Tröttheten kastade sig på mig!

Trött så jag känner mig groggy!

Men mitt hår är nytvättat så jag tänkte att det skulle torka! Gjorde en kopp te och satte mig. Men jag orkar knappt dricka....

Lägger mig nog ändå snart.

Idag har jag träffat en supermysig hund med husse. Det var en trevlig bekantskap. Han ville lära sig, vilket gör mig så himla glad.

Sen kan man ju fundera på när de ska utbilda instruktörerna på Brukshundsklubben. Det är ju synd om dem! Skrämmande att höra att de tränar höger och vänster om  marsch på valpkurs!! Tävlingslydnad, hur många har nytta av det? Men de gör nog så gott de kan.

De flesta jag träffar vill lära hunden inkallning, gå fint utan att dra, hälsa fint! Sen vill de låta valparna leka med varandra.Man måste ju fråga vad de tänkt med sitt hundägande. Men jag har hitills, på alla år, haft en enda kund som tävlar lydnad. Resten är vanligt folk som har hund som sällskap. Några tävlar i och för sig agility. Men att gå fot är ju kanske överkurs för en valp (eller hundägare som är nybörjare)

Det blev en härlig ridtur på Tindra idag också. Marie på Nökkvi och Jim var mitt sällskap.

Har hunnit klippa gräset också. Det blir ju så fint! 

Solen har strålat härligt hela dagen.

Imorrn ska det bli regn, men då ska jag passa på att åka och röntga mitt knä!

Tisdag och det regnar....

Imorse när jag kom hem så hann jag ta en kopp kaffe innan mina grabbar Mio och Jim hjälpte mig med en privatlektion.

Det var en liten tax som behövde träna hundmöten bland annat. Hon gick kurs här för ganska många år sedan. Det var kul att ses!

Mina vovvar var lika duktiga som vanligt!

Sen kom Eva och köpte hö och tittade på fåren. Hon vill eventuellt köpa några stycken. Vi får se hur det blir.

Ikväll börjar jag en ny kurs. Vardagslydnad med agility. Det ska bli roligt! Jag har ett helt nytt upplägg, som ska bli kul att testa.

Började klippa gräset förut men då var det ju tvunget att börja regna! Typiskt när det varit uppehåll hela dagen!

Det är bara att plocka fram regnkläderna då.
 

Kursdags i Långskogen!Fin söndag

Började dagen med vardagslydnadskurs som har  inriktning nosövningar. Det var en mysig grupp, som för det mesta!

Tre deltagare var från valpkursen i våras och övriga var två nya och två som gått flera kurser förut. Bra blandning! 

Vi hade en himla tur med vädret, det kom bara en liten skur medans vi fikade.

Efter lunch däremot vräkte det ner, åskade och dundrade!

Jag passade på att städa stallet och kaninboxen. Så nöjd!

Lagom till vi skulle ha avslutning på kantarellkursen så slutade regnet och solen torkade upp! Vi fick en kanonkväll!

Marie och Matilda kom en sväng och Matilda red ut på Beris. Jag longerade Tindra.

Tomas vallade med hundarna så de ligger nu och sover gott!

Trötter nu.....

Idag fick vi ett uppvaknande som inte var så kul. Någon ( en tjej) hade tänt på svärmors förråd så det brann ner. Det var inte bara där det brann utan även hos en annan granne.

Så det blev en konstig dag.

Jag har haft valpkurs på fm och kantarellsök på em. Helen kom på  besök och var snäll och mockade hos hästarna i hagen.

Sen har vi haft svärmor här och suttit och pratat och ätit mat. 

Det blev liksom inte riktigt som planerat.

Nu har vi bara att gå ut sista svängen kvar, sen blir det Gonatt!!

Tankeställare....

Skulle gå en promenad med hundarna nu på morgonen. Jag gick i andra tankar. Gick faktiskt och funderade på en del saker som jag läst på facebook.

Det första som händer är att en katt springer framför oss. Fast vi har egna katter som hundarna är snälla emot så ska de ju jaga andras.

Jim fick i dragläget. Han lägger all tyngd i halsbandet och bara SKA fram. 

Sen kom en katt till och en katt till......

