Herregud!

Varför tittar jag på idol? Så jävla pinsamma en del är! Väldigt många dessutom. Inte en ton rätt och sen står de och blir förbannade.....och säger att det visst låter bra. Ja jösses säger jag bara. Och mammor och kompisar som säger att det är duktiga.

Idag var jag uppe och fodrade tidigt. För kl 9 skulle jag vara hos Malin och kolla när hon red Birkir. Hon tycker att det går bra och det såg det också ut att göra. Det jag trodde skulle vara ett problem är att han inte gillar att ha bett i munnen. Men det kände inte Malin, så det var ju bra! Däremot har han varit stel och lite kantig, men det blir bättre och bättre!
 
 
 
Handlade på hemvägen och köpte märgben till hundarna, som de fick äta i trädgården.
 
Det blev sommarväder så idag åkte shortsen på igen!
 
Stackars Tindra som har satt så mycket päls! Idag rakade jag av en del av den! Typ halva! Sen fick hon jobba i rundcorallen en stund.

På eftermiddagen kom kusin Marie och fikade och fick lite uteväxter. Jag fick nämligen en hel del av Annelie häromdagen.
 
När Marie hade åkt hem så planterade jag mina växter som blev kvar. Sen red jag en stund på banan och efter det tränade jag hundarna i nosework i stallet.
 
Jag gjorde som igår. Fodrade alla djur innan jag gick in för att äta själv. Sen får hundarna kissa i trädgården innan vi sover.

Solen var tillbaka idag!

Vaknade halv sju när jag hörde Tomas som höll på att packa. Han skulle iväg på jobb till England några dagar. Så jag gick upp och ut. Älskar att gå ut tidigt! Solens strålar mellan träden.
 
 
 
Efter frukost till alla djur och mig själv så började jag med lite pappersarbete. Då kom ett meddelande från grannen som undrade om jag skulle med ut och rida. Jag hade just duschat och tvättat håret, men blåste det torrt och hängde med! Det var trevligt! En 2 timmarstur där vi pratade i munnen på varandra! Hästarna blev svettiga trots att vi skrittade mest.
 
På eftermiddagen blev det en liten skogstur där vi hittade 5-6 kantareller! Lite senare tog vi en cykeltur och plockade äpplen på ett träd som står längs vår ena ridväg.
 
 
 
Skördat en massa björnbär igen. Ungefär en liter varannan dag blir det. Lite tomater också, mums!
 
Sen var det hundkurs på kvällen. De hade tränat och var duktiga! Och Mio min exemplariska hjälpreda är så jäkla duktig!
 
Moa kom och red på Beris medan My var och red sin häst. Men nu har vi bestämt att de ska flytta hit sin häst. Det blir bra. Beris kan bli riden lite oftare och så kan de hjälpa till i vinter med allt jobb.
 
Nu är jag så jäkla trött. Gjorde klart allt ute efter hundkursen så nu får hundarna bara kissa i trädgården. 

Sent, men några rader kan det bli.

Har redan somnat framför datorn, men nu vaknat till igen!
 
Haft jobbhelg, den långa, alltså jobbat dygnspass både fredag och söndag.
 
I lördags hade jag valpkurs igen, så himla roligt! Det är nog den roligaste kursen att ha! Sen red jag förstås, nu när jag har kommit igång och blivit så hurtig och rider varje dag! När jag är hemma alltså!
 
När jag red hos Malin sist så tipsade hon mig om hur jag skulle kunna få ner farten utan att "bråka" med Tindra. Hon vill ju gärna springa, det är ju lättare. Tölta sakta är mycket jobbigare. Tindra är jättestark, så jag kan bli astrött i armarna ibland. Men nu fick jag flytta hästen , först i en volt, inåt med huvudet och sen flytta baken. Alltså inte dra inåt utan nästan "lyfta" framdelen. Sen sa hon att jag kan göra det ute med. Så i lördags testade jag.
 
Jösses vad bra det gick! Och idag gick det ännu bättre! Tölten kom verkligen bakifrån, hon bara lyfte!! Och jag fick 2 bra galoppsträckor utan passinslag! Ner till trav efter galoppen, det har inte gått förut! Utan hon har ofta gått över i pass.
 
På eftermiddagen var jag och lämnade björnbärsskott till en tjej och fick en massa blommor istället.Sen åkte jag till Karin och Stoffe. Nu har deras lilla Emilia kommit!
 
Tomas kom efter jobbet. Sen var vi där några timmar. Mysigt så!
 
På hemvägen handlade jag, Tomas åkte före och började med maten. Vi lyxade till det med entrecoté och ett glas vin!
 
Vi fick både vin och mat av grannen som gifte sig i helgen. De hade allt här hemma och bjöd 80 pers. Men kvällen innan hör hon chockad av sig och säger att deras brunn är tom! Det är ju vår också, eller nu har den fyllts på men vi hämtar fortfarande vatten hos en annan granne. Men eftersom vi har tre vattencisterner så fick de låna en.
 
 
 
RSS 2.0