Äntligen funkar datorn!

Har jobbat nästan hela helgen. Fredag till lördag och söndag till måndag. I lördags var Karin, My och Moa och red på Stenholmen. De tränade på luciauppvisningen. Jag var hemma och jobbade och åkte också en sväng till Skänninge och handlade.
 
Imorse slutade jag 8 och sen åkte jag och hämtade pudlarna och köpte lite bröd i Borensberg. Min gamla barndomsvän Carina och hennes dotter kom på fm fika.
 
När jag kom hem var det bara 15 grader inne. Tomas kom hem halv 2 inatt och åkte till jobbet imorse. Men nu är det snart min tur att åka!!
 
Idag har jag lagt ner ca 4 timmar på att packa foder och mocka. Sen hade de fulingarna rivit ner en tråd som var runt en tillfällig gödselstack. Flera av stolparna var av :-(
 
Varit på 2 hundpromenader och sen var det kväll! Matkassen kom idag och jag gjorde den snabbaste rätten, vilken var pizza. Den var god!
 
 
 
 
Nu är det dags att ta en sista runda ute. Burr!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tekniken strular

Wifin vill inte! Och jag orkar inte skriva på telefonen!
Å det har inte hänt så mycket här. Jag jobbar och sliter med mockning och foder, hundpromenader och allt annat denna vecka.
Ikväll var jag dessutom i Linköping och tömde vår blåstjärnan  lokal. 
När jag kom hem snöade det.
Imorgon är det jobb igen! 
 

En vecka sedan jag skrev!

Det har inte hunnits med helt enkelt!
Jag jobbade i början på veckan, hela dagarna. Slutade onsdag kl 21 och sen åkte jag till Stockholm tidigt på torsdagmorgonen.
 
Det var dags för examen i terapihundsutbildningen.
Det gick kanonbra!
 
På torsdag fm  var det tenta. Jag skrev på allt och det räckte. Sen hade vi samspelsprov, vilket bestod av 9 stationer. Där får hunden "bevisa" att den kan samspela med annan person på ett trevligt sätt.
 
Så hade vi redovisning av våra specialarbeten. Jag skrev om hästar! Hästunderstött psykiatriskt behandlingsarbete. Ämnet var djur i vården.
 
Efter det gick Mio och jag till hotellet. Så mysigt! Ett litet hotell med mycket trevlig personal. Vi låg och slappade och halvsov till ca 20.30 då gick vi en längre promenad och köpte pizza. Den hann ju kallna! men det var gott ändå.
 
 
 
Dagen efter började vi kl 9 på  en skola där jag fick jobba med 3 barn i ett rum. Det funkade bra. Jag är ju van med barn och det känns naturligt för mig. Det var inga problem, vi blev godkända.
 
Sen var jag ledig i nästan 4 timmar innan vi skulle till ett äldreboende och jobba med äldre.
 
Det har jag eller Mio aldrig gjort. Praktiken gjorde vi ju med en hjärnskadad kille.
 
Medans vi väntade så åkte vi till centralen och tog en lång fika!
 
Där träffade vi ett liten pojke som var alldeles själv! Och inte ett ord svenska kunde han. Jag tittade och tittade efter någon men icke!
 
 
 
 
Han stod en bit ifrån mig först tills jag pekade att han fick komma fram och klappa. Först var han lite försiktig men sen ville han inte sluta att klappa. Efter 10 minuter vinkade jag och gick. Han stod ensam kvar..... men sen såg jag på håll att en liten pojke till kom fram  och pratade  med honom. 
 
Gick upp och beställde kaffe god macka och yogurt på staarbuck, tror jag det heter.  Det kostade 144 kronor! Men gott var det!  Då kom en man fram och frågade om han fick klappa Mio. Han hade hundabstinens!
 
Det slutade med att han nästan låg med Mio mitt ivägen där kön till kaffet var! Mio var så lugn och duktig. Undrar hur många han har gosat med dessa dagar!!
 
På hotellet var det 2 i personalen som kastade sig över honom!
 
 
Vi åkte tåg, buss och tunnelbana. Mio är lika cool vad vi än gör!
 
På bussen!
 
 
 
Pendeltåget!
 
 
Praktiken på äldreboendet gick också bra. Vi fick till och med göra ett extrabesök för de boende hade väntat så mycket på oss. Och det var för få hundar så jag fick gå till 2 avdelningar.
 
När vi åkte hem regnade det så jag var jättetrött i ögonen!
 
 
Kom hem vid 20 tiden då vi gick en promenad med hundarna sen lagade vi entrecoté och firade!
 
