Onsdag efter jul!

 Jag skulle varit ledig till torsdagkväll egentligen, men igårkväll fick jag hoppa in extra.Helt okej! Tittade på tv, lagade mat och sov . Sen hem imorse igen.
 
Eller först var jag på Maxi och apoteket och handlade lite. Behövde mer medicin  till lammet. Imorgon ska jag försöka få tag på veterinär och hoppas de kan komma ut.Har försökt ringt den vi brukar ha, men hon är oanträffbar!
 
Skulle ha återbesök på Tindra så därför ville jag ha samma. Men nu kan jag inte vänta längre.
 
När jag kom hem så kom Karin och Emilia samtidigt. Gud vad den ungen har hållt igång idag och fått oss att skratta. Så medveten om att hon är rolig med!
 
När vi hade fikat/ätit lite lunchaktigt, så gick vi ut. Victor var kvar inne. Och Tomas var inne en stund och slipade. Men han kom ut snart. Det går fort med stalljobbet när man är tre. Så vi hann rida, Karin och jag. Gud vad roligt det var. Hästarna var pigga och positiva. Jag red Birkir och Karin Disa.
 
 
 
 
 
 
När vi gick in igen så blev det fika på ostkaka. Och Emilia höll igång igen! Hon pekade ut alla kroppsdelar och diverse andra saker! Sen skulle hon klättra upp till mig i kökssoffan. Från sidan. Då sa jag att hon skulle hämta en pall! Inga problem. Hon visste var de var och hon klättrade som en liten apa!
 
Karin åkte hemåt och Tomas slipade igen! Jag tog hand om tvätt och lite annat. Sen blev det kvällspass innan vi fixade mat, pulled lamb eller vad man ska kalla det. Hade egentligen köpt karré att göra det på. Men den var dålig, så vi tog lammstek istället.
 
 

Juldagen

 
Igår var vi hemma på dagen och gjorde klart det  mesta.
 
Lammet fick vara ute och röra på sig i trädgården. Egentligen tror jag att hon skulle må bättre bara hon  åt lite mer. Hon petar mest i maten.
 
 
 
 
Klockan 17 skulle vi vara hos Robert och Mi. Vi började med en massa god mat som vi alla bidragit till, mer eller mindre. Deras kök blev klart i dagarna!
 
 
 
 
 
 
Robert fotar!
 
 
De två minsta charmar alla!
 
 
När desserten kom fram!
 
Lingon biskvier som Tomas och jag gjort.
 
 
 
 
 
 
 
 
Paketleken!
 
     
 Vi kom hem klockan 01, fodrade alla djur och kom isäng efter 02. 
 
Klockan 7 gick jag upp imorse och åkte till jobbet! Något trött nu på kvällen......zzzzzzzz
 
 

God Jul!

Ja nu är det faktiskt julafton. Mitt i natta!
 
Imorse vaknade jag 6.30! Fattar inte varför, jag var ju vaken till 01 igår!
 
Jag tassade iallafall upp och satte på risgrynsgröt. Lagom tills den började koka så kom Tomas upp så vi gick ut.
 
 
Jag var lite fundersam på lammet, om hon skulle vara sämre. Men det var som igår. Hon åt och drack men lade sig ofta.
 
Nu var vi ju två, så efter en timme var vi klara och det var gröten med!
 
Det var gott med risgrynsgröt och vörtbröd med skinka.
 
Sen satte vi fart. Jag dammsög och Tomas satte upp en hängare som jag köpt till hallen. Efter kaffe och fruktsallad gick vi ut och jobbade. Fy vad tungt det var. All skit har tinat och kommit fram nu när snön försvann. Mockade 4 kärror och Tomas slängde upp det närmast gödselstacken för hand. Säkert en full kärra det med. Skottkärran sjönk i leran när man skulle köra....
 
Pysslade med tackan igen och då såg jag hur de andra lammen stångar henne så hon ramlar och sen rusar de bara på henne. Fy vad dumma får kan va! Jag sa att vi måste dela av dem! Tomas fixade 2 grindar och så fick hon egen kupé! Hon drack massor och åt lite och sen ger vi vomstart flera gånger samt Diarsyl. Måtte det ge sig snart med diarrén. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var ute i flera timmar. Klippte ner granris åt både får och hästar, Fodrade och packade foderpåsar.
 
Vi var båda var helt slut när vi kom in! Som tur var så kunde vi plocka ihop rester till ett litet buffébord.
 
Sen drog jag iväg till Skänninge för att försöka hitta frysta lingon som jag letat efter i flera affärer. Det fanns inte men jag kom på att jag kunde fråga grannarna. Fick napp i Stallsberg! Härligt! Ska hämta dem imorgon och göra lingonbiskvierna som vi hittade i buffétidningen.
 
Tomas var ute igen när jag kom hem. Så jag bytte om och gick ut . Då blev det 2 timmar utejobb  till! Vi spolade bland annat av lammet . Nu ser hon bättre ut!
 
När vi kom in dammsög jag klart. Vi gjorde rödbetsallad, grilljerade skinka och Tomas bakade bottnar till biskvierna. Till slut lagade vi mat! Pommes och lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater.
 
Kl 23 gick vi ut igen och fodrade och då började det regna! Tur att hundarna kan kissa på kommando!
 
När vi kom in gjorde Tomas pannacotta! Tills imorgon alltså. Sen drack vi kaffe och åt fruktsallad som var kvar.
 
Nu är klockan 1.30. Kanske ska sova lite......Längtar tills imorgon och få träffa alla barna! 
 
RSS 2.0