Ju längre vi gick desto sämre kontakt fick jag med Jim. Mio är så lätt, honom räcker att säga till: " så gör vi inte."

Men det funkar inte på Jim. Jag höll faktiskt på att falla i "Ryt och skäll- fällan". Ju mer jag försökte tala om för Jim att vi struntar i katter, desto mer drog han och satte lock för öronen. Han blir liksom blockerad!

Så kom jag på: Vad håller jag på med!!?? Jag vet ju att det inte funkar. Jag är ju utbildad, har betalat dyra pengar för att lära mig hur inlärning fungerar.

Det är ju jag som predikar för mina elever att det INTE funkar! Sen går jag där och pratar irriterat med stackars Jim som skiter fullständigt i mig!!

Bort med alla tankar som stör! Sen stannade jag och tänkte på allt som mina hundar är duktiga på. Bland annat så svarar de inte när vi passerar hundar som skäller i trädgårdar och aldrig heller på mina kurser fast de blir utskällda jämt!

När det kommer bilar stannar båda två och sätter sig bredvid mig. De går jättefint i koppel (när det inte kommer katter) de leker jättefint med andra hundar och de älskar människor!

Skulle kunna räkna upp mycket som jag är nöjd med. Men just denna promenad slutade iallafall jättebra!! Jag hade en näve kattmat i fickan som jag kunde använda att belöna med. Till och med Mio tog nu belöning (vilket inte gick för ett tag sen)

Det tog bara några minuter att fokusera på det som var bra, så fick jag kontakt igen. Fina, fina Jim med viftande svans istället för bortåtriktad och blockerad.
Måtte jag komma ihåg denna dag nästa gång det kommer en katt springandes framför fötterna!!!!Förra veckan gick fort!

Tomas var ju och seglade hela veckan på skolbåten Atene som ligger på västkusten. De hade kanonväder, vilket innebar att det blev kanske inte så mycket segling som han hade hoppats. Men det blev en annan upplevelse som han sa. 

Jag var och red lektion flera gånger och hann med lite här hemma. Några trevliga fikabesök blev det också.


På fredagen fyllde jag år. Mamma och pappa kom på eftermiddagen. Lite senare kom Karin som hade jobbat hela dagen och sen Karin och Fredrik. Tomas kom vid 20.30 så då fixade vi lite mat.


Uppsalagänget hade skickat fina blommor.  Blev så glad för allt!

På lördagen jobbade jag igen. Det var en regnig dag. Annars har hela veckan varit solig!

Igår grejade jag  i trädgården. Tomas snickrade vindskivor. På kvällen åkte Karin och jag till Anna och red lektion igen,nu med våra egna hästar.

Jag har bestämt att lämna Tindra på träning en månad hos Anna. Det blir i oktober. Jag ska gå en sits-kurs den 14-15 och sen får hon vara kvar. Fram tills dess ska  jag försöka få upp hennes kondis. Som det är nu så flåsar hon och saktar ner så fort det tar emot (precis som matte!!)  och då säger jag: visst lilla gumman, sakta ner du!Idag är jag ledig. Närmast på schemat, efter kaffet, så står det gräsklippning.  Sen ska jag uträtta lite ärenden.

Bland annat hämta  Ica-kassen med veckans middagar. Ska bli gött att få lite nya tips och ideér igen!

Det går bra nu....

Törs man säga det?

Jag har haft en härlig dag! Red lektion imorse som kändes kanonbra! Fick rida på Annas Soldis, mycket nyttigt eftersom hon är så tydlig när man gör rätt  (och fel!)

När vi (hundarna och jag) kom hem så fick vi fikabesök. En skånetös som pluggar i Uppsala och har pojkvännen här i Motala. Det var jättekul att hon messade mig om hundkurser och skrev att hon hade bordercollie. Jag bjöd hem henne på fika och det var så trevligt!

Hennes hund Kip lekte med Mio och Jim i trädgården. Kip är  bara 5 månader men det gick jättebra!

När de åkt iväg så gick vi ut och fixade stalljobbet. Sen red jag en sväng på Tindra på banan! Härligt!

Efter lunch hann jag lägga varsitt spår åt hundarna. Båda spårade lite yvigt och Mio slet sig dessutom och tänkte hjälpa Jim med hans spår!! Men det gick bra, han hölls sig bakom.

