Soliga söndag

Igår hade vi en trädgårdsdag. Vi höll på hela dagen båda två. 
 
Det var VM i triathlon som gick här i Motala igår. Sträckan gick alldeles nära oss, så vägen var avstängd nästan hela dagen. 
 
Vi tittade förstås till fåren också. Nu är det bara en av tackorna som har lite problem kvar, hoppas det släpper på henne  också.
 
Idag har jag också grejat mycket i trädgården. Varit och köpt några plantor och jord i Fågelstad och fyllt i landen. 
 
Men jag har också hunnit städa hallen. Mellanhallen kanske man ska säga. Inte där vi går in.Utan rummet mitt i huset! Har tvättat mattan, fönstret och golvet. Tänkte försöka ta ett rum i taget eftersom inte fönsterputsaren behagade komma.....
 
Vallade också lite med Allie när vi kollade till fåren. Tomas var nere nu på kvällen. Bytte batteriet till staketet och då fick Jim valla.
 
Sen har Karin och Moa varit här hela dagen.
 
Först red de ut. Moa ville så gärna prova att  rida ut på Nökkvi och det gick jättebra!
 
 
 
 
Sen red systrarna Klara och Maja lektion för Karin. De red på Freyja och Tindra och det gick jättebra tills jag kom ut och Tindra fick se mig. Då gick hon till grinden och tyckte att det räckte!
 
Efter maten kom Tea och red. Då red Karin ut med henne. Hon var så nöjd så!
 
Sen fick Moa rida Birkir på lektion för Karin. Vad duktig hon har blivit!
 
 
 
 
 
Det har varit en solig och varm helg. Jasminen har slagit ut och doftar i hela trädgården. Pionbusken är på gång. Som en liten gräddbakelse ser blommorna ut.
 
 
 
 
 
 
 Nu är det godnatt! Har somnat flera gånger vid datorn!
 

Underbara ridturer!

Dagen började med städning. Jag har inget emot att städa, men nu är det så att det skulle verkligen behövas en storstädning! Men jag hinner ju aldrig. Det blir det vanliga, dammsuga av och se till att  det ser skapligt ut!
 
Tvätt finns alltid, fast vi bara är två. Idag tvättade jag alla hundkoppel, selar och deras handdukar. Sen alla filtar vi har i sofforna. Städade toan och byte handdukar. Sen kom Karin och då lämnade jag resten och vi gick ut.
 
Vi gick en promenad med hundarna och tittade till grannhästen  (senare idag kom matte hem och han fick lite större yta att gå på!) och så kollade vi till fåren också.
 
Vi gick hem och lagade till en kycklingsallad till lunch innan Julia skulle komma och rida vid 14.
 
Det blev en mycket trevlig tur på 7-8 km (tror jag) Tindra skötte sig jättebra och lyssnade på mig. Julia red Disa och Karin red Freyja. Julia är jätteduktig. Hon har ridit i några år på en av de bättre ridskolorna och utvecklats massor! Hon har ridit här en hel del, periodvis. Nu har hon sommarlov, så det blir nog fler gånger.

Mio var också med på ridturen och skötte sig bra.Någon gång stannade han och nosade så han stod i vägen! Men han håller för de mesta bra fart.
 
När vi kom hem så gick Karin och jag in och åt mellis. Kvarg med frukt och bär. Mums!
 
Sen var vi så ridsugna så vi tog en sväng till, på Nökkvi och Birkir. Ååå vad jag är glad åt den turen!
 
Tycker det har gått så dåligt på honom sista tiden. Men idag lyssnade han på hjälperna. Så härligt det är när man kan bromsa med en halvhalt, bara med sätet! Men jag tror det var bra att rida med Nökkvi. Han är så lugn och kan gå i ett bra tempo, då gör Birkir det med!
 
Nu hade vi med oss både Allie och Mio. Det gick kanon! Allie som var så rädd i början och gick typ 25-30 meter bakom!
 
Karin åkte hemåt och vi gick in för att laga mat. Tomas dammsög klart i vardagsrummet, som var kvar medans jag gjorde potatissallad som vi åt till rostbiff.
 
