Mitt i jobbhelgen!

Fredagspasset tills idag är avklarat. Det var perfekt efter mina jobbdagar hemma då det varit tungt för kroppen. Jobbet är ju som mitt andra hem. Jag har ju känt min brukare i 20 år, drygt!
 
Jag slutade 10 idag och då åkte Karin och jag ner till barnloppiset i Råssnäs. Det är några tjejer som startat och håller i 2 gånger per år. Man lämnar in barnkläder, skor, leksaker och annat man vill sälja och sätter pris på det. Sen säljer de mot någon summa. Jösses vad grejer och vad mycket folk! Karin hittade en del till Emilia och jag hittade en del till mina andra barnbarn. Hoppas de gillar det, man vet aldrig!
 
Efter en stund åkte vi hem till oss.  Vi fikade först, innan vi gick ut. Grannen hörde av sig att Freyja gick på vallen och betade....Den där hästen alltså.
 
 
 
 
Vi packade foder, Tomas satte upp en gunga till Emilia på logen(!) och sen plockade vi in lite för vintern. Vi plockade av en liter björnbär igen. Mycket bär i år med! Så det blev en paj till efterrätt. Det gillade Emilia med.Hon hade bär i hela ansiktet!
 
När Karin och Emilia hade åkt hem gick vi ut igen och tog hand om den lille baggen. Han var dålig i magen igen.Vi tog in honom och hans mormor! Hon är ju gammal och lite mager. Och jag såg att han låg bredvid henne ute i hagen. De får vara inne och äta upp sig. Vi avmaskade dem och tvättade av den lille och klippte bort en del päls där bak.
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var klara och skulle fodra var Freyja ute igen....Tomas fick gå och hämta henne. Hon följde motvilligt med.
 
Kom in 19.30 och då satte vi fart med maten så vi skulle kunna se på  Så mycket bättre. Men jag blev ganska besviken. Uno sjunger bäst själv.

Idag gick allt lättare

Jag vaknade redan 7 trots att jag var vaken till 01 inatt och försökte få ordning på ett program att rita rallybanor. Det gick ju inte....måste be om hjälp med det.
 
Idag flöt allt på ute på morgonfodringen. Alla hade ju vatten, sedan igår, och Freyja hade rivit ner staketet och gick ihop med de andra. Så jag struntade i att ge henne egen mat, hon fick vara kvar. Och allihop hade hittat ner i gången, där det fanns gräs. Det öppnade vi redan i måndags, fast de hade de tydligen missat! De kom inte ens när jag hängde upp maten. Och det var knappt något att mocka eftersom de hade varit och betet och inte bara stått och hängt framför vindskyddet.
 
En knapp timme var jag ute. Det var frost i gräset, kallt men vackert. Allie och Jim fick ha sina täcken på sig. Efter frukost gjorde jag musli och fixade med lite annat innan vi gick ut igen. Försökte fiska fram en musfälla under diskbänken! Den smällde igen igårkväll, sent! Men jag fick inte fram den, hittade däremot en gammal död mus, urk!!
 
Det var underbart väder! Varmt och alldeles vindstilla.Gick promenad i skogen, fick ta av mössa och vantar för det var så varmt i solen! Mockade lite i hagen och packade upp ensilagebalen. Sen tog jag ner hö eftersom Tomas kommer hem först imorgon. Det är han som kör in ensilaget. Det är extremt mycket lättare med höet som väger en bråkdel mot ensilaget.
 
Jag satt länge med katterna som njöt i solen. Gud vad roliga de är och så olika.Den röde, Isak är bekväm, ligger ofta och tar det lugnt. Han är ju mycket större också. Alfons är mest nyfiken, på allting! Han är lite överallt och kommer jämt springande! Den andre ligger kvar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi in och åt lunch, vid 13.30 idag! Jag gjorde en snabbvariant av kålpudding. Dvs steker färs och kål i stekpannan och vips så är det klart!
 
 
 
 
Efter lunchen gick vi en promenad i solen. Gud så skönt det var! Jag såg att fårmaten var i princip slut och i en av fårhagarna fanns inga mineraler.
 
Så hundarna och jag tog en sväng till stan och granngården. När jag stannade till på mataffären träffade jag en gammal vän. Vi umgicks när barnen var små. Vi stod och babblade jättelänge, det var trevligt! När vi kom hem var klockan 17 och solen var på väg ner.
 
Klädde på mig lite mer och gav hundarna mat innan vi gick ut. Nu fodrade jag alla fåren. Det gick snabbt och lätt, allt fanns ju packat. Hästarna fick lite hö med. Så idag var jag inne innan det blev mörkt! Lagade en het wok och åt upp allt så jag blev liite för mätt! Snart ska jag fodra igen och imorgon jobbar jag så jag ska försöka komma isäng skapligt!

Nu blev det sent igen!

Vaknade lite före 7. Idag tog det 2 timmar med morgonfodringen. Jag trodde aldrig jag skulle bli klar.
 
Förmiddagen försvann i ett nafs. Skrev en bokrecension. Sen kaffe innan jag åkte till Ewa för att träna lite rallylydnad. Hon tränade med sina tre och jag tränade med Jim. Den lille guldkillen! 
 
Egentligen skulle jag iväg ikväll på ett medlemsmöte men kände att det blev för mycket. Så jag ringde och sa ifrån.  Klockan var redan 16.30 och jag hade inte ätit lunch ens.
 
Jag tog ett kokt ägg och ett par finn crisp för att det skulle gå fort.
 
Sen gick vi ut och hundarna fick äta varsitt märgben.
 
Jag packade alla nät och fodrade alla får. Några i tackornas hage var dåliga i magen så nu fick de hö istället för ensilage. Fyllde på vatten också . Nu tog det 2 timmar till med en kort promenad.
 
In och lagade mat, äntligen. Sen somnade jag till Bonde söker fru!
 
Vaknade till och satte på en kopp te. Vill inte fodra före 22.
 
Tomas är på Irland och jobbar, så jag är ensam hemma.   När klockan var 22 gick vi ut igen. Hängde upp näten och delade av hästarna och fyllde på vatten. Och en liten runda med hundarna! 
 
När kom in igen duschade jag. Ute var det bara 2 grader. Det blir nog frost i natt!                                                                                                                                                                                                                                                          
RSS 2.0