Skön fredag

Jobbade igår tills idag. Jag började klockan 17 igår och slutade 8 i morse. 

På OK mötte jag Karin, som skulle åka och jobba, så pudlarna fick följa med mig hem.

Hos oss hade hovslagaren kommit. 2 hästar var redan inne så han var igång. När de 2 var klara så gick vi in och fikade. Helen kom också. Vi har inte träffats på flera veckor eftersom jag varit sjuk. Hon var en dag och gick  en sväng med hundarna, men annars har vi knappt setts sen före jul!

Vi har en hovslagare som heter Roger. Han är otroligt duktig och han har rättat till våra hästars hovar så de har fått mycket bättre gångarter! Det kan bli väldigt fel med vinklar och fel skostorlek.....

Helen var så snäll och hjälpte mig att rasta hundar och packa foder och även fodra djuren innan hon åkte hem.

Sen var min granne här idag (och igår) och mockade i hagen och fyllde på vatten. Jag hjälpte ju henne i veckan så nu ville hon hjälpa mig, det är ju toppen!

När alla hästar fått fina fötter och jag blev själv igen, gick jag in och åt lunch och tog mig en liten slummer. Skönt!

Sen kom Karin från jobbet. Jag bad henne rasta hundarna och fodra för jag behövde åka till affären. Dessutom ville jag hämta mitt paket med overallen som redan kommit!

Men fy vad det snöade! När jag åkte hem såg jag knappt någonting! Fy.....Yrt igen hade det också gjort. Stora vallar över vägen.

Overallen var ju givetvis as-stor!! Fast jag mätt och kollat! Blir till att skicka tillbaka. Då kan jag heller inte behålla en jacka som jag köpte  billigt när man kom upp i en summa över 1500:-  För då blir det ordinarie pris på den. Det var liksom inte något jag behövde, men den var ju billig....

Men en väst och en tjock fleecetröja var iallafall bra. Och en joggingoverall till Tomas.

Till kvällsmat blev det pepparbiff med bönor, sallad och bearnésås. Det var gott!

 
 
Hundarna fick leta frolic i köket medans jag  fixade mat.

Viktinlägg: Jag vägde mig igår morse, eftersom jag jobbade inatt och inte kunde väga mig före frukost. Jag vägde 56,8. Det är -4 hg sen förra fredagen. Mitt mål till sommaren var att jag skulle gå ner 5-6 kg och det har jag ju snart redan gjort!! Det känns bra!

Idag har overallen åkt på och av 6 gånger

Började 6.30 och gick till grannens hästar och gav dem frukost. Tomas fodrade våra djur. 
Tidningen kom när vi var vid brevlådorna, hon var sen idag på grund av väglaget. Mina hundar blev överlyckliga när hon vevade ner rutan och pratade!

Efter fukosten gick jag tillbaka och släppte ut Zorro och Camilla som hästarna heter!

Hem igen och grejade en stund innan en slummer i soffan. Sen kom Karin och vi drack kaffe.

Idag har det blåst iskalla vindar så hon var inte ridsugen. Vi gjorde klart allt i stallet istället.

När vi kom in beställde jag en ny overall, för min är 20 år gammal och det blåser rätt igenom den! Dessutom blev det en väst, en tjock fleece och en dunjacka. Hoppsan vad jag shoppade då! Men frysa vägrar jag att göra!

När vi varit inne och ätit var det dags att fodra grannpållarna och hämta posten. Det blev en kort sväng!

Karin åkte hem och jag satte mig vid datorn och försökte värma mig med te! Telefonen ringde. Det var Ulla-Carin från Västervik. Det var roligt! Så länge sedan vi pratade!

När Tomas kom så gick vi ut igen och fodrade våra och släppte in grannens!

Jag lagade fisksoppa till kvällsmat som blev jättegod!

Vek tvätt och tittade på tv:n. Ikväll låg Mio i soffan hos mig, det händer ju nästan aldrig! Han brukar vara i köket mest. 

Nu har vi varit ute sista svängen och fodrat och tagit in ved. Då kände jag: Gör jag annat än springer ut och in!?

Det är skillnad i sommar, men då är det ju annat jobb istället!

Idag har jag använt mitt back on track knäskydd (Marianne!) Det var skönt!

Gammalt foto. Min älskade Nellie syns bredvid.
 

Tisdag ledig dag

Ledig från jobbet alltså!

Jag var uppe som vanligt vid 6 tiden. Kan iallafall inte sova längre just nu. Slumrar hellre lite på dagen om det behövs. 

Efter hundrastning och tidningshämtning åt vi frukost och sen åkte Tomas till jobbet.

Jag städade av toan och körde några maskiner tvätt. Sen ringde jag ortopeden och sa att jag inte klarar att jobba heltid längre eftersom jag knappt kan gå. Jag kan göra allt inomhus, men promenader är ju en plåga.
 
Givetvis var läkaren ledig hela veckan, men hon skulle lägga en lapp åt honom. Jag jobbar inte så mycket denna vecka så det kanske funkar ändå. Vi får se.

Sen halvsov jag en timme innan det var fodringsdags. Mockade en kärra och fyllde på vatten också. Det går bra att göra lite av varje. Men packa ensilage är slitigt för ryggen. Får göra några säckar åt gången.

När jag kom in lagade jag lins-soppa. Gjorde lite citronmarinerade broccolibuketter med. Gott!
På eftermiddagen var jag och hälsade på en familj som vill adoptera en hund från Hittehund. Det var jättetrevligt! Hoppas vi kommer att ses igen!

Bilen började bråka på ditvägen, men jag klarade mig dit och hem iallafall. Undrar vad det kan vara.

Tomas hade just kommit hem när jag kom. Det var bara att byta om och ut och fixa tillalla djur. Sen hade jag lovat att släppa in grannens hästar eftersom hon är bortrest i 2 dagar. Då var de inte i hagen! De hade rivit ner staketet och rymt!

Som tur var så gick det att spåra dem i snön, så efter mycket pulsande så hittade Tomas  dem!  De följde snällt med hem. Men jösses vad trött jag blev. Och jösses vad höga de hästarna är!! Imorgon får vi ta en annan hage.

Tomas fick ta och ploga en sväng och jag lagade mat igen.

Jag lagade en rätt som vann pris en gång för billig och god skolmat. Pasta med färsbiffar och 2 såser. En varm och god tomatsås och en kall gurkraita (som tsasiki fast större bitar gurka) I färsen tar man spiskummin, blir jättegott! (Fast jag åt grönsaker istället för pasta.)

Nu är det dags att gå ut igen, på och av med overall, många gånger om dagen. 
 
RSS 2.0