Nu börjar ögonen falla ihop så det är nog dags för en sista runda ute.
 
 
Igår kom ett par domherrar och hämtade bomaterial..
 
 
 

Skyndade mig hem från jobbet imorse

Tomas hade åkt före 5,30 för att åka på mässa. Så hundarna hade bara fått en snabb kissrunda.
 
Jag gick en sväng med dem och så matade jag katter och kaniner.
 
Sen på med tvättmaskinen och kaffebryggaren. Ringde flera samtal med.
 
Spolbilen kom hit och tömde brunnen. Alltid på sommaren så är det unga killar som kör fel.....fick springa efter och försöka få tag på honom!
 
Sen gick vi en lite längre sväng innan jag lagade lunch.
 
 
Va! Är det bara 30 här? Då får vi ta det lugnt, säger Jim!
 
 
Efter lunch tog Jim och jag en cykeltur till "Byn" och köpte tomater i tomatboden. Jim kollade lite på vad som fanns innanför muren. 2 shettisar!
 
 
 
När vi kom hem klädde jag av mig och skulle sola. Höll på att frysa ihjäl i blåsten, så jag satt väl 10 minuter!
 
Gick och släppte hästarna på betet och gav Freyja hinkmat. Sen åt jag lite mellis innan jag och Allie och Mio åkte till stan. Jag hade råkat få med mig Mattias (min brukare) plånbok hem. Typiskt!
 
Jag lämnade plånboken och sen åkte jag ner till Råssnäsudden och promenerade. Allie började genast snegla på vattnet! När vi kom till en liten sandstrand så fick de bada. Herregud vad de blev uppspelta!
 
Allie simmade rakt ut och hörde mig knappt för vågorna!
 
 
 
 
 
 
 
Handlade förstås lite när jag ändå var i stan. Jordgubbar förstås, det köper jag varje dag nu.
 
Lagade enkel kål och färs-fräs till kvällsmat. Enkelt och jättegott!
 
 
 
Hemdeli-bilen kom, ända fram till dörren. Köpte fisk för 3000 kronor. Nu klarar vi oss ett tag, 2,5 kg  var  av torsk, rödingfilé,lax, flundra och räkor.
 
Nu kokar jag kidneybönor. Det tog visst längre tid än vad det brukar. Klockan är mycket nu och de ska ju svalna med, i spadet.....
 
Får väl läsa lite så länge, är iallafall inte trött än.
 
 
 
 

Jobbdag igen!

Idag började jag kl 8 och slutade kl 17.
 
När jag kom hem hade jag en privatlektion med en hund och matte och husse. En stor stark hund som inte vet att han är stor. Jag tycker vi gjorde stora framsteg, men sen kan det vara svårt ändå när man är själv med sin hund.
 
Det är alltid svårare med stora hundar. Dels skrämmer de andra folk och sen är det svårt att rent fysiskt orka hålla dem!
 
Ida var här ockå och vallade med sin fina hund. Sen var hon lite statist åt oss som tränade jättehunden!
 
När jag kom in, fick mina hundar träna lite med manners mindern. (En belöningsmaskin) Mio var för rolig! Han hittade på nya tricks och blev helt vild! Jag hade ju tänkt att säga vad de skulle göra och sen får de gå och hämta en godbit (deras mat!) men Mio tyckte det gick sakta så han hittade på lite eget!
 
Sen har vi ätit och tittat på en ny norsk serie.
 
 
Nu ska hästarna hem från betet och hundarna kissa.
 
Sen är det godnatt!
 
 
 
 
 

Min egen dag

Jag gillar när jag har en hel dag hemma, bara själv med djuren. Inget planerat i almanackan, men däremot i huvudet! Hade tänkt hinna massor.... Men....Jag ringde iallafall till veterinären om tackorna. Men hon sa att det var bara och hålla koll på dem och helst banta ner dem. Tjena... hur lätt är det? Finns det ingen mat så går de ju ut!
 
Det blev en väldigt lugn fm. Var så himla seg. Kände mig nästan sjuk.Passade på att göra lite pappersjobb vid datorn och drack kaffe. Gick på halvfart.....
 
