Härlig helg

Söndagkväll och har just ätit varma mackor. Ska snart ut till djuren en sista sväng för dagen.

Ifredags var jag ju ledig. Karin och jag red 2 hästar var. Först Freyja och Tindra och det gick så himla bra! Jag har aldrig känt att hon lyssnat så bra på mig. Vi red nere i skogen så det blev mycket trampande i djup snö så när vi kom ut på vägen var hon uppmjukad och fick supermjuk och fin tölt! Vi tränade skritt och tölt, korta sträckor. Freyja gick också jättebra!

Lite senare red vi Nökkvi och Beris, samma sväng och tränade samma saker. Det gick också bra, fast hästarna är så himla olika!

På kvällen åkte Karin och jobbadeså Vilma var kvar hos oss. Vi lagade jättegod fylld kyckling och halvsov i soffan. Fast Tomas höll mest på med den nya datorn, flyttade över "grejer och sånt". Jag halvsov....

Igår morse gick Tomas med Krister ut och jagade. De såg några djur, men på för långt håll. Karin och jag longerade hästarna och mockade hagen. Det blev lite korv och bröd till lunch för vi var bortbjudna på kvällen.

På eftermiddagen rensade vi bort dåligt hö från torken. Vad trist det är att kasta, men det går ju inte att ge dem dåligt hö. Tyvärr är det mycket som får kaseras. Blir det milt också så sprider det sig nog ännu mer:-(

Det som ligger under är superfint, grönt och luktar jättegott. Hoppas att det klarar sig.

Klockan 18 åkte vi till Skänninge, till Helen och Peter. Åt gott och fick se fina bilder när Peter var och jagade i Sydafrika.

Idag jagade Tomas med ett stort gäng killar och gubbar. Såg flera djur, men tyvärr inte på lämpliga ställen. Det är ju noga när man skjuter och man måste ju veta vart skotten tar vägen.

När han kom hem så red vi ut. Karin på Freyja, Tomas på Beris och jag på Lilla Prinsessan, som skötte sig lika bra idag. Vad roligt det känns!

Efter lunch så har vi fortsatt med gammalt hö, denna gång på logen. Fy vad slitigt det är. Både igår och idag har jag använt munskydd för jag blir dålig av dammet. Det har funkat bra!

Himla nöjd med helgen. Vi har hunnit med alla hästar. Igår blev till och med unghästarna longerade! Vi har också fått bort det eländiga dammiga höet! Plus allt annat som ska göras runt omkring. Trött i kroppen, men det gör ju inget!


Fredagmorgon

Ledig dag och ledig helg!

Jag har ingen bil idag så det blir till att vara hemma! Igårkväll dammsög jag av lite, så jag ska städa toan snart så är det lite skapligt till helgen!

Det ser ut att bli en fin dag, solen börjar sticka upp bakom grantopparna. Hoppas kunna rida både Tindra och Beris idag eftersom det inte har blivit något sen i tisdags.Igår var jag hemma och fodrade på lunchen med min brukare . Han är som en magnet på Disa. Kan stå och klappa hur länge som helst. Sen försökte jag få honom att klappa någon annan, Birkir som är så söt och snäll. Men han vill inte!!! Det är bara Disa som gäller! Titta på hur han rör dem, Birkir bara med ett finger


Onsdag 26/1

Imorse åkte jag och tränade igen. Idag gick det trögt.... tur att man träffa lite folk att prata med iallafall!

Hann med en fika hos Cattis efter det. Mysigt att ses och jag var imponerad av att hon hade sådan ordning i hundflocken. Cattis har Borenshults hundservice. Dagis och pensionat. Rekomenderas verkligen!

Åkte hem och fodrade djuren och åt själv lunch. Passade på att mocka lite och fylla på vatten, men fy vad jag frös...

Klockan 14 skulle vi ha möte på jobbet, så det blev till att sätta fart efter lunch.

När mötet var slut åkte jag och lämnade 2 wgv-bälten till Cattis, som några kunder ville prova. Sen handling i Charlottenborg,på Ica.

