angdalen

Inte så pigg

Publicerad 2018-10-22 19:22:00 i

Igår for jag upp före sju för jag hörde en häst gnägga. Jag tänkte att jag fodrar och sen lägger jag mig igen.
 
Gav bara hästarna hö och hundarna fick följa med ut till stallet. Sen lade jag mig i soffan en stund. När Tomas vaknade så gick vi ut igen och gjorde resten.
 
Sen blev det mycket gjort på fm. Plockade med diverse grejer och städade lite. Men efter kaffe och pannkakor kände jag mig helt slut,så em och kväll låg jag mest i soffan och halvsov. Ändå sov jag hela natten.
 
Imorse hade Tomas fodrat när jag kom ner, nyvaken. Det var snällt. Var ju inte alltför pigg.
 
Karin hörde av sig och tänkte komma. Så då fick jag dra runt dammsugaren ett varv i köket bland alla hundhår. Hur mycket kan hundarna fälla!!
 
Emilia skulle kramas och pussas, mer än vanligt. Hoppas de inte blir sjuka nu igen.....
 
Vi fikade först innan vi gick ut.Kollade på en film som jag hittat på när Karin och jag red Tindra och Freyja och fölen sprang bredvid. 10 år sedan alltså. Emilia ville hellre se på Bamse!
 
Emilia matar Stella med ost. Allie vill smaka.
 
 
 
Vi gick en promenad och sen mockade vi hagen. Det var lite mer höstväder idag. Blåsigt och lite kallare.
 
När vi hade ätit var jag så trött. Karin åkte hem och jag hade tänkt åka och handla men det gick inte. Jag fick sova en stund.
 
Tomas handlade på hemvägen istället. Det var ju bra för det var slut på en del grejer. Mest akut var nässpray! Så jäkla täppt i näsan!
 
Hoppas att jag känner mig bättre imorgon så jag kan åka och sy....
 
 
 
 
 

Atjoo!

Publicerad 2018-10-21 00:42:19 i

Ja förkylningen är inte bättre. Nyser och nyser....
 
Jobbade igår till idag. när jag skulle hem åkte jag förbi Rusta för att köpa ett par vita lakan till, för att skarva i när jag ska dela på dubbel-lakanen. Jag sydde ett par i veckan och det blev bra! Vi bäddade med dem idag.
 
Vi hade ett dubbeltäcke men det gick sönder i tvätten. Kanske skrivit det redan. Men det var värdelöst, svårt att hantera själv och som sagt för stort för tvättmaskinen!
 
På Rusta var det 25 % på mattor så jag köpte en grå fin ullmatta och beställde en rund matta till hallen som de får in nästa vecka igen. Impulsköp!
 
När jag kom hem fixade vi lunch och sen gick vi ut. Jag red Tindra på ridbanan och sen gjorde jag iordning Birkir och red en kvart tills min elev kom. Islänningen! Ja han är född där och har släkt kvar, men själv har han växt upp i Sverige.
 
 
 
 
Idag fick han rida en stund på banan, sen gick vi till skogen och kryssade mellan träden. Det gick bra! När vi kom tillbaka var Anette redo med kaffe och bullar, hans kompis och min granne! Satt i solen och njöt!
 
När de åkt iväg så mockade jag hagen och sen gick hundarna och jag en promenad innan vi gick in. Fick ihop några kantareller till en sås. Hade tagit fram lammkotletter.
 
 
 
 
Maten blev klar lagom till Så mycket bättre på tv. Det var ganska bra tyckte jag. Gillar Eric Gadd. De flesta låtar. Och Linnea Henriksson är duktig! Louise Hoffsten som är från Linköping gillas med, även om dagens låt inte gjorde något avtryck hos mig. Christer Sjögren var konstig, ena stunden sa han att han inte brydde sig längre om hur han såg ut, utan kunde bjuda på sig själv. Sen vägrade han ta på sig en mössa! Haa ha!
 
Stor vet jag vem det är, men inte min stil direkt. Sen var det en kille som jag inte har en aning om vem det var. Charlotte Perelli var ju med också.
 
Nu har jag beställt tyger och resår från en tygaffär på nätet. Det finns inga tygaffärer här längre, Förr fanns flera stycken. 
 
Dags att sova nu. Klockan är halv 1.
 
 

Host host

Publicerad 2018-10-18 22:18:00 i

Vaknade inatt och blev tvungen att ta en iprén. Kände mig lite dålig och hoppades att det inte skulle bli värre.
 
Det blev det inte. Men  lite halvrisig har jag känt mig.
 
Karin och Stella kom direkt efter frukost. Då blev det kaffe. Jag försökte fota Stella som gosade med Allie. Men Allie såg ut som sju svåra år, så jag raderade de flesta! Hon är svår att fota, Allie.
 
 
 
 
Men sen gick vi ut och då tog jag lite foton ihop med Mio.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Karin red och jag mockade. Idag hoppade jag över ridningen. Hade tänkt vila efter att Karin åkt hem. Men då kom jag på att kattmaten var slut. Hundarna och jag åkte till granngården och handlade.                                                                         
När vi kom hem sydde jag färdigt ett av lakanen som jag ändrat och började på det andra.
 
Sen var det dags för sista tillfället på vardagslydnadskursen. Det var kul! De var så duktiga.
De fick leta efter burkar med bokstäver i som skulle bli ett ord. Det låg kött i burken också! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det snart läggdags !

Om

Min profilbild

Agneta

Hundinstruktör och hundpsykolog men även personlig assistent! Bor på gård med islandshästar, får och 3 bordercollies.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela