Soliga söndag

Igår hade vi en trädgårdsdag. Vi höll på hela dagen båda två. 
 
Det var VM i triathlon som gick här i Motala igår. Sträckan gick alldeles nära oss, så vägen var avstängd nästan hela dagen. 
 
Vi tittade förstås till fåren också. Nu är det bara en av tackorna som har lite problem kvar, hoppas det släpper på henne  också.
 
Idag har jag också grejat mycket i trädgården. Varit och köpt några plantor och jord i Fågelstad och fyllt i landen. 
 
Men jag har också hunnit städa hallen. Mellanhallen kanske man ska säga. Inte där vi går in.Utan rummet mitt i huset! Har tvättat mattan, fönstret och golvet. Tänkte försöka ta ett rum i taget eftersom inte fönsterputsaren behagade komma.....
 
Vallade också lite med Allie när vi kollade till fåren. Tomas var nere nu på kvällen. Bytte batteriet till staketet och då fick Jim valla.
 
Sen har Karin och Moa varit här hela dagen.
 
Först red de ut. Moa ville så gärna prova att  rida ut på Nökkvi och det gick jättebra!
 
 
 
 
Sen red systrarna Klara och Maja lektion för Karin. De red på Freyja och Tindra och det gick jättebra tills jag kom ut och Tindra fick se mig. Då gick hon till grinden och tyckte att det räckte!
 
Efter maten kom Tea och red. Då red Karin ut med henne. Hon var så nöjd så!
 
Sen fick Moa rida Birkir på lektion för Karin. Vad duktig hon har blivit!
 
 
 
 
 
Det har varit en solig och varm helg. Jasminen har slagit ut och doftar i hela trädgården. Pionbusken är på gång. Som en liten gräddbakelse ser blommorna ut.
 
 
 
 
 
 
 Nu är det godnatt! Har somnat flera gånger vid datorn!
 

Underbara ridturer!

Dagen började med städning. Jag har inget emot att städa, men nu är det så att det skulle verkligen behövas en storstädning! Men jag hinner ju aldrig. Det blir det vanliga, dammsuga av och se till att  det ser skapligt ut!
 
Tvätt finns alltid, fast vi bara är två. Idag tvättade jag alla hundkoppel, selar och deras handdukar. Sen alla filtar vi har i sofforna. Städade toan och byte handdukar. Sen kom Karin och då lämnade jag resten och vi gick ut.
 
Vi gick en promenad med hundarna och tittade till grannhästen  (senare idag kom matte hem och han fick lite större yta att gå på!) och så kollade vi till fåren också.
 
Vi gick hem och lagade till en kycklingsallad till lunch innan Julia skulle komma och rida vid 14.
 
Det blev en mycket trevlig tur på 7-8 km (tror jag) Tindra skötte sig jättebra och lyssnade på mig. Julia red Disa och Karin red Freyja. Julia är jätteduktig. Hon har ridit i några år på en av de bättre ridskolorna och utvecklats massor! Hon har ridit här en hel del, periodvis. Nu har hon sommarlov, så det blir nog fler gånger.

Mio var också med på ridturen och skötte sig bra.Någon gång stannade han och nosade så han stod i vägen! Men han håller för de mesta bra fart.
 
När vi kom hem så gick Karin och jag in och åt mellis. Kvarg med frukt och bär. Mums!
 
Sen var vi så ridsugna så vi tog en sväng till, på Nökkvi och Birkir. Ååå vad jag är glad åt den turen!
 
Tycker det har gått så dåligt på honom sista tiden. Men idag lyssnade han på hjälperna. Så härligt det är när man kan bromsa med en halvhalt, bara med sätet! Men jag tror det var bra att rida med Nökkvi. Han är så lugn och kan gå i ett bra tempo, då gör Birkir det med!
 
Nu hade vi med oss både Allie och Mio. Det gick kanon! Allie som var så rädd i början och gick typ 25-30 meter bakom!
 
Karin åkte hemåt och vi gick in för att laga mat. Tomas dammsög klart i vardagsrummet, som var kvar medans jag gjorde potatissallad som vi åt till rostbiff.
 
Nu börjar ögonen falla ihop så det är nog dags för en sista runda ute.
 
 
Igår kom ett par domherrar och hämtade bomaterial..
 
 
 

Skyndade mig hem från jobbet imorse

Tomas hade åkt före 5,30 för att åka på mässa. Så hundarna hade bara fått en snabb kissrunda.
 
Jag gick en sväng med dem och så matade jag katter och kaniner.
 
Sen på med tvättmaskinen och kaffebryggaren. Ringde flera samtal med.
 
Spolbilen kom hit och tömde brunnen. Alltid på sommaren så är det unga killar som kör fel.....fick springa efter och försöka få tag på honom!
 
Sen gick vi en lite längre sväng innan jag lagade lunch.
 
 
Va! Är det bara 30 här? Då får vi ta det lugnt, säger Jim!
 
 
Efter lunch tog Jim och jag en cykeltur till "Byn" och köpte tomater i tomatboden. Jim kollade lite på vad som fanns innanför muren. 2 shettisar!
 
 
 
När vi kom hem klädde jag av mig och skulle sola. Höll på att frysa ihjäl i blåsten, så jag satt väl 10 minuter!
 
Gick och släppte hästarna på betet och gav Freyja hinkmat. Sen åt jag lite mellis innan jag och Allie och Mio åkte till stan. Jag hade råkat få med mig Mattias (min brukare) plånbok hem. Typiskt!
 
Jag lämnade plånboken och sen åkte jag ner till Råssnäsudden och promenerade. Allie började genast snegla på vattnet! När vi kom till en liten sandstrand så fick de bada. Herregud vad de blev uppspelta!
 
Allie simmade rakt ut och hörde mig knappt för vågorna!
 
 
 
 
 
 
 
Handlade förstås lite när jag ändå var i stan. Jordgubbar förstås, det köper jag varje dag nu.
 
Lagade enkel kål och färs-fräs till kvällsmat. Enkelt och jättegott!
 
 
 
Hemdeli-bilen kom, ända fram till dörren. Köpte fisk för 3000 kronor. Nu klarar vi oss ett tag, 2,5 kg  var  av torsk, rödingfilé,lax, flundra och räkor.
 
Nu kokar jag kidneybönor. Det tog visst längre tid än vad det brukar. Klockan är mycket nu och de ska ju svalna med, i spadet.....
 
Får väl läsa lite så länge, är iallafall inte trött än.
 
 
 
 
RSS 2.0