Inte så ofta, verkligen.
Men ibland när man har 13-14 stycken anmälda till en kurs, som finns 6-7 platser i. Jag grejar och styr, tar ledigt från mitt jobb och försöker göra fler grupper.
Sen hoppar hälften av!! 

Jag tar ju ledigt från mitt betalda jobb, vilket innebär att jag behöver ha ett visst antal för att jag inte ska förlora på att ha kurs.

Då, kan jag bli lite uppgiven ibland.

Så kommer det ibland tillfällen, dagar, när man fullständigt skiter i att det inte går ihop! Dels de underbara dagarna när man får se hundar och ägare nå framgång. det är så himla roligt!! Samarbetet börjar fungera! Då kan jag betala för att få ha kurs.

En annan gång när jag känner att pengar har INGEN betydelse är när jag får höra följande påstående:

1. Hundar (i detta fall border collie) behöver en rejäl kock stryk, det är det språk de förstår! Annars lyder de inte.

2. Doppa ner nosen i kisset och bajset om valpen gör inne!

Jag lovar, jag ska ägna många, många kurser åt att försöka upplysa, informera, utbilda människor i hundkunskap.

Jag ska försöka att lösa kursanmälningarna på något bra sätt, så jag kan ägna mig åt det jag vill, lära ut.

Hur många år ska det ta innan folk fattar att vi lever på 2000-talet!  Så sorgligt och skrämmande när det till och med är uppfödare som säger åt sina valpköpare att misshandla sina hundar.  En del  skulle behöva uppdatera sig faktiskt.


Hur kan man vilja slå en sån här liten skrutt eller doppa ner nosen om de kissar inne? Jag fattar det inte!!!!!

2 kommentarer

Nina Liljedahl

11 Aug 2012 15:54

Jag trodde att det där med att doppa hundens/kattens nos i sin avföring var något man gjorde på "stenåldern" innan man visste bättre. Sorgligt att det fortfarande lever kvar.



Och att folk anmäler till kurser och sedan hoppar av är ju himla trist....kan du inte ta ut halva avgiften i anmälningsavgift? Då kanske folk tänker efter ordentligt innan de anmäler sig till kurser.

Mariann L

11 Aug 2012 19:36

Det gjorde mina föräldrar när vi hade hundvalp när jag var i tonåren.

Fast jag gjorde ju också nåt dumt som jag kanske inte borde gjort. E "bär sej åt" förskräckligt i buren i bilen. Jag köpte ett sprayhalsband och provade och det funkade, han var tyst och la sej ner. Tänkte att det blir skönt på vägen hem. Och ja, det fungerade men mycket riktigt blev C väldigt ledsen o besviken på mej för hon tycker det är tortyr. Men, men gjort är gjort och det är bara att hoppas att E inte tog nån skada av det.

Apropå E så kommer C att ta med sej honom upp till Umeå så vi kommer inte att gå kurs hos dej. Vet inte om C talat om det för dej. Ha det bra!

Kommentera

Publiceras ej