Herregud!

Varför tittar jag på idol? Så jävla pinsamma en del är! Väldigt många dessutom. Inte en ton rätt och sen står de och blir förbannade.....och säger att det visst låter bra. Ja jösses säger jag bara. Och mammor och kompisar som säger att det är duktiga.

Idag var jag uppe och fodrade tidigt. För kl 9 skulle jag vara hos Malin och kolla när hon red Birkir. Hon tycker att det går bra och det såg det också ut att göra. Det jag trodde skulle vara ett problem är att han inte gillar att ha bett i munnen. Men det kände inte Malin, så det var ju bra! Däremot har han varit stel och lite kantig, men det blir bättre och bättre!
 
 
 
Handlade på hemvägen och köpte märgben till hundarna, som de fick äta i trädgården.
 
Det blev sommarväder så idag åkte shortsen på igen!
 
Stackars Tindra som har satt så mycket päls! Idag rakade jag av en del av den! Typ halva! Sen fick hon jobba i rundcorallen en stund.

På eftermiddagen kom kusin Marie och fikade och fick lite uteväxter. Jag fick nämligen en hel del av Annelie häromdagen.
 
När Marie hade åkt hem så planterade jag mina växter som blev kvar. Sen red jag en stund på banan och efter det tränade jag hundarna i nosework i stallet.
 
Jag gjorde som igår. Fodrade alla djur innan jag gick in för att äta själv. Sen får hundarna kissa i trädgården innan vi sover.

Solen var tillbaka idag!

Vaknade halv sju när jag hörde Tomas som höll på att packa. Han skulle iväg på jobb till England några dagar. Så jag gick upp och ut. Älskar att gå ut tidigt! Solens strålar mellan träden.
 
 
 
Efter frukost till alla djur och mig själv så började jag med lite pappersarbete. Då kom ett meddelande från grannen som undrade om jag skulle med ut och rida. Jag hade just duschat och tvättat håret, men blåste det torrt och hängde med! Det var trevligt! En 2 timmarstur där vi pratade i munnen på varandra! Hästarna blev svettiga trots att vi skrittade mest.
 
På eftermiddagen blev det en liten skogstur där vi hittade 5-6 kantareller! Lite senare tog vi en cykeltur och plockade äpplen på ett träd som står längs vår ena ridväg.
 
 
 
Skördat en massa björnbär igen. Ungefär en liter varannan dag blir det. Lite tomater också, mums!
 
Sen var det hundkurs på kvällen. De hade tränat och var duktiga! Och Mio min exemplariska hjälpreda är så jäkla duktig!
 
Moa kom och red på Beris medan My var och red sin häst. Men nu har vi bestämt att de ska flytta hit sin häst. Det blir bra. Beris kan bli riden lite oftare och så kan de hjälpa till i vinter med allt jobb.
 
Nu är jag så jäkla trött. Gjorde klart allt ute efter hundkursen så nu får hundarna bara kissa i trädgården. 

Sent, men några rader kan det bli.

Har redan somnat framför datorn, men nu vaknat till igen!
 
Haft jobbhelg, den långa, alltså jobbat dygnspass både fredag och söndag.
 
I lördags hade jag valpkurs igen, så himla roligt! Det är nog den roligaste kursen att ha! Sen red jag förstås, nu när jag har kommit igång och blivit så hurtig och rider varje dag! När jag är hemma alltså!
 
När jag red hos Malin sist så tipsade hon mig om hur jag skulle kunna få ner farten utan att "bråka" med Tindra. Hon vill ju gärna springa, det är ju lättare. Tölta sakta är mycket jobbigare. Tindra är jättestark, så jag kan bli astrött i armarna ibland. Men nu fick jag flytta hästen , först i en volt, inåt med huvudet och sen flytta baken. Alltså inte dra inåt utan nästan "lyfta" framdelen. Sen sa hon att jag kan göra det ute med. Så i lördags testade jag.
 
Jösses vad bra det gick! Och idag gick det ännu bättre! Tölten kom verkligen bakifrån, hon bara lyfte!! Och jag fick 2 bra galoppsträckor utan passinslag! Ner till trav efter galoppen, det har inte gått förut! Utan hon har ofta gått över i pass.
 