Igår städade jag hela fm och sen firade vi Kasper som fyllt 3 år. Hos hans mormor som bor en mil från oss ungefär. Det blev ett kort besök men trevligt!
 
Sen hade vi allt stalljobb kvar när vi kom hem.  Halvsov i soffan efter maten. Blogga var omöjligt!
 
Idag har Tomas åkt iväg till Island. Han är borta hela veckan. Så nu måste jag resa mig och ut och jobba!

Söndag natt.....

Jag somnade visst en stund på kvällen ......igen. Så när vi fodrat och jag hade duschat så blev jag ju pigg igen!
 
Jag slutade jobba på fm och åkte sen till Lidl och handlade. När jag kom hem stod Tomas och styckade upp baggen som är slaktad. Jösses vad kött det blev. Han var ju jättestor!  Det blir hundmat alltihop. Baggen är ju 2 år så Tomas säger att det inte går att äta. Fast det gör det ju! mer smak bara!

Vi drack kaffe, tog en macka och ett ägg, så det blev lite lunch, typ.
 
Sen prioriterade jag att rida direkt. Annars brukar jag göra allt annat först så jag orkar knappt rida. Jag tog med mig Mio och Allie och red ut på Tindra. Solen sken och det var härligt!
 
När jag kom tillbaka så städade jag i sadelkammaren, mockade hagen och sen hjälptes vi åt att fylla hästtransporten med skräp. Å vad skönt att få lite ordning!
 
Sen fick alla djuren mat igen. Och det började skymma.
 
Liten hundpromenad, sen gick jag in och lagade mat. Kålpudding.  Jag var så hungrig så jag åt väl en 3-4 morötter medans jag lagade!
 
Nu ska jag torka till håret och krypa ner och sova.
 
 
 
 

Fredagkväll!

Igår jobbade jag på kvällen. Innan dess var jag och fixade pass till Islandsresan.
 
Hann inte rida igår. På fm satt jag i fotbad. Sen gick jag några hundpromenader och jobbade ute med stalljobb.
 
Imorse åkte hundarna och jag till Tranås och lämnade baggskinnet. Denna gång kom jag för tidigt! Det skulle visst ligga 10-14 dagar innan man lämnade det.......Sist kom jag sent, så de fick kassera ett skinn och de andra blev tunna. Kallades spindelull.....
 
På hemvägen stannade vi vid strålsnäs och gick en promenad. Jag vet inte varför jag ger mig in på okända vägar! Höll på att inte  hitta ut igen.....Men hundarna var lyckliga över nya vägar.
 
När vi kom hem så kom Karin och Moa. De gav sig ut och red på Birkir och Disa. 
 
När jag kom ut så hörde jag Moa ropa: Å vad fort det går, å vad roligt det är! På grusvägen kom de töltandes i full fart. Moa sken som en sol! Hon var så nöjd efteråt. Sen ägnade hon en lång stund åt att fläta hans man!
 
 
 Tyvärr gick han ju ut och rullade sig......
 
Jag red Tindra ett pass på ridbanan. För då var det mörkt.
 
Imorse trodde Tomas att en tacka hade lammat. Hon stod och bäade som en stolle borta vid vindskyddet, så han trodde ju att hon inte ville gå ifrån lammet till maten. Men när han kom dit såhade hon stoppat in huvudet genom vindväven..... De är ju inte supersmarta. Hade hon backat hade den släppt. Nej de bara trycker på framåt.
 
Jag kan inte låta bli att nämna att en tjej till har "pratat" med Allie. Det var samma info! Fast där fick jag tips av tjejen på akupressur och massage. Ricinolja också. Det har jag köpt och gav en tsk nu på kvällen. Vet inte hur mycket man ska ge. Får googla.
 
Nu är det snart dags att gå ut och fodra för natten. Imorgon är det jobb igen.
 
 

Började inte bra

Vaknade med huvudvärk. Inte alls kul. Ipren innan jag gick ut och fodrade.
 
Karin kom på fm och red ett par hästar  och lämnade pudlarna. Jag skulle ha privatlektion med en liten söt hund. 
 
Jag hade lust att ringa återbud, för jag mådde inget vidare. Men det var en rar liten hund som inte hade ett enda problem! Han hade skällt på barn. Men jag tipsade om hur hon skulle träna, sen babblade vi bara om trasiga höfter (!) så jag kunde inte ta betalt! Hon skulle komma på kurs i vår istället. Trevlig matte och trevlig hund!
 
Mockade färdigt i fårboxen, så imorgon åker jag och köper torv så vi kan bädda till de blivande tackorna.
 