Kom hem vid 17. Hungriga hästar väntade vid grinden! Fodrade och packade lite säckar tills imorrn. Då kom Tomas. Han hade besiktat bilen och transporten. Hästtransporten fick vi ombesiktning på,bilen gick igenom. Det konstiga var att när han åkte hem så drog bilen åt vänster och kändes annorlunda! Märkligt.....

Katur fick komma in i stallet och äta, han har så bråttom in till hinkmaten!

Sen gick vi in och lagade mat. En form med kycklinggratinerad pasta och en form med curryfalu. Det blev många matlådor av det.

När vi skulle gå ut nu på kvällen var det -15grader. Det knarrade rejält under skorna. Hästarna fick lite havre på sitt ensilage. Mums tyckte de!!Strödde också ut halm så de har lite att tugga på inatt.

Nu är klockan 23.30 och imorrn är det upp tidigt som gäller, så det är bäst att torka till håret och sova.


Beris och Disa, ganska lika!


Birkir leker med fina Freri ( som inte lever längre tyvärr)

Väntans tider......

Just nu ligger Allie och ska föda sina valpar. Ja det kan bli i natt, men börjat har det iallafall. En av valparna ska flytta hit om allt går bra!

Tomas och jag har varit i Linköping och köpt en ny dator. Vi kom hem vid 21 tiden. Nu har vi plockat fram hö som ska hämtas imorgon.

Tidigare idag har jag tränat, efter jobbet. Sen lite städ och tvätt här hemma och det vanliga stalljobbet. Karin var inte här idag, hon jobbade hela dagen. Någon ridning blev det inte idag. Behövde prioritera lite annat!
Lena Martens kort. Mamma och pappa till valparna.

Arbetsdag

Kom hem efter jobb och handling. Tog lite kaffe och en macka och packade in allt som jag handlat.

Jonna var ute och red med Karin så det blev bara en häst för mig att rida.

Så jag hann lite annat istället. Har tagit ner  hö från logen, sorterat det som var dåligt  och sopat av där uppe.

Sen red jag Tindra och Karin red Freyja. Vi gick bortåt Ängsnäs för att se hur det såg ut  där. Någon hade kört med traktor, så det gick att rida i spåren. Sen red vi lite i den lilla dungen, där det är en crossbana. Så det blev lite upp och ner träning! Några bra töltfattningar på hemvägen också!

När vi kom hem så gick vi in och åt lite blodpudding till sen lunch och satte in en kyckling i ugnen till kvällen.

Sen satte vi igång med projekt "hacka is för att komma in i hötorken". Vi hade spett, grepe och traktor. Jäklar vad det satt hårt! Men till slut kom vi in iallafall! Som tur är så verkar höet vara okej. De yttersta balarna var fuktiga av snö och måste kasseras med sen såg det fint ut.

Jag blev så trött så jag orkade knappt gå in. Tomas sa att vi kunde öppna ett "Naturligt gym"! Nu har jag piggnat till. Druckit kaffe och nu ett glas smultronvin. Inte dumt alls!


Stora traktorn!


Lite tankar om hundträning

Eftersom jag de senaste dagarna har både träffat och fått samtal om lite rädda/ängsliga/ arga hundar så tänkte jag skriva lite om mina ideér om det!

Det första man måste tänka på när det gäller träning/inlärning är att ALLT vi säger och gör är förstärkande. Jämför med ett barn brukar jag säga. Varför finns det värstingbarn? Jo, hellre få nån som ser en, än att ingen märker att man finns. De barnen skulle nog hellre vilja ha beröm för något de är bra på istället.

Det är ju inte medveten inlärning av hunden att den blir förstärkt på ett negativt sätt. För hundar kan inte tänka: "Nu ska jag jäklas lite så att någon märker mig!"

Men tänk själv, vad gör vi om hunden börjar morra, skälla eller backa i en situation som den inte gillar? Jo de flesta säger: " Men sluta nu det är inget farligt!" Efter ett tag när det inte hjälper så kanske vi ändrar tonläge och börjar väsa åt hunden" Lägg av nu!"

