Igår skulle jag visa Jonna lite hur jag tränat Jim och Mio med lite olika saker. De åker ju bland annat skateboard, plockar burkar och Mio släcker/tänder en lampknapp.

Det slår mig alltid när vi håller på, hur olika de är hundarna. Jag har tjatat om det förut, men det är så intressant!

Har det med ålder att göra? Erfarenhet? Belöning? Troligen alltihop.

Jim älskar ju att testa sig fram. Han är lättbelönad, har "fattat" att det lönar sig att prova. Det händer liksom inget om man gör fel.Han gillar nästan allt ätbart! Han har ju också en del erferanhet, har bott hos flera andra och lärt sig hur vi människor funkar!

Mio är svårare. Han ger upp  när han inte förstår direkt. Han förstår inte heller att när det inte kommer belöning så måste man jobba själv och testa sig fram. Han ser bara olycklig ut! Sen är han lite mer kräsen när det gäller ätbara saker. 

Sen är Mio  så skvatträdd! Jösses, han kastar sig bakåt när det skramlar lite! Jim är inte alls sån. Han kastar sig ut på skateboarden ibland, så den vippar, men det gör inget!

Igår kom jag på att Jim är ganska lik hur Nellie var att träna. Det behövdes liksom inte så mycket info. Efter att hon  lärt sig plocka upp saker och ge mig dem, så gick det att överföra på mängder av olika beteenden.

Lilla fina hunden, som lärde mig så himla mycket.
 
 
Nellie njuter i solen
 
Mio och jag
 
 
Jim, när han precis kom till oss för 2 år sedan
 
 

Kommentera

Publiceras ej