Sen var det dags att åka till Nykyrka för att ha privatlektion för en fin rottistik med familj. Gick bra! De fick lite läxor att göra!
När jag var där så ringde min telefon och det var Cattis, min vän! Hon, hunden Alice och bebisen Sixten kom och hälsade på. MYSIGT!!!! Karin , Cattis och jag tog en kopp te och pratade. Vi har inte setts på flera månader!

Nu har jag varit ute sista promenaden och somnar snart sittande. Gick upp tidigt imorse, 6,30 och jag var uppe till 01 inatt! Zzzzzzzz

Jösses, ett inlägg till samma dag!

Men jag blev så glad idag på kantarellsöket. 

Av sex deltagare var det tre omplaceringshundar.

Blir så glad när de ger även "äldre" hundar en chans att göra något kul. En del får ju ett helt nytt liv!

Nu var de inte så himla gamla. Men två av dem  har inte gjort speciellt mycket förut mer än promenader (och knappt det). 

Ibland älskar jag att bara titta på hundar! Att få stå och kolla hur de funderar och kanske löser det som vi vill lära dem.Det händer att jag tappar sugen...

Inte så ofta, verkligen.
Men ibland när man har 13-14 stycken anmälda till en kurs, som finns 6-7 platser i. Jag grejar och styr, tar ledigt från mitt jobb och försöker göra fler grupper.
Sen hoppar hälften av!! 

Jag tar ju ledigt från mitt betalda jobb, vilket innebär att jag behöver ha ett visst antal för att jag inte ska förlora på att ha kurs.

Då, kan jag bli lite uppgiven ibland.

Så kommer det ibland tillfällen, dagar, när man fullständigt skiter i att det inte går ihop! Dels de underbara dagarna när man får se hundar och ägare nå framgång. det är så himla roligt!! Samarbetet börjar fungera! Då kan jag betala för att få ha kurs.

En annan gång när jag känner att pengar har INGEN betydelse är när jag får höra följande påstående:

1. Hundar (i detta fall border collie) behöver en rejäl kock stryk, det är det språk de förstår! Annars lyder de inte.

2. Doppa ner nosen i kisset och bajset om valpen gör inne!

Jag lovar, jag ska ägna många, många kurser åt att försöka upplysa, informera, utbilda människor i hundkunskap.

Jag ska försöka att lösa kursanmälningarna på något bra sätt, så jag kan ägna mig åt det jag vill, lära ut.

Hur många år ska det ta innan folk fattar att vi lever på 2000-talet!  Så sorgligt och skrämmande när det till och med är uppfödare som säger åt sina valpköpare att misshandla sina hundar.  En del  skulle behöva uppdatera sig faktiskt.


Hur kan man vilja slå en sån här liten skrutt eller doppa ner nosen om de kissar inne? Jag fattar det inte!!!!!


Fredagmorgon och kaffebryggaren puttrar...

Klockan är strax efter 8 och jag ska snart åka till Anna Andersson och rida lektion.
Har dammsugit bort några små drivor med päls och röjt lite. Nu är det kaffe på gång. Ska ta med en termos men tar en liten kopp innan vi åker också.
Hundarna undrar vad som ska hända. De blev förvirrade av att jag gick upp tidigt. Då tror de att jag ska åka och jobba. Sen började jag dammsuga, nähä inget jobb?? Nu brygger jag kaffe, då börjar de röra på sig. Ska vi träna eller ska vi åka någonstans? De är för goa Pälsklingarna!!

Torsdag och kursstart

Ikväll börjar kantarellsök. Jag ska ut och plocka lite att träna på. Om det finns något kvar. Det ät väldigt många som plockar här.....

Tyvärr känner jag mig inte alls pigg idag. Seg som sjutton och hostar. Ont i ryggen med efter att ha klippt halva häcken igår. Jag tänkte ju fortsätta idag, men jag får se om jag kan låta bli!

Ska iallafall ta och tvätta lite, det är inte så jobbigt!


Igår rensade jag alla land och klippte gräset, så jag skulle vilja ta häcken med, så blir det fint!

RSS 2.0