När det inte hjälper så kanske man tar tag i hunden och säger argt"Sluta nu genst!" Oavsett vad vi säger eller gör så ger vi hunden respons på det den känner just då. Man kan säga att vi faktiskt förstärker känslan de har.

        


Om man istället börjar förstärka ( på ett positivt sätt förstås!) när hunden beter sig som vi vill att den ska göra så ökar sannolikheten för att den blir som vi vill!
Dvs man måste vara steget före! Titta på hunden!

Ser den glad ut? Avslappnad? Tittar nyfiket? Viftar på svansen?  Allt som vi tycker är bra kan vi belöna. Vilket inte alltid  betyder mata med godis. Eftersom allt vi säger är förstärkande så kan man säga : Vad duktig du är med vänlig röst. Man kan visa med sin egen känsla att man är nöjd med hunden.

Om man inte hinner med att läsa av hunden till exempel i ett hundmöte, så är det bättre att vara tyst, gå åt andra hållet eller avled med något.

Själv gjorde jag så här när vi bodde istan, när vi fick möte så kastade jag ut lite godis på ett område bredvid cykelbanan. Så fort de fick jobba så kunde de inte hetsa upp sig för mötande hundar. Eller också tog jag dem åt sidan, upp på en sten eller liknande, berömde att de var tysta och fokuserade på mig. Men om de tittade avslappnat och bara lite nyfiket på andra hundar, så belönade jag.

För faktum är att det ofta handlar om avståndet till andra hundar. Får de lite utrymme så går det oftast bra.

Är det ängsliga hundar som tex inte gillar att vara ensamma så är det likadant där. När man ska gå och hunden står med sloksvans och tittar på en så säger man: "Men jag kommer ju snart, så farligt är det inte att vara själv!"

Vips så ger man hunden en förstärkning som knappast hjälper. Finns det någon som har sett hunden bli glad när man säger så? Nej det vet jag att det inte finns! Säg ingenting när du går. För jag tror inte att någon vill förstärka känslan hos hunden i den situationen.

Träna istället på att lämna hunden olika långa stunder, ta på dig olika kläder ( de lär sig vilka som är jobbarkläder!) och ta små steg! Till att börja med behöver hunden kunna ligga i ett annat rum och känna sig trygg. Gärna att den har en lya, dvs en bur eller annat ombonat utrymme där den kan ligga. Belöna när hunden är lugn och ser harmonisk ut!
 
         

Ängsliga hundar behöver kanske bygga upp sitt självförtroende. Det gör man genom att ge dem uppgifter som de lyckas med! Precis som vi alltså! Låt hunden få en hobby eller ett jobb som den tycker är kul. Det finns flera vinster med det. Dels behöver de flesta hundar något mer än bara promenader. Sen lär man sig även själv hur man ska träna hunden. Förstår man hur inlärning fungerar så har man också lättare att lära hunden  hur den inte förväntas vara! Hunden lägger också energin på "rätt saker" istället för att lägga energi på att vara arg eller ängslig. För ofta har vi gett hunden en roll och sen tror vi att den är sådan. Men allt går att träna, bara man vill!

Träning och ridning!

I morse åkte jag och tränade efter jobbet. Blev förvånad över hur bra det gick, trots frånvaro på många veckor.  Haft mycket att skylla på. Sjuk, ont i armen, besök över jul..... Men nu kanske jag kan komma igång igen, ett tag iallafall, tills det blir en liten valp i familjen!

På förmiddagen red Karin och jag Beris och Nökkvi och mockade i hagen.Jösses vad skit det är! Ändå har vi mockat hela vintern, minst en kärra om dagen.

När vi ätit red vi Tindra och Freyja. Det började skymma och damerna tramsade en del, glodde och skuttade! När vi var på andra sidan vägen så sa jag till Karin: Det låter som en sko sitter lös, det klonkar! Men jag kollade inte, min stolle! Givetvis tappade hon en och vi hade fullt sjå att ta oss hem på isgatorna! Som tur var så hade jag mina icebugs, annars hade jag inte kunnat gå med henne, så isigt var det.

Imorgon kommer hovslagaren som tur är. Inte kul att vara låghalt!