Efter lunch och hundpromenad hände det spännande som skulle ha hänt i fredags! 
 
En vän till mig hade sett mitt foto på Allie och att jag skrivit att hon varit hos veterinären. Hon ville berätta för mig att Allie hade "pratat" med henne.
 
Vi skulle setts i fredags men så hade hon ingen bil och hon ville komma hit.
 
Hela helgen har Allie varit annorlunda! Hon har kommit och sökt upp mig och tittat på mig! Och idag när min vän skulle komma så stack Allie ifrån mig i skogen för att hinna före hem! Det har aldrig hänt!
 
Och när hon sen kom! Jösses vad Allie bar sig åt. Hon satt som en plåsterlapp på henne i 2 timmar!
 
Nu vet jag vad som fattas henne. Det konstiga är att jag kände det på mig och har känt det hela helgen.
 
Hon har ont i magen. Det borde jag veta. Hon har ju typ samma problem som mig! Förstoppad och trög. Det gör att hon känner sig dålig (förstås!)
 
Att hon är trött (som jag upplever) är att hon känner sig lite deppig för att hon har för lite att göra. Stämmer också! Men jag har ju tänkt att hon är sjuk! Nu ska vi ändra på det! Jag ska se till att hon får egentid och sen ska jag se till "att de andra två" inte tar all plats!
 
Hon sa mycket mer! Och det som är spännande är att det här är ingen tjej jag känner väl. Hon känner inte mina hundar! Ändå stämde allt hon sa. Och att se Allie.....det var roligt!
 
 
 
 
Det var mindre roligt när jag gick ut för att fodra. 2 tackor hade trasslat in sig i staketet! De satt fast med både benen och runt halsen. Gud vad jag trälade samtidigt som jag skickade meddelande till grannen och ringde till Tomas. Men till slut fick jag loss dem och nu har Tomas tagit ner den delen av staketet. Jag har sagt att vi skulle ta ner det innan det hände något, en tacka hoppade rakt igenom en dag! Men nu höll det på att gå illa! Usch!
 
Idag hann jag inte rida, men imorgon hoppas jag!
 
 

Ojdå! Hade visst glömt att publicera lördagens inlägg! Så nu blir det 2.......

Igår söndag hade jag spårkurs. Det var jättetrevligt! Duktiga hundar och fint väder! Ja inte regn alltså!
 
Sen red jag faktiskt fast det var mörkt.
 
Tomas slaktade äntligen baggen. Lite sorgligt, han var så trevlig! Men det går ju inte att spara dem när de är släkt med i princip alla
 
Idag har jag jobbat. Fast bara till 14. När jag kom hem gick hundarna och jag en promenad. Sen började jag mocka ut boxen där baggen stått. Jag gjorde knappt halva, Mycket strö är det!
 
In och åt lite mellanmål. Sen åkte jag till ica och storhandlade.
 
I ugnen står en plåt full med lever, hjärta och njurar från slakten. Det ska bli hundgodis!
 
Hundarna är förväntansfulla!

lördagkväll!

 
 
Har just sett Så mycket bättre. Det är ju så bra! Idag gillade jag alla låtar.

Idag har Karin, My och Moa varit och ridit hos Anna. Både lektion och sen tränat för Luciashow!
 
Det hade gått så bra för dem och Moa bara bubblade när hon berättade om hur bra Birkir gick.
 
På förmiddagen städade jag på övervåningen sen ägnade jag trädgården en stund. Fixade iordning björnbärsbuskarna med hjälp av Tomas. Flyttade buskstöden och fyllde på jord och täckbark. Sen rensade jag lite i landen.
 
Åt en snabblunch. Stekte små nötfärsbiffar som vi åt i pitabröd ihop med coleslaw. Mums!
 
Sen red jag på Tindra och det gick riktigt bra! Hon höll traven på volt vilket har varit svårt förut! Alla gångarter funkade!
 
Stalljobbat som vanligt. Mockat, tagit ner hö och sånt!
 
Tog en kopp kaffe i växthuset. Det är ju så pyssligt att gå ut och in hela tiden!
 
Tomas har byggt på fårhuset. Idag blev det en dörr!
 
 
 
 
Till kvällsmat blev det lammsadel med en god sås och rotfrukter i ugn.
 
Sen kaffe och en liten chokladbit.
 
Har lite mindre ont i knät idag. Har försökt att belasta båda benen. Svårt, man måste tänka hela tiden!
 
Det är 1,3 cm som skiljer i benlängd!
 
Imorgon har jag spårkurs! Men jag ska försöka rida med.
 

RSS 2.0