 
Sen gick vi ut och öppnade till betet åt hästarna. Sen gick vi och kollade till fåren. Jim fick hämta in dem. Han är så duktig och lyssnar jättebra. Jag är så glad när jag ser hur lugn han är eftersom vi hade jätteproblem med att han flög på fåren i frustration i början. 
 
 
 
 
 
Hela eftermiddagen var jag i trädgården och i växthuset och rensade och klippte. Rena terapin! 
 
Hundarna har tuggat ben och slappat. Astrid-katt som jag inte sett på ett par dagar kom hem. Blir så lättat varje gång de dyker upp efter att ha varit på utflykt!
 
På kvällen red jag på Tindra. Gud vad tjock hon har blivit! Måste försöka rida mer. Fattar inte, de går ju på nerbetat bete och bara några timmar i en hage med lite mer gräs.
 
Nu har vi precis kommit in efter sista promenaden med hundarna. Var nere hos fåren och tittade till dem. Grannens lilla fralla Troll kom och ville busa med Mio. Hon är för söt!
 
Nu ska jag duscha och sova! 
 
Natti!
 
 
 

Jobbhelg

Ja det har varit en jobbhelg för mig. Jag jobbade torsdagkväll till fredagmorgon. Alltså midsommarafton. 
 
På dagen regnade det lite till och från. Det blev några kortare hundpromenader och så sill och potatis till lunch.
 
Klockan 16 hämtade jag Victor vid tåget i Mjölby. Tog med mig Mio och Allie som fick nosa lite i stan! Det gillades mycket!
 
När Victor kom så fortsatte vi fika och äta och gå lite med hundarna. Senare spelade vi yatzy. Trevligt! Klockan blev 02 innan vi kom i säng!

Igår jobbade jag igen till idag. Det var en skön dag med mycket promenader blandat med slappstunder!

Kom hem idag på fm igen. Lagom till fm kaffet! 
 
På em har vi klippt gräs Victor och jag. Rensat i rabatter och på grusgången. Tomas har kört bort det gamla ensilaget från fårhagen.

Så har vi varit nere hos fåren och kollat till dem igen. Allie fick valla lite.
 
På kvällen skjutsade jag tillbaka Victor till tåget. Fortsatte lite till i trädgården när jag kom hem. 
 
 
 
 
 
 
Imorgon hoppas jag hinna rida lite. Hästarna har varit lediga hela helgen eftersom både Karin och jag har jobbat.
 

Regnig junidag

Igår satt jag uppe och googlade på fårsjukdomar till klockan var nära 01.
 
Ändå vaknade jag halv 7 och gick upp då. Jag gillar tidiga mornar men nu är jag seg. Tomas gick och satte på kaffe, får se om jag piggnar till.
 
På fm städade jag av stora rummet innan kaffedags. Sen kom Karin och vi gick ut. Liten promenad först med hundarna och sen fixade vi i hagen. Eftersom fåren har flyttat ner till en annan hage så fick hästarna tillbaka det ena vindskyddet  som fåren har haft. Det känns bra! Trots att de har ett stort vindskydd med gott om plats så står nästan alltid Freyja utanför.
 
Nu finns det ett till som hon kan vara i.Vi krattade också upp mycket skit i hagen och strödde på ny halm. Så nu är det fint.
 
Sen skulle vi rida och då började det regna. Det struntade vi i och red ändå. Det var bra! Tindra skötte sig bra och Karin red Freyja som var pigg efter att ha stått i nästan 2 veckor. Hon skar ju upp sig på en eltråd. Det har läkt och ser fint ut nu och Freyja verkar vara som vanligt.
 
 
 
Arkivbild
 
 
När vi hade ridit var vi genomsura, men vi gick ändå ner till grannen och fixade mat till hästar och katter.
 
Gud vad vi frös när vi kom in! Vi tände en brasa och drack te.
 
Sen var det dags att gå ut och kolla till fåren som var knepiga igår. Jag läste occkså att nyskördat ensilage kan innehålla höga halter östrogen som kan framkalla framfall. Sen är det dåligt om de är feta och står upp mot balen och äter, då ramlar ju allt bakåt i kroppen!
 