Det blev stallet hela dagen idag. Även kvällen, då vi tog ut de hästar som stått inne med täcke och sen fick Katur komma in och äta extramat.

Nu har vi plockat bort julsakerna för denna gång. Ljusstakarna tar jag imorgon. Det tar ju en stund.

Ska sätta mig vid andra datorn och föra in anmälningar till kurserna som trillar in på mejlen. Kul!! En kurs är redan full, vardagslydnad. Kanske måste göra en grupp till.


Äntligen...tak och hemsida!

Taket till det lilla vindskyddet kom på idag! Tomas har tänkt och konstruerat egna lösningar så idag åkte det upp, med hjälp av stöttor och rör som det rullade på! Traktorn utrustades med en vajer och sen drog de upp det. Robert har varit delaktig i proceduren också.

På fm spöregnade det. Det har droppat från taken och överallt är stora vattenpölar. Så vi var inne och bakade bröd. Frallor och semlor blev det. Dinkelfrallorna tog vi till fm kaffet och semlorna till em fikat!

Regnet slutade vid lunch, som det stod i väderleksrapporten. Då gav Karin och jag oss iväg på en ridtur. Vet inte om Tindra var lite trött i kroppen, för på väg bort från gården bockade hon och kickade lite. Men det gick bättre senare. Karin red Beris och det såg jättebra ut!

På em fixade vi i stallet och grabbarna höll på med taket, som sagt var!
Sen firade vi med semlor att taket kom upp!

Ikväll har Tomas fixat färdigt hemsidan. Det har tagit sin lilla tid. Vi började förra helgen men hann inte klart.
Nu är den klar och det känns bra. Det står lite mer om kurserna och sen har vi skrivit mer om hästarna.

Robert och Mi är kvar inatt också. De åker hem imorgon fm till Uppsala.


Ridit och jobbat

Igår fm var jag och hade privatlektion för en liten hund. En liten goding som var väldigt smart!

Direkt efter det möttes Tomas och jag på stan och gick och käkade taibuffé. Gott!

Handlade på Maxi sen. Vad jobbigt det är att handla där, mycket folk och stort är det......

När jag kom hem skulle Amanda och Karin ut och rida, så jag hängde med på Tindra.
Hästarna var jättepigga, kul var det. Tindra är så positiv och går gärna först.

När vi kom tillbaka packade vi foder, mockade och sen åkte Amanda hemåt. Vi gick in och tog en kopp te och värmde oss lite.

Sen gick vi ut igen och plockade ner hö som vi skulle sälja. Lät Katur komma in och äta extra mat också.
Tomas gick ner och matade rådjuren i skogen.

Sen blev det pizza och Let´s dance. Jag somnade i slutet på programmet....jättetrött.

Imorse gick jag upp skapligt tidigt. Tomas gick ut för att jaga och jag för att fodra. Det snöade...igen.

På fm kom Mi´s mamma Mariann och fikade och provade att rida lite. Sen red Karin, Robert, Mi och jag ut en sväng. Tindra var jätteduktig så jag och Robert nöjde oss med en kortare tur, medans de andra red en sväng till i paddocken.

När vi hade gjort klart i stallet gick vi in och gjorde amerikanska pannkakor.

Efter det gick vi ut igen. Jag slängde in den sista vedstapeln, Karin longerade unghästarna och Tomas fick hjälp av Robert vid vindskyddet, som ska få tak imorgon, om allt går enligt planerna.

Sen var vi ganska trötta och gick in för att ta en kopp te. Satte in en lammsadel i ugnen och sen gjorde vi potatisgratäng och kantarellsås. Nu sitter vi vid datorerna och försöker få ordning på hemsidan.Tindra, lilla prinsessan!

Jobbar och funderar....

Är på jobbet. Vi har precis ätit mellanmål, keso och fruktsallad efter ha varit på badet i Högby. Vi blev så trötta både M och jag. Undrar om han håller sig vaken....!?

