Började med långfrukost med Karin och Helen. Mysigt!!

Sen gick vi ut till stallet. Släppte ut Katur och Birkir som stått inne inatt. Birkir blev sparkad igår och kunde inte stödja på ett framben. Dessutom hade han värsta stora svullnaden på halsen/bringan, som en stor limpa!

Men imorse var han piggare. Han stödde på benet och såg lite gladare ut faktiskt. Igår såg han för eländig ut! Men svullnaden var fortfarande lika stor och kliade tydligen. Vi klippte bort lite päls och smörjde in med vegebom som lindrar lite.

Helen, Karin och jag hjälptes åt istallet, mockade ute och inne, fyllde på vatten, halmade och packade hö. Jag är så glad för all hjälp!

När Helen åkte hem så gick Karin och jag in och lagade mat. Vi frös som sjutton,Karin mår inte riktigt bra heller.

Vi beslutade att vara inne och baka på eftermiddagen och bara gå ut för att fodra och rasta hundar. Det var -16 grader ute och inne ca 17grader, så vi tände i vedspisen så det blev varmt och skönt!

Det blev en jättegod päronkaka till fikat sen gjorde vi tacos till kvällen.

Hästarna ville komma in redan vid fodringen klockan 19. De stod och tryckte vid grinden och gick inte iväg när vi lade ut hö. De är ju roliga!

Men nu var vi ute och tog in dem, vid 23-tiden. Gammelgubben Katur blev överlycklig och Birkir trivs också inne. Annars brukar de stöka och vill ut när maten är slut. Men imorse när jag kom ut så låg Birkir och sov!

Tyvärr hade han kliat av sig all päls på svullnaden, nu på kvällen. Ser inte klokt ut! En stor blålila kal fläck!

Imorgon ska Tomas jaga på fm. När han kommer hem ska han göra kroppkakor. Han har kokat potatis och pressat den ikväll,för det ska man tydligen!

Gonatt!!!


Killen med otur!!

1 kommentarer

Anna

30 Jan 2010 00:37

Hoppas han blir bra snart lilla gubben.. Många som anmält sig till agility?

Ha en toppen helg! Kanske ska på en fika i veckan?:)

Kram

Kommentera

Publiceras ej