Alla fel har vi gjort!
 
Men jag läste också att lindriga fall inte behöver vara så farligt, utan det kan räcka med att hålla upp dem i bakbenen!!!
 
 
Så vi tog en hund och alla fårgrindar på traktorn och gav oss ner till hagen. Jim fick fösa in dem i fållan sen var det ett tungt jobb för Tomas att lyfta upp de 3 tackorna som vi såg stod och krystade. De sparkade och protesterade! ca 80 kg väger de nog styck!
 
Som tur är så verkar magen och kisseriet fungera iallafall.
 

Galen dag!

Igår var det lite rörigt!

Jag klev upp tidigt och satte fart med att byta lakan och storstädade hallen. Kännde mig så nöjd!
 
Tvättmaskinen gick typ hela dagen. Tvättade allt möjligt som jag hittade!
 
Vid 11 tiden kom Jonna så då red hon och jag på ridbanan. Hon på Tindra och jag på Birkir. Jag körde som sist, gjorde det som funkade. Han skötte sig jättebra och jobbade på. Tränade mycket grunder. Halter, flyttade på honom hit och dit.

Sen åkte jag och handlade i Fornåsa medans Jonna var kvar.
 
När jag kom hem så hade My och Moa kommit hit och skulle rida. Så jag hann inte äta lunch utan slängde in varorna och gick ut till dem.
 
När de höll på att göra i ordning Birkir och Disa så såg vi att en tacka höll på och krystade. Jonna trodde att hon skulle lamma, men så är ju inte fallet.
 
Jag funderade på om de ätit dåligt foder och skyndade bort för att dra om staketet så de inte kom åt ensilagebalen. Gav dem en bal hö istället.

Tillbaka till flickorna och hjälpte dem!
 
 
 Moa på Birkir
 
När de hade ridit färdigt så hjälpte de mig att sätta upp ett ordentligt staket runt fåren. Vi tog fårgrindarna och satte för dem. Tyckte fler får såg hängiga ut. Fy vad oroligt!
 
Äntligen gick vi in så jag fick äta! Då var kl 16 och jag var hungrig! Jag ringde Tomas och bad honom komma hem tidigare.
 
På kvällen var det avslutning på agilityn. De är så himla duktiga redan efter 5 tillfällen körde de en bana på 11 hinder!
 
Efter kursen var klockan 21 och vi skulle flytta fåren till ett bete ( med transporten) och även gå ner till gannhästarna och ge medicin och mocka.
 
Hästen verkar må mycket bättre, för han for omkring därinne när jag skulle mocka. Tomas var med, jag tror inte jag ska utsätta mig för att trängas med honom därinne i uteboxen själv. Tror sjutton att han är trött på att stå i box!
 
Ingen vet varför han blev sjuk. Symtomen är ju fång men orsakerna  kan ju vara flera. En av våra hästar blev ju dålig på samma bete så det var jag som sa att det kanske var någon växt. 
 
Motgift vet jag inte om man kan ge, det fanns ju flera giftiga växter där, ingen vet ju om det var det eller något annat. 
 
Klockan var 22.30 när vi kom in och då hade jag ju inte hunnit städa sovrummet som jag tänkt. Jag hade ju tagit bort lakanen. Vi bäddade bara rent sen tog vi fil och flingor till kvällsmat.
 
Jag googlade på orsaker till tackans beteende och kom fram till att det är slidframfall (lindrigt) pga överfodring.
Vi trodde ju att de skulle lamma så vi har ju fodrat dem med kraftfoder hela vintern och nu har de fått nyskördat ensilage.
 
Vi får hålla koll, det kan gå över. Bara de kan kissa och bajsa. Och det kunde hon.
 
 
 
 
 
 

jobbdag och lite annat!

Upp klockan 6 och ut till djuren. Men det går ju fort nu när de betar! Bara mata kaniner och katter.
 
Idag tog jag med min brukare hit eftersom Karin också jobbade, så hon kunde inte vara här. Vi gick promenad,
 
lagade mat och sen satt han och pratade med Mio.
 
