Jag hann precis hem från jobbet på fm, tills Annette och Sandra kom och vi skulle rida. Det har snöat rejält inatt, så jag tog sats för att komma in över snövallen!
Vi red neråt Rocklunda. Hästarna var jättepigga och vi hade stundtals inte så mycket kontroll!! Nellie kämpade på i den djupa snön. Hoppas att hon inte får träningverk tills imorgon, när vi ska till storstan!

In och åt lunch medans hästarna stod med täcken och fick lite hö.
Sen kom nästa gäng! Sofie hade med sig häst, medans Lisa och Jennie lånade här. Vi var alltså 4 tjejer nu med! Det gick jättebra. Jennie hade aldrig ridit islandshäst, men hon var duktig. Katur var pigg och stark men Lisa fixade det!

Nu har jag packat och förberett grejer till imorgon och pratat lite i telefonen. Camilla med underbara Musse ringde och rapporterade följande:
Hon har haft till uppgift att lära Musse stänga en dörr, genom att sätta ett snöre runt handtaget som han kan dra i, samtidigt som han backar. Förra gången vi träffades sa jag att hon skulle börja stå på olika ställen, så han inte fastnar i att man ska stå på ett visst ställe. En dag stod hon vid diskbänken och sa signalen: Stäng dörren!  Hunden funderade bara några sekunder, slet sen tag i en handduk som satt i en skåpslucka som då öppnade sig!!
Camilla blev lite undersam, eftersom jag tjatat om att inte säga när det blir fel. Medans hon tänkte, tyckte väl Musse att hon var lite trög, så han tog huvudet och smockade igen skåpsluckan igen!
Så kan det gå när man börjar träna klicker! Hundarna tar egna initiativ och försöker verkligen göra rätt!

Så skulle jag träna med Nellie lite innan jag packade ner sakerna som jag ska ha imorgon. Vilma var så sugen på att vara med, så hon fick prova lite efter Nellie. Uppgiften var att lägga 5 saker i en korg. Korgen var ny, ganska platt, så jag ska få  ner den i ryggsäcken. Första gången la Vilma i varenda sak direkt. "Hon kan ju", sa Tomas, som tittade på. Då flyttade jag lite på korgen och bad henne hämta sakerna igen. Först hämtade hon en sak, lade den bredvid och klev i korgen och satte sig ner och tittade på mig "Är det så här du menar?" Vi skrattade som sjutton förstås!

Vilma ska bära in ved!!

Kommentera

Publiceras ej