Jag sitter och funderar på vad jag ska göra för att må lite bättre en viss vecka i månaden. Jag har ätit Efamol, från hälsokosten och tyckt att det blev jättestor skillnad till det bättre. Sen går jag regelbundet till Ringblomman på behandling. Nu har jag gått lite glesare hos henne och även minskat dosen på Efamol så nu känns det för jäkligt igen.....frågan är om jag ska prova något annat eller öka på igen.

Ont i huvudet och magen. Men värst är ändå att jag känner mig så nere. Blir ledsen för allt. Fattar inte att man kan bli så down.

Hoppas att det försvinner snart, eländiga veckan, jag är ju ingen ungdom längre. Jobbigt är det iallafall, när man blir så negativ så man knappt känner igen sig själv.

Jag vet att jag inte är ensam. Häromdagen när jag pratade med en vän så sa hon likadant. Man undrar vem som intagit ens kropp och bär sig åt som en stolle!

Ja ja! det finns väl värre saker att oroa sig för. Men ibland måste man få gnälla lite.....

Tacksam om någon har tips!!!

Nu ringde en annan vän, vars häst har kolik! Ja det kan vi ju en del om!  Men just nu är det lugnt på den fronten. Kanske för att vi köpt en värmebalja till vattnet så det inte ska frysa. Den är från Bole och rymmer 65 liter. Hästarna dricker mer nu så man får fylla på flera gånger om dagen, men det är ju bra att de dricker!


Imorgon ska vi hämta halm hos en granne. Det ska bli skönt att kunna strö upp ordentligt i vindskyddet. Det har blivit så blött, nu när det varit lite mildare.

Imorse var det en massa snö igen när vi pallrade oss ut på morgonkvisten. Nu längtar man faktiskt efter ljuset igen.....och fågelkvittret.

Oj vad mätt jag blev...

Åt just en semla! Eller halva drygt, sen blev det stopp!

Igår var Tomas och jag på Sharpman och jag köpte icebug som jag skrev om.Så här ser de ut. Men de finns i mängder av olika modeller. Man kan se dem på icebug.se.

Idag har jag jobbat hela dagen. Kom hem vid 18 tiden. Vi har ätit och sen har Tomas ägnat kvällen åt hemsidan. Det är lite pyssel med den.....

Snart ska vi gå ut och fodra och förbereda foderpåsar till i morgon. Imorgon jobbar jag långpass, men Tomas åker hem och fodrar på lunchen, för han ska till Väderstad efter lunch.


Måndag med strålande sol....

och fruktansvärd ishalka!

Det går knappt att gå ute.

Igår var vi ju på ridkurs i Mjölby. Jag trodde aldrig att vi skulle ta oss dit. På hemväg på jobbet körde jag in i en snödriva och när jag skulle svänga in på vägen från Askvägen så körde jag rakt fram....

Men Tomas vågade, så han skjutsade oss. Vi fick ta lite omvägar, men kom dit iallafall. Vi red 2 pass var Karin och jag. Det var kul att träffa gamla och nya vänner, men jag var inte så imponerad av instruktören som jag hade höga förväntningar inför. Hade hört att hon var så himla bra. Ja, säkert på att rida, men det krävs ju mer av en instruktör......får se om det blir någon mer gång.

Det blev en heldag där på Egebylund, som förövrigt var en jättefin och trevlig anläggning. Vi kom hem efter 19 och då var det lite stallgöra och sen äta te och mackor, sen var man slut....

I förra veckan någon gång hade Birkir (Men vad ovanligt!) blivit biten i mulen av någon som antagligen tröttnat på honom! Mulen var alldeles hård och man fick inte peta på den. Men han åt iallafall så det fick ju vara som det var.

I lördags morse när jag kom ut lät han som han var täppt i näsan! Sen hade det går hål på svullnaden så det rann en töm med tjockt var ur näsborren. Blää!

Men igår såg det ganska bra ut. Tomas tvättade såret och det blödde lite, men svullnaden är borta. Hur ska det bli med den där hästen!?! Han skadar sig ju jämt eller har kolik!

Nu väntar jag på Eva som ska komma och fika. Ska grädda baguetter i ugnen.