 
När jag slutade kl 14 så åkte jag till djuraffären och köpte katt-och hundmat.

När jag kom hem blev det lite fika innan jag gick ner till grannhästarna.  Mattias och jag var nere på fm ockå. Jag tyckte han verkar trött. Han har legat ner 2 gånger, men sista gången stod han upp och gnäggade. Hoppas det går åt rätt håll nu!
 
Hundarna och jag gick promenad i skogen och plockade grönt till kaninerna. Blåbärsris och maskrosor fick de.
 
Sen mockade jag och gosade med fåren. Den nya tackan (som vi köpte som bagge!) är så otroligt kelig! Sen har vi ju vårt flasklamm Mira med som kommer fram så fort man visar sig.
 
 
 
När Tomas kom hem så red vi på ridbanan. Jag på Birkir som skötte sig idag! Och Tomas på Disa. Jag brydde mig inte om att utmana Birkir idag. Jag gjorde bara sånt som jag redde ut!
 
 
 
 
 
 
 

Sommar nu?

Igår var det en riktigt varm dag. Jag jobbade extra på jobbet för en ville vara ledig.
 Jag hade svårt med vad jag skulle ta på mig. Man är ju liksom borta ett dygn och vädret kan ändra sig! 
 
Det blev en kasse full med kläder för olika väder och även sandaler slängde jag in i bilen!
 
Det var vätternrundan här istan så jag fick planera hur jag skulle köra, för många gator är avstängda.
 
Jag hämtade Mattias och sen åkte vi tittade på Moa som skulle tävla i ponnyhoppning.
 
Det gick så bra! Moa är superduktig, har bra balans och känsla!
 
 
På em var det prinsbröllop på tv.Det var så romantiskt och fint!
 
På kvällen var vi ute flera timmar och gick. Tittade på cyklisterna och tog en glass. Det var alldeles ljummet i luften. Men på kvällen kom regnet.
 
Idag var det fint väder igen! Jag slutade kl 10 och åkte till Lidl och handlade. Mest grönsaker som var slut hemma.
 
Resten av dagen har jag rensat ogräs, mockat hage och paddock, tränat lite med hundarna och sen städade jag sadelkammaren. Torkade golvet och lade på rena mattor. Det luktar såpa där!
 
Det är renare där än inne! Ha ha!!
 
Jonna och en kompis var här och red. Kompisen var inte så ridvan, men fick ta Beris, så de red iväg. 
 
När de kom tillbaka sa Jonna att kompisen aldrig ridit!! Tur att vi har världens snällaste häst!

Det är ju bara han som går att rida så. Han tar liksom hand om folk!

Tomas och jag var också nere hos grannen och tittade till en av hästarna som har blivit sjuk i fång. Han står i utebox. Vi ska hjälpa till dagtid när vi är hemma och kolla till honom, så han inte blir sämre. Jag går ju med hundarna flera gånger så då kan jag lika gärna gå dit.Vi funderar på om han ätit någon giftig växt. För Beris blev också sjuk när våra hästar gick på det betet. 
 
Tjejerna hade letat i hagen och hittat 8 giftiga växter! En del hästar är ju så glupska så de inte sorterar så noga. Medans de flesta vet precis vad de inte ska äta.

Eftersom jag jobbade extra i helgen så är det min ordinarietid imorgon.Börjar 8 så det är väl dags att runda av kvällen!
 
Här är ett gammalt foto på min brukare, när jag började jobba med honom. Det är nästan 20 år sedan! Hunden är min Nellie som inte finns längre.
 
 

Gäsp

Somnar varje kväll när jag sätter mig. Så det här blir kort!
 
Gick upp halv 7 imorse så det är väl inte konstigt att jag är trött.
 
Jag satte på tvättmaskinen med en gång. sen har den hållt igång mest hela dagen!
 
När jag åt frukost så satt jag i fotbad, så skönt!
 
Har tvättat och hängt in vinterkläder. Rensat i garderoberna och grejat med tvätt hela fm. Rensat annat också, både här och där!
 
Karin kom på fm. Hon red Disa  trots att det var så himla varmt.
 