På eftermiddagen var jag och lämnade björnbärsskott till en tjej och fick en massa blommor istället.Sen åkte jag till Karin och Stoffe. Nu har deras lilla Emilia kommit!
 
Tomas kom efter jobbet. Sen var vi där några timmar. Mysigt så!
 
På hemvägen handlade jag, Tomas åkte före och började med maten. Vi lyxade till det med entrecoté och ett glas vin!
 
Vi fick både vin och mat av grannen som gifte sig i helgen. De hade allt här hemma och bjöd 80 pers. Men kvällen innan hör hon chockad av sig och säger att deras brunn är tom! Det är ju vår också, eller nu har den fyllts på men vi hämtar fortfarande vatten hos en annan granne. Men eftersom vi har tre vattencisterner så fick de låna en.
 
 
 

Gäsp

 Idag blir det inte många rader....
 Igårkväll spatserade en liten räv rakt genom fårhagen. Han såg inte intresserad ut av djuren, det var nog bara hans väg.
 
 Men när ett djur skrek ett ångestladdat skrik mitt i natten, så var det iallafall det jag tänkte på!! Jag väckte Tomas och vi rusade ut med ficklampor i bara underkläder...:-)
 
Det var inte från hagen. Det kom från stallets håll. Troligen var det en fågel som blivit offer till något annat djur.
 
Jag älskar att sova med fönstret vidöppet. Man hör bara nattens ljud. Syrsorna som spelar. Fåren som lockar på sina lamm. Men gud, ibland när det kommer såna där skrik!!
 
Jag låg vaken länge efter det. Sen gick jag upp klockan 6 för Karin ringde och sa att de skulle till förlossningen. 
 
Men det var falsklarm så de åkte hem igen sen.
 
 
Efter fodringen duschade jag, så då trodde hundarna att jag skulle till jobbet!! Men jag skulle ju hämta pudlarna och passade på att handla i Borensberg.
 
Under dagen har jag gått några korta promenader och städat. Hela huset har jag dammsugit och så bytt lakan.
 
Tog också ut grovdammsugaren till stallet och dammsög runt fönstren, som är så svårt att komma åt annars.
 
Någon ridning bev det inte. Det har varit 33 grader. och kvavt!
 
Nu är kaffet updrucket och hundarna ska få gå ut och kissa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
 
 

Vilken sensommar

Idag var det mulet när jag gick ut och morgonfodrade. Så jag tänkte kanske städa lite på fm. Men efter frukosten hade solen börjat stråla igen! Så jag gick ut igen.Samlade ihop alla fårgrindar som vi hade haft till den tillfälliga fårhagen som delvis var i rundcorallen. När det var gjort longerade jag Tindra en kort stund. Sen blev det fm kaffe!
 
Gick till skogen sen och hoppades hitta lite svamp till kvällens kurs. Tur man har hundar som hittar! Allie och Jim dök ner och började gräva på samma ställe! Där låg 5-6 stycken, så jag blev ju jätteglad! Sen plockade jag en blomkålssvamp, ska se om jag hittar någon mer imorgon. Det brukar finnas fler.
 
På eftermiddagen mockade jag ur den ena boxen. Ska försöka måla lite om värmen ska hålla i sig! Det gick mycket lättare än jag trott. Det var inte så hårdpackat. 
 
Gick en sväng till skogen igen. Men ingen mer svamp! Vi fick nöja oss med de som fanns! Jag gjorde några sökområden med svampen i skogen och sen fanns där en som växte där med! Så det blev ganska bra! Alla hundar nosade på svampen, så vi får väl se sen om det går bra för dem hemma!
 
Efter kursen red jag Tindra. Det började skymma, men jag hann precis med ett pass. Det är lite konstigt att det svåra varvet nästan har blivit det  lättare...:-)
 
Jag fick äpplen av en kund, så jag gjorde äpplekräm som vi åt till efterrätt. Mat hade vi klar att bara värma. Det är skönt när man är ute sent!
 
Freyja hade tyvärr inget foster kvar, med det var ägg på gång, så i helgen brunstar hon nog igen.
 
 

Helgen var jag ju ledig...

Då kan man ju tänka att man skulle hinna skriva!
 
Nix! Det bara swishade till så var helgen över. Det var jobb från morgon till kväll med djuren. Hagbyggen hit och dit!
 
På lördagen började valpkursen och det var ju jättekul! Fint väder var det också.

