Semester-Ledig

Jag tar lite ledigt från bloggen över semestern i 3veckor.

Ha det så bra!

Mitt i veckan!

Måndag till tisdag jobbade jag hos Mattias.

På morgonen åkte jag och tränade. Det var skönt och välbehövligt!! Måste ta tag i träningen igen!

När jag kom hem efter att ha handlat, så var det tvätt och lite plock.

När jag åt sen lunch kom Helen och Tilde och hälsade på. När vi fikade kom först Karin och sen kusin Camilla med sina barn och Tomas mamma. På med mer kaffe!

Tilde och Liam lekte som sjutton. Det var kul att se! De var i marsvinsburen och grejade med marsvinen. Plockade gräs och stryrde!

Sen var det avslutning på min vardagslydnadskurs. Det gick så bra! Hade en liten frågesport kombinerad med uppgifter som de skulle göra. Efter fikat provade vi lite agility.

Idag har jag haft 2 privatlektioner. Totalt olika! Den första var en van hundtjej som tävlat i lydnad och som ville komma vidare i sin träning. den andra var nybörjare med en stökig 9 månaders hulligan!! Ha, ha vilken go kille! Hunden alltså!

Ikväll har jag haft kantarellsök. Nellie hade ett hårt jobb för att hitta en dl torra små svampar som vi kunde träna på! Men det räckte och det gick jättebra! Några kom riktigt långt idag!

Nu har vi precis ätit. Klockan är snart 22 och det börjar bli kallt ute. Ska ta och gå ut till djuren en sväng. På med träningoverallen!

Lördag 3 Juli

Oj oj vilken varm dag! Det är så kvavt att man bara önskar ett rejäjl åskväder!

Började dagen med valpkurs. 8 små valpar med familjer, nästa vecka kommer en till som var sjuk idag.

De är så lättlärda och roliga! Finns inget härligare än valpar!

När de åkt hem så åt vi bara korv och pasta. Sen åkte vi iväg till Heda marken, vid Rök. Men jösses vad varmt!
Folk var klädda tidsenligt, alltså gammeldags. Med kjolar, sjalar och långärmade blusar! Några dansade folkdans, stackarna!!!

Vi fikade där, hembakat bröd, gott!! Hundarna blötte vi i vatten flera gånger. Sen mötte vi 2 bordercollies som Nellie gjorde lekinviter till, sötnosen. Det är samma ras som gäller när damen får välja!

På hemvägen köpte vi jordgubbar och tomater på tomatboden. Innan vi åkte bakade Karin en sorts kakor av mandelmassa, så när vi kom hem gjorde jag en tryffel som ska vara imellan. Har inte smakat ännu men det blir till kaffet senare.

Nellie har flåsat och flåsat så Tomas och Karin fixade en liten pool åt henne. De tog en pallkrage och lade en pressening i. Det blev ju bra!

Nu ska vi se om någon orkar sätta igång grillen. Det är 30-35 grader ute.......

RSS 2.0