Jag grejade i trädgården. Städade toan och gick ut och in med grejer till boden, där vi har mycket saker, för vi har så trångt inne.

Karin åkte hem på em,när vi hade gått en sväng med hundarna. Jag tog lite paus och satt en stund i solen.
 
Men snart var jag igång igen och rensade orgräs. Lite rastlös.....
 
Tränade hundarna lite och sen fick de märgben.
 
När Tomas kom hem så åkte han ner och harvade vallen, där vi ska så. Jag började förbereda mat. Vi grillade idag igen. Det gjorde vi igår med.
 
Igår jobbade jag till 17. Mio var med mig på jobbet. På hemväg stannade vi på gårdsbutiken och köpte närodlat! Bland annat biff som vi grillade. Idag blev det karré. 
 
Efter maten, idag så var vi ute och mockade och tog hem hästarna som betat några timmar. Någon började skjuta så Allie blev lite ängslig, men jag lät henne valla lite på fåren så då släppte det!
 
Lite rörigt inlägg men här är iallafall ett kort jag tog igår på jobbet!
 
 
 
 

Vad är det med mig?

 
 
Jag jobbade inatt, men sov gott eftersom vi har sovande jour och min brukare sov gott. Ändå är jag så jäkla trött.
 
Jag har känt mig småförkyld, lock för öronen och lite hes. Men egentligen inte sjuk. Länge, hela våren har jag hållt på och snutit upp mängder av näsdukar. Så jag börjar undra om jag är allergisk eller överkänslig iallafall.

Jag köpte några tabletter som inte hjälpte alls. Men idag hittade jag en nässpray och det blev såå bra! Kände mig pigg och locket för öronen släppte.
 
Jag städade min bil och den blev så fin! Det var ett år sedan. Jag brukar göra det 1 gång om året!
 
Sen jobbade jag i trädgården i maklig takt med alla hundar som njöt av sol och vind. Det var så skönt!
 
Men vid 16 tiden kände jag mig jättetrött och somnade vid köksbordet, när jag drack te! Huvudet värkte och halsen!
 
När Tomas kom så gnällde jag och sa att jag kände mig dålig. Du är nog förkyld, det är jag med , sa han.
Jag tog lite mer nässpray.
 
Då fick jag för mig att läsa bipacksedeln. Allt det jag kände var biverkningar, vanliga!
 
Så nu vet jag inte vad som är vad! År jag sjuk eller är det  biverkningar!?!
 
Skitsamma! Jag ska jobba imorgon och på lördag ska jag jobba extra, så det är bara att bita ihop. Vi har inga vikarier just nu. Den ena Ida, jobbar på Vätternrundan hela veckan och den andra, min Karin har måst hoppa in på sitt gamla jobb, där de har total kris!

Fattar inte att det ska vara så svårt att få folk att jobba, när det går så många arbetslösa. Men personlig assistent kanske inte är något drömjobb för folk. Men för mig är det bästa jobbet! Det passar mig så bra!
 
 
 
I måndags var Marie (min fd svägerska) och jag i Ullared. Vi hade så trevligt och gud vad jag fyndade!
 
Det här är bara till mig. Det gav jag 2220 kronor för!
 
 
Joggingbrallor, cykelbyxor, 2 fleecetröjor,tunn stickad tröja, linnen, t-shirts, sweatshirt, klänning, kjol, tunna fladderbyxor, 3/4 byxor, rosa skjorta, 3 sportbehåar, regnjacka, annorack och en blå ridjacka! 

Sen blev det en del till barnbarnen och hästar och hundar förstås!

Igår var Karin här. Vi red ut en sväng. Tindra skötte sig så bra så jag var jättenöjd när vi kom hem. Hon lyssnade nästan hela tiden!
 
Sen klippte jag gräset (stooor yta är det!) och på kvällen hade vi agilitykurs. Underbart väder och duktiga hundar!
 
 Den här duktiga shiban har jättefin kontakt med matte och gillar tunnlar!
 
Paus är viktigt med!
 
 Efter kursen åkte jag till jobbet!
 
Nu måste jag sova för imorgon är det jobb igen!

Vilken rolig helg!