Igår började jag jobba klockan 14 och jobbade tills imorse.
 
Karin kom hit på fm. Hennes bebis ville inte komma ut ännu. Hon trodde det i söndagskväll, men det var falskt alarm!

Tina kom idag igen, så vi babblade bort några timmar och drack kaffe förstås. Jag skulle skriva på papper angående Jims parning. Nästa vecka ska Jessie på ultraljud.
 
Någon mer som varit på ultraljud är Freyja. Hon brunstade igen så Hingstägaren Helena trodde att Freyja  kunde ha en infektion eftersom hon inte blev dråktig efter så lång tid. Men det visade sig att hon redan var dräktig, men tyvärr med tvillingar!!
 
Det är ju inte önskvärt så det ena fostret togs bort. Så imorgon ska de kolla om det andra höll sig kvar. Annars får hon stanna ett tag till.
 
Jag passade på att rida när Karin var här så hon kunde titta på mig och ge råd. Det är väldigt bra! Idag filmade hon och det var bra eftersom jag upplever att det varvet som går knackigast det gick ju bra! Det såg alltså inte ut som det kändes!
 
Ikväll började vardagslydnaden. Ja jag vet inte vad jag säga mer än jag blev helt slut efteråt....
 
När den var slut så släppte vi in alla tackor och lamm i stora hagen framför huset. Hoppas de håller sig innanför staketet. De hade nämligen börjat krypa under staketet i den andra hagen.
 
Den tackan som bara fick ett lamm fick också gå ut. Den baggen är ju nästan lika stor som de som är en vecka!
 
 
 
 
 
 
 

Fredag!

Efter jobb tisdag, onsdag till torsdag morgon tänkte jag att jag skulle ha en skapligt lugn torsdag hemma!
 
Men igår sa det bara swish! Jag klippte mig på fm och när jag kommit hem så kom Tina på besök. Hennes tik som ska ha valpar med Jim.
 
Hon hade 4 hundar med sig och vi gick en promenad med alla 7! Sen fika och en massa babbel.....
 
 
 
 
Kylskåpet var tomt så jag var tvungen att åka och handla och så hämtade jag paket också. Ingen lunch hann jag med.
 
På kvällen var jag på styrelsemöte i Linköping.Vi sågs på ett café och det var bra så jag kunde äta .....
 
Därimellan var det utfodring av alla djur. Fyra tackor har nu fått lamm. de två som fick först är ute nu och deras lamm är stora och rejäla. De två inne är Krakel spektakel, den vi köpte som bagge!! Hon är så liten och fick 2 små lamm, de väger knappt något!!
 
Den andra tackan heter 30 och hon fick ett lamm för två år sedan. Då hade hon av någon märklig anledning hamnat i bagghagen. Vi hade inget märkt Det gick 4 eller om det var 5 i en hage som skulle slaktas. Till slut var där 2 kvar och helt plötsligt föder den ena "baggen" ett lamm! Fy sjutton om vi hade slaktat henne......
 
Tackorna får kraftfoder och hö flera gånger om dagen. Hästarna delas på och vallackerna går på bete några timmar, inte Tindra. Det tar också lite tid.
 
 
 
 
 
Disa och Freyja är fortfarande borta hos hingsten. Disa är dräktig, Freyja vet vi inte än. Men vi hämtar dem samtidigt sen.
 
På söndag ska jag lämna Birkir till Malin ett par veckor så hon får träna honom. Jag tar med mig Tindra och rider lektion samtidigt. Vi får se hur länge Birkir ska vara kvar, det beror på hur det går.
 
 
 
 
 
Nu ska jag gå ut och se om det har kommit flera  lamm!

Jobbhelg, svårt att hinna allt!

 
Onsdag och torsdag blev det ingen ridning. Ena dagen var det storm och på torsdagen hann jag inte. Jag hade en privatlektion med en familj på fm. Med en gullig och duktig valp. Sen gick timmarna med hushållsarbete och hundpromenader innan jobbet!
 
På fredagen var hovslagaren här. Vi har fått en ny! Det är Rogers son som har börjat sko. Roger har alldeles för mycket att göra! Han har startat en smedja, ditt man får komma och sko och han har samarbete med flera hästkliniker.
 
