Fin lördag

 
 
Äntligen lyckades jag sova lite längre! Gick inte upp förrän halv 8. Då hade jag gjort lite sjukgympa-övningar innan jag puttade på Tomas! 
 
Men nu kan jag nog gå ner själv, för jag märkte att det är lättare att gå utan krycka och hålla sig i räcke och spaljé istället.

På fm gjorde vi melodikrysset och idag klarade vi det med liiite google hjälp!

Sen målade jag skåpsluckorna till ett skåp som vi har i badrummet. Det blev jättefint! Jag har ju färg kvar, kanske hittar något mer att måla! Med en liten roller så blir det ju helt slätt!

Sen kom Karin och Tomas in så vi lagade lite lunch. Tjockkorv och sallad med linser och lite annat gott.

När vi hade ätit så sov jag en stund medans de red på Birkir och Disa. Karin säger att Birkir töltar på jättebra nu sedan hon fick hjälp av Anna på senaste lektionen. Jag längtar tills jag får prova!

Sen fikade vi. Jag gjorde fruktsallad till mig.

Vi fick för oss att baka lite hamburgerbröd till kvällen. För vi hade färs och visste inte vad vi skulle göra. De blev jättefina! Bakade på dinkel. Lite grovt, men mest dinkelsikt och sen lite linfrön i med.
 
Samtidigt kokade jag 2 stora kastruller med bönor som legat i blöt under dagen. Så gott att ha i frysen. Jag fryser in platta paket så kan man bara knacka av en bit! Bönor äter jag ofta som ersättning när de andra äter potatis eller pasta. Fast nu har jag hittat en god glutenfri pasta som är gjord på majs. De äter jag ibland.


Så här gör Allie när jag ska få min spruta! Hon känner nog att jag avskyr att ta den så även om hon är ute så kommer hon och ska upp och trycka sig mot mig när Tomas kommer med spruteländet!

 Klämdagen har gått och viktinlägg

På förmiddagen satte jag igång att frosta av frysen. Passade på när det var lte halvtomt!

Jag bad Tomas städa toan. Det gjorde han , i en timme! Det är en liten toa på 3 kvadrat. Men när han väl städar, då görs det grundligt! Fast han ser aldrig själv att det behövs. Lite märkligt faktiskt.

Karin hade ridlektion för de 2 små systrarna som brukar komma. Medans tjejerna red så mockade föräldrarna i hagen! De ville gärna göra det! Det är vi inte bortskämda med!

Efter lunch jobbade Karin vidare i stallet, Tomas fick färdigt fårens vindskydd.
 
Sen kom min vän Ewa och hälsade på. Jag fick 2 sqaushplantor av henne. Vi tittade på fåren och hundarna, alla tre, fick valla dem lite. De två flasklammen ska troligtvis flytta hem till Ewa. De är inget att avla på och jag kan faktiskt inte äta upp dem. De är ju som mina hundar! Så tama och jag har ju matat dem med flaska. Lilla Mira var ju i princip död när vi fick igång henne med hjärtmassage och sondmatning. En sån slaktar man inte.
Tomas och jag fikade sen åkte han och handlade. Det blir mycket för honom nu när jag inte kan göra så mycket. Jag försöker göra det jag kan. Idag har jag dammsugit, fast inte under saker eftersom jag inte kan böja mig! Sen kan jag tvätta, hänga och vika tvätt. Bara jag får hjälp att bära.
 
De ringde från sjukhuset idag och undrade hur jag mådde. Min ena rumskamrat hade frågat efter mig så jag ska ringa henne i helgen. Vi bytte aldrig nummer, men hon hade bett dem ge mig hennes nummer. Gulli heter damen. Vi hade ju så trevligt, trots smärtor och orörlighet!

När Tomas kom från affären så gjorde vi pizza på tortillabröd, snabbt och gott!

Sen har vi sett en rolig film och garvat lite. Nyss tog jag datorn och då såg jag att jag fått ett kort draget i en grupp om andlighet som jag är med i. Jag har aldrig fått det förut, så det var spännande!


Nu är det ett program på tv 1, som jag även såg igår. Det heter Kören-sjung på jobbet.
 
Jag önskar att jag någongång får tid att sjunga i kör igen. Jag blir lycklig av körsång!

Vikten är densamma som sist. Har ätit lite bättre senaste dagarna, men förra veckan drack jag mest. Men jag höll mig på samma ändå. Jag är nöjd med vikten, önskar mig bara lite muskler!
 


Skönt att det är morgon

Jag avskyr en biverkning från morfinet! 

Hamnar i ett tillstånd mellan vaken och sovande och får vidriga drömmar.

Halv 2 vaknade jag efter en timmes sömn, då hade jag drömt en massa hemska saker. Någon bet mig genom täcket, jag blev jagad, det var mörkt, försökte komma undan och det värsta var att ett monsterbarn satt i min bil, bredvid mig och trampade ner min fot på gasen och styrde för att jag skulle köra av vägen.

Nu på morgonen hade jag liknande drömmar, så det är en lättnad att få gå upp!
 
Jag får dem inte varje dag. Det var värst i början och nu började det igen när jag skulle fasa ut tabletterna.
 
Nu har jag varit vaken och uppe en timme. Tomas kom ner nu så nu börjar dagen.
 
 
 
RSS 2.0