Laddar in några bilder för att samanfatta helgen!
 
Imorgon ska jag till Ullared, så det är bäst att komma isäng!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon bär det iväg

Till Stockholm igen för utbildning med Mio.

Jag jobbade till 18 idag sen handlade jag på hemvägen.
 
Tomas var hos grannen på after work och grillade. Men jag ville packa och förbereda lite mat och sånt som ska med. Annars var jag medbjuden. Tomas jobbar tillsammans med grannarna och de samåker ibland.
 
Nu är jag nästan klar och ska hoppa i säng. Upp halv 6 igen!
 
 

Nattinlägg!

Klockan är mycket men jag är inte trött nu, för jag har varit ute och ätit med styrelsen i Blå stjärnan. I Linköping.
 
Jag handlade på vägen hem och sen gick jag ut med hundarna och fixade även Freyjas sår. Ett stort träd har fallit över grusvägen ned mot grannen så imorgon blir det svårt att komma ut för dem!

Vilket fall så blev jag ju pigg fast klockan är över midnatt!
 
Tomas har ägnat kvällen åt att stycka lamm.
 
På fm idag bloggade jag om igår. Innan jag satte mig så har jag krav på mig själv att jag måste göra lite nytta först! Jag är alltid sån. Göra nytta först, sen sitta!
 
Så jag dammsög, tvättade några maskiner och vek torr tvätt.
 
Sen kaffe och dator!
 
Efter en hundpromenad jobbade  jag lite i trädgården och Freyja fick komma ut och äta lite mat. Vi ger henne kraftfoder 1-2 ggr om dagen. Fattar inte hur tunn hon är!
 
Det blåste så mycket så när jag försökte gå promenad så stod jag still ibland! Det gick inte att komma framåt.
 
På vägen till Linköping stannade vi på Hööks för att köpa några fler flugmasker. Inte för att det behövs ännu..... 
 
De hade 15% rabatt på hjälmar, sista dagen idag, så jag köpte en ny. Så nu får jag väl fortsätta att rida:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Känns som en Skitdag

 
 
Min kropp värker så jag vet inte vad!
 
Troligen sviter av igår. 

Först på morgonen, direkt efter jobbet så var jag hos en missförstådd hund. Bara det är nog för att ge mig värk.....

När jag kom hem så var Karin här och hade satt på kaffe. Efter fikat gick vi med hundarna en sväng.
 
Sen red vi. Först red vi ut med Tindra och Disa. Mio fick följa med. Tindra var stark och ville springa fort. Aj mina armar......Egentligen borde jag rida mer själv, men det blir inte av.

Sen skulle jag rida Birkir på banan. Det var inte så kul. Han gick ju bra korta stunder (om jag minns rätt!) Mest bet han sig fast i höger tygel och försökte skjuta ut bogarna hit och dit. Fast han är liten så var han som en okontrollerad banan! Och sprang fort! Rätt mot staketet flera gånger. Jag blir ju förstås rädd. Jag vill inte fastna i staketet och inte ramla av heller med min höftprotes som kan hoppa ur läge! Usch!
 
Efter den tråkridturen åkte Karin hem och jag gick in och läste och skrev lite på min uppsats.

Klockan 19 började agilitykursen. Så klockan 18 gick jag ut med hundarna och promenerade en sväng. Sen började jag plocka fram grejer till kursen och förberedde kaffe. Regnet öste ner!


5 tappra kursdeltagare dök upp! Det är ju roligare med fint väder, men några av de som kom var välklädda, vana att vara ute och brydde sig inte om regnet. Andra frös.....

 
 
 
Efter kursen hämtade vi in Freyja för att ta den sista sprutan på henne. Såret ser väl lite bättre ut men undrar hur det blir med spenarna. Karin hade ju planer på att betäcka henne.

Hundarna fick kvällspromenaden och djuren fick en sista koll och mat.
 
Klockan var alltså 22 innan vi kom in. Då lagade vi mat. Stekte biffstrimlor och lade i tortillabröd ihop med sallad. Riktigt gott. Sen somnade jag nästan med gaffeln i handen......
 
 
 
 

RSS 2.0