Vid lunch såg jag att en tacka gick omkring och såg vilsen ut. När jag hade ätit så hade hon fått 2 lamm. Det var inte första gången för henne, så det var lugnt, men givetvis började det regna! Men jag lyfte in dem i vindskyddet och hon föjlde med! Sen höll hon sig där som tur var tills Tomas kom hem och hjälpte mig in med dem i stallet.
 
På em kom en liten blyg flicka och skulle rida. Mamman sa att hon var jätteduktig och hon hade ridit 4 år på ridskolan.
Jag undrar vad i jösse namn de lär sig där!! Ingen skugga ska falla på varken mor eller barn, för hon var säkert duktig på ridskolan, där hästarna går på led. Men.....Jag tänkte vi skulle rida ut men hon ville rida på ridbanan så då är det uteslutet att rida Beris 22 år. Han är pigg och rolig ute, men "dör" på ridbanan. Birkir är inte så välutbildad, men det är Tindra. Hon är superrolig att rida nu. Så jag sa att vi tar henne.
 
Men Tindra gick inte fram för tjejen hade ju aldrig ridit på riktigt! Hon förstod inte alls vad jag sa om drivning och annat. Hon styrde inte ens utan satt alldeles stilla med händerna på halsen. Efter 4 år.......
 
Tindra är ju mjuk i munnen och extremt känslig när man lägger till skänkeln. Nuddar man så flyttar hon sig direkt och tar man inte bort trycket så går hon vidare i sidled. Så jag kom på att tjejen fick träna sidförande och sen gjorde vi framdelsvändningar, som Tindra är expert på!  Då log hon lite iallafall. 
 
Jag förstår hur hon kände sig. Jag var 13 år när jag fick rida en välutbildad dressyrhäst på ridskolan, som var ridlärarens egen. Den förstod ju inte ett dugg vad jag ville! Jag hade ju bara åkt runt på ponnyer!
 
Undra om de kommer tillbaka. Då ska vi rida ut!
 
Igår var det jobb hela dagen och iag har vi fxat en hage till tackorna med lammen. Jag gjorde också en äpplepaj till kaffet. Och på kvällen red jag!
 
Oj nu är klockan över midnatt igen! Godnatt!
 
 

Igår försvann inlägget

Vet inte vad som hände, men jag orkade inte skriva om!
 
Både igår och idag har det blåst som tusan. Igår jobbade jag på dagen. På kvällen longerade jag Tindra eftersom det blåste och sen blev det lite hundträning inne på kvällen.
 
Idag när jag kom ut och skulle fodra såg jag att en tacka hade lammat. Det blåste ju storm och jag såg att en annan dum tacka stångade på lammet, så jag ville få in dem. Hur lätt är det då....?
 
Vi har ju bara två tackor som är tama. De andra är skygga och jäkligt svåra att ta. Men ibland kommer de när man tar lammet. När jag kom ut i hagen ser jag att det är två lamm. Den andra låg långt därifrån. Hon verkade väldigt förvirrad också.
 
  
Jag ringde till Karin. Väckte henne förstås, klockan var ju bara 7,15! Och vad skulle hon göra!? För det första har hon en halvtimme hit och hon är ju höggravid!
 
Chansade och ringde Marie som bor ganska nära. Hade sån tur så de var två minuter härifrån!! De skulle hämta sin häst som skulle på behandling så de svängde förbi och hjälpte mig att ta in den lilla familjen. Gud vad tacksam jag var!!
 
 
 
 
Det var en förstföderska men som tur var så tog hon hand om båda när de kom in. Hon åt lite dåligt tyckte jag däremot. Man vill ju att de ska äta för att kunna dia sina lamm. Så efter lunch åkte jag till granngården och köpte kraftfoder. De har bra bete och är lagom tjocka i år. Men nu kan de gott få lite extra när de ska bli mammor!
 
 
 
Hela dagen har jag med jämna mellanrum gått och kollat till dem och gått små svängar med hundarna. På kvällen skulle jag rida. Men fy vilket pass! Tindra var redan hysterisk för att det blåste och sen lät det i min jacka när vinden fick tag i den, då blev hon ännu värre!! Jag red bara en halvtimme. Och precis när jag gick in i stallet började det regna! Tomas höll på att kolla juvren på de andra tackorna. Hoppas de kniper några dagar tills det blir stabilare väder!
 