Sen i em ska jag nog åka och köpa ett par icebugs, skor med brodd. Det går ju inte att gå annars.

Om ett par veckor bara så ska Allie ha valpar. Allie är Lena Martens bc tik. En av dem! Jag har sagt att jag gärna vill köpa en av dem, så jag hoppas att det blir en liten parvel till våren.


Oturshästen!

Jobbardag

Idag har jag jobbat. Började 10 och jobbar till 8.30 imorrn.

Det har varit skitväder, så det gör inget att jobba. M och jag har varit en sväng i Mjölby och kollat vart Karin och jag  ska rida lektion imorrn.Nu hittar jag dit! Sen var vi på Sharpman och köpte en mössa till M.

Handlade glass och hallon på hemvägen som vi tog till kaffet. Nu är det lite tv som gäller. Jag ska ta och duscha också, så mitt hår torkar innan läggdags.

Hoppas vädret är skapligt imorrn!


Ledig fredag, mellandag

Aj aj! Skulle inte ha ätit ägg o sill till lunch. Fick ont i gallan (!?) tror jag det är iallafall.

Jag slutade 10 på jobbet idag. Stannade och köpte lite gott bröd som vi åt till kaffet. Det var tranbär i. Karin kom hit ungefär samtidigt som mig. Tomas var ute och plogade.  Denna snö! Det börjar bli problem vart vi ska göra av den.

Efter fikat tog vi en ridtur. Den blev lång! Vi trasslade in oss i skogen och hamnade helt galet. Stackars Tindra var helt slut,kämpade som en galning i den djupa snön. Hon har ju ingen erfarenhet av hur man ska göra när det bär ibland och sjunker ibland! Istället för att försöka dela upp vikten på hovarna så stampade hon till och sjönk nästan alla steg! Kraken. Igår skentur och idag styrkepass! Och på söndag ska jag rida lektion, hoppas att hon laddar tills dess! Imorrn får hon ledigt, för då jobbar jag!

När vi kom hem var vi så trötta. Tog te, ägg och sill till lite lättlunch. (inte så bra!) och nu har jag gjort en lammstek som vi ska ha ikväll.

Hästarna var så svettiga eftersom det är ganska milt ute och de har ju superpäls! De fick stå inne och äta lite mat ett par timmar.

Nu är det dags att gå ut och fodra igen.  Klockan är snart 18.

Trettondagen

Haft några sköna dagar hemma.

Tisdag snöade det jättemycket, så det blev ganska mycket innejobb. Karin var här på fm och hjälpte till med stallet. Sen var hon och jobbade i Vadstena på em och jag planerade vårens kurser och skrev lite annat.

På kvällen kom Karin tillbaka och hade Moa med sig. Lillkusinen hade fått vara med Karin på jobbet, där de hade pysslat och sett på film. Hos oss åt vi pannkakor, sen fick Moa följa med till Karin och sova över.

Igår kom de tillbaka på fm och vi skulle ut och rida. Hon fick rida på Katur och gjorde det helt själv! Hon såg för rolig ut när hon skulle styra med superlånga tyglar och tumvantar! Vi var ute en hel timme och det gick jättebra! Karin red på Berserkur och jag på Tindra.Sen kom Marie och My och hämtade Moa, men de hann stanna och ta en fika först.

Tomas slutade kl 15. När han kom hem åkte vi till gårdbutiken och köpte havre och sen till Skänninge och handlade mat. Köpte grillade revben till kvällen, mumsigt!

Idag kom Marie och red ut med oss. Karin på Freyja, jag på Tindra och Marie på Nökkvi. När vi red förbi grannen uppe vid Stallsberg, så drog han igång en snöslunga alldeles bakom oss! Jag antar att han inte såg oss.....

Vi fick oss en skentur på 150-200 meter innan vi fick stopp. Det läskigaste var att Tindra sprang in i Freyja och tappade balansen så hon gick ner på knä, fast hon for upp igen och fortsatte kuta! Marie sa att mina ben var uppepå hästryggen! Jösses vad fort det gick. Typiskt var ju att det var just de hästarna med mycket flykt i sig!Det är ju så olika! En del kollar bara till om det är något otäckt, medans andra springer först och kollar sen....

