Våran lilla valp är för rolig! Han är så kvällstrött! (Och morgontrött!)

Häromdagen lärde han sig att gå i trappan tillövervåningen. Så nu sticker  han upp direkt efter kvällsrundan! Förut gick han några trappsteg, stod och pep:" Bär upp mig! Jag vill sova!"

Jim är likadan! De sover så gärna på både morgonen och kvällen. Men det är ju säkert för att vi är ute hela dagarna.

Men de kan koppla av ute också. I em/kväll har både Tomas och jag målat och då låg Jim vid mig och Mio vid Tomas. De sov i flera timmar.

I fredagskväll hade jag 2 tjejer här på privatträning. Jag hade bundit mina 2 sötnosar i stallöppningen för att de skulle vara lite störning på träningen. Vi stod kanske mellan 5-10 meter därifrån och tränade att deras hundar skulle springa snabbt framåt på kommando. Vad gör mina störningar då? Jo sover!

Sen måste jag skriva lite om hur snabbt de lär sig rutiner. När jag släpper över hästar till betet  som springer, har jag bundit Mio i en stolpe strax innan hagen. Likaså när jag hämtar vår tidning vid brevlådan så binder jag i en stolpe en bit ifrån brevlådorna. Efter bara 3-4 ggr så gick Mio till båda stolparna själv! Målet är att han ska sitta där lös sen. Jag tror nog redan att jag skulle kunna bara lägga kopplet och han skulle sitta. Men jag väntar nog lite!

Jag bara ville visa på hur snabbt det går om man gör likadant några gånger. Det måste man också tänka på när de gör "fel" några gånger, vad snabbt det blir befäst!







Kommentera

Publiceras ej