Nu ska vi gå ut en sväng och sen tar jag en kopp te! Det är inte så varmt precis.

Vilken härlig dag!

Har umgåtts hela dagen med dessa godingar!
 
Avslutade dagen med ett bra ridpass!
 
Fm fika
 
Kasper rensar ogräs
 
Robert hjälper Tomas med klöv-vård
 
Starka får!
 
Elis och Kasper
 
Hilma leker med hundarna
 
 
 
Hundarna är roliga tycker Elis
 
 
 

Fredagkväll efter Ullaredbesök!

Igår jobbade jag 8-17. När jag kom hem så packade vi ner lite ombyteskläder och åkte iväg.
 
Tomas hade bokat hotellrum i Gislaved, på vägen till Ullared! Det var fullt överallt nästan men här fanns ett rum och det var ungefär en timme kvar att köra.
 
Rummet var helt okej och frukosten var jättebra!
 
Vid 8 åkte vi vidare. Det var redan fullt på nedre parkeringarna, men det är ju så utbyggt så därinne var det skapligt ändå och inga köer ut.
 
Vi började på herravdelningen. Tomas hittade 2 par jeans, 2 jackor och flera tröjor. Den ena jackan var ett riktigt fynd, 149:- för det var 2:a sortering. Men ingen av oss förstod varför.
 
Sen häst_och hundtavdelning. Köpte eltråd som är både billigare och bättre kvalité. Grindhantag, ett nytt longerspö för 59:-(!) boots, nya koner till ridbanan, en massa hundgodis och ben. Kattmaten var också billigare så det blev det med.
 
När vi skulle gå och äta stod en kille från postkodlotteriet där och stoppade oss. Jag sa nej tack, men han var envis. Det var nämligen så att de hade en drive. Om man köpte 2 lotter per månad i tre månader och betalade dem i förskott ( 960:-) så fick man ett presentkort på Gekås. Både Tomas och jag köpte så vi fick 3000:- i rabatt när vi handlade! Men om man drog bort vad vi betalade för lotterna så blev vinsten 1100:-
 
Sen kan man säga upp postkodlotteriet direkt, det är inte bindande. Men troligen hoppas de väl på att folk ska glömma att säga upp prenumerationen!! Och man kan ju ha tur att vinna också. Ha ha!
 
 
 
 
 
 
 När vi hade ätit lunch så plockade vi ihop resten på listan. Hittade allt vi skulle ha! Det som var kvar att hitta var grejer till mig själv. Men vi gick och betalade och packade in i bilen först. Så gick jag tillbaka in med en korg bara, medans Tomas gick till jaktbutiken.
 
Jag köpte 2 bh:ar (aldrig hittad förut!) 2 linnen, tights, trosor, 2 fleecetröjor, vantar och ett par fritidsbyxor, rödsvarta och 1 t-shirt. Sen orkade jag inte glo mer!  Men jag är supernöjd! Inget onödigt åkte heller med hem.
 
Vi körde i ett streck hem utan paus. Det gick ganska bra. Jag gjorde korsord och roade mig!
 
 
 
 
När vi kom hem packade vi upp allt, sen gick vi en promenad med hundarna för att sträcka på benen! Man var ju lite stel!
 
Nu har vi ätit och Tomas sover så gott! 
 
 

Torrt och varmt ännu

Igår red Tea och jag på fm. Det var ju meningen av My och Moa skulle komma på em, men My hade ont i halsen så det blev inget mer ridande.
Det gjorde inget, det finns att göra ändå här hemma!
 
Jag målade köksbordet igen. Det blir så fint! Ytan är tyvärr så känslig så det blir märken lätt. Då målar jag bara på ett lager!
 
Tomas höll på nere i brunnen hela dagen. Usch vad läskigt det är!

Sen var det jobb för mig! Första passet efter semestern. Ett kort pass, tills imorse bara.
 
När jag hade handlat åkte jag hem. Klippte håret på Tomas innan vi fikade.
 
Sen ägnade jag mig åt köket i några timmar. Gjorde 2 kålpuddingar, stekte ett paket med kycklingfileer och bakade muffins med morötter och valnötter. Basen var daddlar. De blev goda!
 
Det har varit en tråkig dag för hundarna. Jag har bara hållt på med annat. Jag dammsög ur min bil och sen kom tjejerna och red med mig. My mådde bättre!
 