Men sen blev det iallafall en trevlig ridtur! Vi red på snötäckt grusväg, bort mot Fornåsa. Det är så fint med allt det vita.

När vi kom hem och hade tagit hand om hästarna, så gick vi in och lagade lunch. Marie stannade kvar och åt med oss. Jag duschade, sen var det dags att åka till jobbet, där jag är nu.

Har lagat lite kvällsmat och så ska vi se Göta kanal 3.

Arbetat hemma

Oj vad trött i armarna jag är! Har burit in nästan 2 kubik ved själv. 10 vedträd på armen, 10 steg in i vedboden, kasta och sen ut igen.....

Vi var lite lata imorse med. Sov till 8.30. Skönt, men det blir ju inget med förmiddagen.

När vi hade släppt ut hästar, fodrat alla djur och ätit frukost så var vi ute en stund iallafall! Skottade bort snön runt fruktträden, så inga harar mumsar i sig, igen.... Sen var det kaffedags!

Innan lunchen hann  jag fixa stallet medans Tomas hämtade nytt ensilage och körde bort en del gammalt hö.

Idag har vi inte hunnit rida, men jag har longerat Tindra. Såg idag att hon springer med lättare steg och är riktigt fin i formen. Känns bra!

Vi har också röjt i lilla vindskyddet, där vi haft halm. Tomas håller på att elda upp det som var dåligt. Så imorgon ska jag ringa och beställa nytt.

Vi har varit ute i princip hela helgen och grejat. Mycket kroppsarbete. Men det är ju bra med tanke på allt vi mumsat i oss.....


Bland annat detta, rådjursbiffar, klyftpotatis, kantarellsås och grönt!1 januari 2011


Klockan 14.00
Lunchen är klar. Väntar på Tomas som plogar lite. Igår var det mildväder och regnade, inte kul alls. Idag är det isgata.

Igår var det alltså nyårsafton. Tomas och jag var själva eftersom Karin åkt till Stockholm. Vi hade en lagom lat dag! Sov ganska länge, red ut en sväng på fm, åt god mat, fixade i stallet.

Jag var och matade Karins marsvin också som ville ha lite mat!

På kvällen roade vi oss med att scanna in några gamla kort. Lagade 3 rätters måltid och sen slappade fram till 22.30 när det började skjutas raketer rakt över hagen! Resten av kvällen blev orolig! Hästarna sprang runt som galna och ville inte äta. Birkir och Katur fick gå in i sina boxar, men den lille var så orolig så han höll på att ta sig över till Katurs box!

Tomas satte för kartong för fönstren, sen satte vi på radion och hade en lampa tänd. Då blev det bättre i stallet iallafall. Ute var det värre. Vi trodde att de skulle springa ut genom staketet. Bara Berserkur stod och åt (!!) de andra sprang. Senare, vid 12 slaget hade de gått ner i skogen, men travade oroligt omkring när det small. Jävla smällare......


Klockan 21.00

Idag sov vi till 9 eftersom vi var vakna länge igår och hästarna fick mat mitt i natten. Så det blev frukost och förmiddagskaffe när vi varit ute och fixat i stallet.

Tog en ridtur idag också. Vi red på andra sidan vägen. Det var ganska bra plogat eftersom de avverkar i skogen. Men på ett ställe var det en snövall som vi stod på näsan i! Det tog tvärstopp! Vi fick vända, för det var hårdpackade vallar framåt så långt vi såg!

När vi kom hem lagade vi hemgjord lammkorv och potatismos till lunch. Gott!

Eftermiddagen gick snabbt, har bara grejat ute istallet. Tomas har kört upp gödselstacken så den blev mindre, eller bättre format iallafall.

Var sen och matade Karins marsvin och köpte diesel till traktorn.

Nu har vi lagat god mat igen. Rådjursbiffar med kantarellsås. Sen har vi bakat några smördegsbakelser med jordgubbar. Inte så vackra men kanske goda! Ska prova nu, med en kopp kaffe.
RSS 2.0