Vilken jobbarhelg!

Midsommarhelg har det varit! Många har varit lediga och slappat. Men vi har slitit och tagit in hö hela helgen och har ett par lass kvar till och med.


I torsdags var ju mor och far, Fredrik och barnen här. Skönt att få ett par händer extra!  På själva midsommarafton var Nisse och Sanna här hela dagen och slet. På kvällen åkte vi hem till Maritha som hade fixat maten. Kaarin hämtade  Victor vid tåget vid 20 tiden. Hos Maritha och Nisse fick vi grillat gott kött med tillbehör. Satt och pratade länge innan vi åkte hem och stöp i säng.

Midsommardagen kom Sanna och Nisse igen, så snälla, så snälla!! Jag jobbade med Mattias, men vi åkte hit och servade med fika iallafall.Många lass blev det.....

Igår, söndag var det Victor, Tomas, Karin och jag som jobbade. Karin stackarn var jätteförkyld, men kämpade på ändå.

Vi höll på hela dagen med avbrott för mat och fika förstås!

På kvällen åkte vi och hämtade 5 stycken tackor som vi köpt. Så klockan var 22 när vi hade grillat och satte oss och åt!

När vi ätit gick vi och kollade till alla djur. Kaninerna fick mat och så gullade vi lite med ungarna! Fåren fick en balja vatten och som tillfälligt hus får de bo i hästtransporten. Nellie fick en promenad och hästarna stod och viftade irriterat åt alla mygg. deras vindskydd är just nu obrukbart eftersom vi hålls där med höet!Tomas stöp isäng först eftersom han skulle upp och jobba idag. Strax innan han gick upp kom han på att en av bilarna skulle besiktas idag! Skruttopeln, den kommer väl aldrig att gå igenom! Victor och jag var uppe lite längre innan vi kröp ner.

Nu sover Victor och det lär han nog göra ett tag. Jag ska ta hand om  daglig röjning av huset. Just nu är det hö överallt!

En riktig sommardag!

Imorse försvann strömmen en timme. Jag blev lite stressad eftersom vi skulle få hit höskördshjälp. Men utan el funkar ju inte vattenpumpen, inte toan och inte  kyl och frys!!! Men som var så kom den tillbaka vid 9 tiden!

Mamma, pappa och småflickorna My och Moa kom lagom till kaffet klockan 10.

Sen kom Cissi och Bella och köpte lite hö. Vi har ändå massor kvar......gammalt alltså.

Så var det dags att börja köra in årets höskörd! Fredrik kom efter lunch. Innan dess hade Karin, Tomas och pappa hämtat ett lass. Sen vet jag inte hur mycket vi har lyckats få in. Tror det var 600 bal ungefär, som väger 10-12 kg styck.

Det var nog årets varmaste dag idag. Gissa om vi druckit vatten och saft!!

På kvällen hade vi 2 agilitykurser. En ny tjej var med, med en duktig labbetik. Det var varmt, men de jobbade på så bra!

Fredrik och tjejerna var kvar till klockn 22. Men oj vad trötta de var. My var dessutom med på agilityn med Vilma. En lång dag för dem!

Nu ska jag sova!

Måndag

Efter lägerhelgen på Säbyholm var jag supertrött imorse!!!
Men jag pallrade mig iväg iallafall!

Tempot var lugnt på jobbet, så jag vaknade till vart efter!!!

Tänkte skriva lite kort om lägret och lägga in några fotografier.

På fredagen började vi kl 11. Regnet strilade ner och vi funderade på hur eftermiddagen skulle bli.

Vi åt lunch, hade en timme teori om spår och sen gick vi till skogen. Då var det soligt och varmt så alla klädde av sig och tog en skön promenad till skogen.

Vi hade precis lagt våra spår när det började hagla! Det bara vräkte ner. Armarna blev alldeles röda av slagen från haglet!

Kläderna gick att vrida ur! Det var bara att ta sig tillbaka till husen och försöka torka allt.......

Vi hade lite teori istället och efter middagen var det fritt vad man ville göra.

På lördagen hade vi första  hjälpen med Carina Skoglund. Rallylydnad med Hundoasen.


Nellie och jag i slalom moment!

Efter rallylydnaden hade vi massage utomhus med alla hundar. Jättemysigt!

Sen resten av kvällen, hängde vi framför tv:n och kollade på Bröllopet!

På söndagen satsade vi på spår igen! Vi städade våra rum och packade innan vi gick till skogen.

Alla hundar var superduktiga!! Fixade att spåra och flera provade på Id spår också.I väntan på att spåren ska ligga till sig!

När vi varit i skogen hela fm gick vi tillbaka. Åt lunch och sen hade vi en lektion luktdiskrimenering dvs tex kantarellsök!Chihuahuan Zacke fattade direkt!!!! Lukta på te så blir det belöning!

Klockan 15 hade vi fika och avslutning. Sen åkte alla hem vartefter med buss eller bil.

Karin och jag kom hem strax efter 20. Det blev till att börja tvätta kläder, byta på djuren i burar, mocka osv.....

Tomas hade slagit hö och hade fullt uppmed det.

Det var en kul helg, men man är rätt slut ett tag efter.....
RSS 2.0