Idag är jag på jobbet. M vilar och jag lyssnar på Jonas Gardell som sommarpratar.

I går på midsommarafton var vi hemma och jobbade på som vanligt. Det blev en hel gjort, men vi åt också god mat och tog det lite lugnt.

Karin med pudlar och marsvin var också med.
 
Vi hade lite planer på att rida. Men oj vad insekter det var! Vi sprutade och smörjde alla hästar med insektsmedel, sen ville de stå i vindskyddet.

Det får bli en annan dag.



 

2 kommentarer

Nina

23 Jun 2013 11:17

Ja så är snart även denna midsommar över...
Hur ofta jobbar ni helg på ditt jobb? Hur många personal är ni hos M? Ordinarie alltså.

Vi är tre hos oss så vi jobbar var tredje helg, men då jobbar vi ju hela helgen. Kan bli lite mycket att jobba så långa pass flera dagar i rad, men nu har vi ju slutat medd nätterna i allafall ;-)

Jag var med i en "diskussion" för ett år sedan ungefär, med islandsmänniskor, angående hantering eller inte. Det var bara hobbyuppfödare som vi, men de vidhöll att islänningar lätt blir odrägliga om de hanteras för mycket som unghästar. De skullt tydligen ha så mycket mer egen vilja än andra hästar att de behövde uppfostras i flock utan för stor inblandning av människor.

För mig låter det helt korkat! Om man inte kan hantera ett föl/unghäst utan att "förstöra" den, så borde man nog inte ha häst överhuvudtaget. Det är ju dessutom inte lättare att börja hantera en tre-fyraåring som blivit "förvildad" efter att inte hanterats så mycket, än att börja hantera ett föl.

Jag tyckte att argumenten för "ickehantering" var så dåliga och luddiga att jag redan då misstänkte att det var något som vederbörande egentligen inte var så insatt i. De kanske bara "repeterar" vad de läst/hört om aveln på island? Skönt att höra att de flesta börjar frångå "ickehantering", för det gagnar ju verkligen inte fölen/unghästarna. Själv har jag jättedåligt samvete att vi hanterat vissa av våra unghästar alldeles för lite!

Mariann L

23 Jun 2013 17:48

Trist det där med insekter. Men dom finns. Så fint foto på vacker blomma!

Kommentera

Publiceras ej