får väl fixa en hundmöteskurs och vara med själv!!!

På kvällen red Karin, Marie, Matilda och jag ut. Jim fick följa med. Längst ner i skogen möter vi en älg!!! Den var jättenära och visste inte vilket håll den skulle springa åt. Som tur var såg inte Beris den, för han är livrädd för älgar! Jim var upptagen av någon doft så honom hann jag lägga ner. Efter det vände vi och red i full fart bort. Jim hade fullt sjå att hänga med!! Det blev en supersnabb galopp i backen och Matilda red barbacka......

Nu har Karin och jag kokat kräftor. Jag visste inte om jag skulle fixa att koka dem, men det var faktiskt jag som plockade upp dem och doppade ner dem i kokande vatten. Överaskade nästan mig själv....

Hundarna var mycket intresserade:


måndagmorgon och snart till jobbet

Klockan är 7 och snart ska jag åka och jobba. Tomas ska åka till Skottland och England. Lyckost!!

Han ska åka med jobbet så det blir nog inte så mycket fritid, men ändå....

Vi har haft en härlig helg. Fått upp staket ända ner till Werns lycka, vår hage bakom grannen. Helen var här i lördags och hjälpte till. Hela dagen från morgon till sen kväll. Ellen och Emma var här och red. De var så duktiga! Både Tindra och beris gick jättefint i paddocken. Roligt att se. Jag kanske bara ska instruera andra, det verkar gå bättre än att rida själv:-)

Har haft kurs både lördag och söndag. I lördags blåste vi nästan bort, men det var ändå uppehållsväder. Igår fm började jag med vantar, det var så kallt. Men klockan 11.30 hade tjocktröjor och vantar åkt av, gick i t-shirt.

Marie och Matilda var här och red igår. Sen kom Jonna så hon och jag red på Tindra och Birkir. Jag fick gå med Birkir bortåt och rida hem! Då gick det kanonbra!!


kaffedags

Har varit på hundpromenad runt Långskogen. Tog regnjacka på, vilket var onödigt! Det kom inget regn!

Och nu kommer solen fram! Härligt! Då ska jag gå ut igen efter kaffet. Först rida eller longera Tindra och eventuellt klippa gräset.

Hundarna ska få varsitt märgben efter de har ätit lite mat. Nyss fick de en liten ostmacka när jag fikade!

Ikväll är det kurs igen. Hoppas på uppehållsväder så vi får lika trevligt som förra tisdagen.

I helgen har det varit fullt upp. Robert med familj har varit här, jag har jobbat långhelg och ändå klämt in kurs både lördag och söndag fm!

På lördag eftermiddag var dessutom mamma, pappa och Marianne här på fika.Moa och My var också med. Vi hade kanonväder och satt ute hela eftermiddagen. 
 

RSS 2.0