Härlig helg

Söndagkväll och har just ätit varma mackor. Ska snart ut till djuren en sista sväng för dagen.

Ifredags var jag ju ledig. Karin och jag red 2 hästar var. Först Freyja och Tindra och det gick så himla bra! Jag har aldrig känt att hon lyssnat så bra på mig. Vi red nere i skogen så det blev mycket trampande i djup snö så när vi kom ut på vägen var hon uppmjukad och fick supermjuk och fin tölt! Vi tränade skritt och tölt, korta sträckor. Freyja gick också jättebra!

Lite senare red vi Nökkvi och Beris, samma sväng och tränade samma saker. Det gick också bra, fast hästarna är så himla olika!

På kvällen åkte Karin och jobbadeså Vilma var kvar hos oss. Vi lagade jättegod fylld kyckling och halvsov i soffan. Fast Tomas höll mest på med den nya datorn, flyttade över "grejer och sånt". Jag halvsov....

Igår morse gick Tomas med Krister ut och jagade. De såg några djur, men på för långt håll. Karin och jag longerade hästarna och mockade hagen. Det blev lite korv och bröd till lunch för vi var bortbjudna på kvällen.

På eftermiddagen rensade vi bort dåligt hö från torken. Vad trist det är att kasta, men det går ju inte att ge dem dåligt hö. Tyvärr är det mycket som får kaseras. Blir det milt också så sprider det sig nog ännu mer:-(

Det som ligger under är superfint, grönt och luktar jättegott. Hoppas att det klarar sig.

Klockan 18 åkte vi till Skänninge, till Helen och Peter. Åt gott och fick se fina bilder när Peter var och jagade i Sydafrika.

Idag jagade Tomas med ett stort gäng killar och gubbar. Såg flera djur, men tyvärr inte på lämpliga ställen. Det är ju noga när man skjuter och man måste ju veta vart skotten tar vägen.

När han kom hem så red vi ut. Karin på Freyja, Tomas på Beris och jag på Lilla Prinsessan, som skötte sig lika bra idag. Vad roligt det känns!

Efter lunch så har vi fortsatt med gammalt hö, denna gång på logen. Fy vad slitigt det är. Både igår och idag har jag använt munskydd för jag blir dålig av dammet. Det har funkat bra!

Himla nöjd med helgen. Vi har hunnit med alla hästar. Igår blev till och med unghästarna longerade! Vi har också fått bort det eländiga dammiga höet! Plus allt annat som ska göras runt omkring. Trött i kroppen, men det gör ju inget!

Fredagmorgon

Ledig dag och ledig helg!

Jag har ingen bil idag så det blir till att vara hemma! Igårkväll dammsög jag av lite, så jag ska städa toan snart så är det lite skapligt till helgen!

Det ser ut att bli en fin dag, solen börjar sticka upp bakom grantopparna. Hoppas kunna rida både Tindra och Beris idag eftersom det inte har blivit något sen i tisdags.Igår var jag hemma och fodrade på lunchen med min brukare . Han är som en magnet på Disa. Kan stå och klappa hur länge som helst. Sen försökte jag få honom att klappa någon annan, Birkir som är så söt och snäll. Men han vill inte!!! Det är bara Disa som gäller! Titta på hur han rör dem, Birkir bara med ett finger

Onsdag 26/1

Imorse åkte jag och tränade igen. Idag gick det trögt.... tur att man träffa lite folk att prata med iallafall!

Hann med en fika hos Cattis efter det. Mysigt att ses och jag var imponerad av att hon hade sådan ordning i hundflocken. Cattis har Borenshults hundservice. Dagis och pensionat. Rekomenderas verkligen!

Åkte hem och fodrade djuren och åt själv lunch. Passade på att mocka lite och fylla på vatten, men fy vad jag frös...

Klockan 14 skulle vi ha möte på jobbet, så det blev till att sätta fart efter lunch.

När mötet var slut åkte jag och lämnade 2 wgv-bälten till Cattis, som några kunder ville prova. Sen handling i Charlottenborg,på Ica.

Kom hem vid 17. Hungriga hästar väntade vid grinden! Fodrade och packade lite säckar tills imorrn. Då kom Tomas. Han hade besiktat bilen och transporten. Hästtransporten fick vi ombesiktning på,bilen gick igenom. Det konstiga var att när han åkte hem så drog bilen åt vänster och kändes annorlunda! Märkligt.....

Katur fick komma in i stallet och äta, han har så bråttom in till hinkmaten!

Sen gick vi in och lagade mat. En form med kycklinggratinerad pasta och en form med curryfalu. Det blev många matlådor av det.

När vi skulle gå ut nu på kvällen var det -15grader. Det knarrade rejält under skorna. Hästarna fick lite havre på sitt ensilage. Mums tyckte de!!Strödde också ut halm så de har lite att tugga på inatt.

Nu är klockan 23.30 och imorrn är det upp tidigt som gäller, så det är bäst att torka till håret och sova.


Beris och Disa, ganska lika!


Birkir leker med fina Freri ( som inte lever längre tyvärr)
RSS 2.0