Sen klippte jag ner en del i växthuset och skördade våra första tomater!
 
I måndags på min kurs var en av deltagarna tyärr smittad med kennelhosta. Det hade brutit ut se på natten.
Så vi tar det lite lugnt och undviker att umgås med andra hundar denna veckan. Hoppas de klarar sig och slipper få det.
 
Å jag hör regnet! ÄNTLIGEN!!!
 
I helgen får vi träffa de här godingarna igen!
 

Imorgon börjar allvaret

Imorgon börjar jag jobba igen. Jag har haft 3 veckor, men det blev ju lite mer eftersom jag slutade en torsdag och börjar en tisdag. 
 
Funderar på vad jag har gjort och känner mig riktigt nöjd. Ridit mycket, nästan varje dag. Sytt gardiner och tvättat alla fönster här nere. Läst ut en tjock bok och gjort korsord. Lyssnat på ljudböcker och plockat blåbär. Rensat en hel del i skåp och garderober och varit en sväng till soptippen.
 
Sen har jag ju haft ett par hundkurser. Den ena slutade idag!  Det var jättekul att se vad de lärt sig!
 
På torsdag jobbar jag 8-17, men Tomas har semester denna vecka med så då tar vi en hotellnatt och ett besök på GeKås. Vi åker efter mitt jobb. Jag börjar med en lätt vecka, jobbar bara tisdagkväll/natt och torsdag.


 
Idag var My och Moa här och red med mig! Vi hade så kul, så de vill komma imorgon med! Tindra gick så himla bra! Jag var så nöjd! Och Birkir tickade på i fin tölt med My! Det var roligt eftersom han inte töltat på hela sommaren. Tea som rider honom är lite för liten och Birkir behöver hjälp i tölten.
 
Imorgon kommer Tea kl 10. My och Moa efter lunch och sen är det dags att jobba!

Ofattbart

Igårkväll hände det något fruktansvärt tråkigt. Den lilla söta Storm som varit som vanligt på morgonen låg död i boxen. Jag fattar ingenting! är Gustav sjuk och smittar dem med något? Jag sov väldigt dåligt inatt och vaknade hela tiden och grubblade.
 
Det är konstigt, men jag tog denna lilla kanins död mycket hårdare. Det beror på fler saker. Hon var så tam och personlig och sen vet jag vilket jobb Kicki har haft med att få dem. Och hennes barn har ägnat timmar åt att kela med dem.
 
 
 
Usch så sorgligt.
 
Innan det hände var det en bra dag. Vi gick en timmes promenad, Tomas och jag. Vilket vi gjorde även dagen innan!
 
Sen åkte vi till Linköping för att hämta Victor vid tåget. Han har varit i Kina och Japan sedan i februari, så det var skönt att få hem honom igen!
Medans Tomas var på Bauhaus och tågstation  var jag på Ikanohuset och stresshandlade 3 bh:ar! Hittade en tröja med på rea. En härlig bomullströja i vitt för 75:-
 
När vi kom hem så blev det fika och även Karin och Stoffe kom hit. Karin följde med mig ut när jag red. Hon tog Berserkur på en körtur med sulkyn. Klockan var ganska mycket, typ skymning, så vi träffade en hel drös rådjur, en hare och en grävling som dök upp mitt framför mig på vägen!
 
Sen åt vi mat. Hade haft en bit högrev i ugnen hela dagen som vi åt med pommes och sallad. Det var alltså pulled beef!
 
Imorse kom lilla Jessie igen för att träffa Jim. Nej, idag ville hon inte! Men det har blivit 3 parningar , så det ska väl räcka.
 
 
 
 
På eftermiddagen var Victor, Karin och jag hos mamma och pappa och fikade.
 
Tomas var hemma och jobbade. Idag har han tömt brunnen. Vi har vatten i några stora cisterner så länge. Brunnen måste grävas ur och tätas.
 
 
 
 
När vi kom hem red jag på Tindra. Nu har jag varit duktig och tränat på!! Nästan varje dag!
 
När jag hade ridit hjälptes vi åt att att laga lax med potatis och romsås. Den blev alldeles "mästerkocksperfekt", så himla gott!
 
Nu har vi försökt titta på bilder från Victors resa. Vilket vi även gjorde igårkväll. Jag somnade givetvis...

RSS 2.0