Ledig idag efter helgjobb!
Det är kallt, frostigt, soligt och vackert idag.

Hundarna och jag har varit ute 2 gånger redan. Först fodrade  vi här hemma och hämtade tidningen.
Sen åt jag frukost. Och efter det gick vi ner till tackorna som går nere vid grannens hus. Drog hö på cykelkärran.

Oj vad vi har använt den kärran mycket! Dagligen nästan. Drar vatten, hö, staketstolp och när vi ska till skogen på mina kurser så tar vi fikakorgen därpå!

Hudarna gick lösa ner till tackorna. Mio springer före och står och smyger och väntar på de andra två, att de ska komma och springa med honom. Det är så tråkigt att säga åt honom hela tiden: Lägg av Mio!

Nu har jag kommit på att om jag har godis med mig och belönar Jim istället för att han INTE springer som en idiot, så blir det mycket trevligare!

Tycker det räcker med att de springer på vallen eller i skogen. Inte på vägen. Det kan ju faktiskt komma bilar, fast det inte händer så ofta!

Jim är en riktig godisgris så det är lätt att motivera honom att göra rätt! Allie lyssnar nästan alltid. Enda gången jag kan ha svårt att nå henne är när hon vallar! Fast det går bättre och bättre!



I fredags när Karin och jag fodrat tackorna. Grannens Grey tittar på.





Hej du snygga sto! Vet du att jag är en liten hingst som vill uppvakta dig!
 

5 kommentarer

marianne

12 Nov 2013 08:25

I går var det jättehärligt ute men idag är det regn igen :(

Jag har med en cykelkärra som jag använder till allt, nu har den nästan ramlat sönder men jag har ju en snickare och massa material här :)

sv: Ja, jag påpekade just det att vi kunde fått reda på det med tävlingen och då kom det fram, att det hade dom kommit på halv tolv på natten mot lördag....dom hade det nog stressigt att få allt att gå ihop och missade den lilla detaljen ;)

Nina Liljedahl

12 Nov 2013 16:36

Men vilka är hästarna på nedersta bilden? Är det de som köpt Striden som har hästar?

Nej tack och lov brukar våra hundar också sova på nätterna. Men nu märks det att det inte är som det brukar dem emellan. Nora verkar inte gilla Hugo nu när hon löper, Moses är förvirrad av Noras doft nu och vet inte riktigt hur han ska bete sig. Han är väldigt intresserad av henne men vet nog inte riktigt varför, tror jag. Nora i sin tur börjar komma in i slutet av löpet och då brukar hon gärna vilja rida på Hugo, men eftersom hon inte gillar honom nu när det finns en annan hund som verkar mer intresserad av henne än vad Hugo är, så försöker hon att rida på Moses och då blir han jätte förbryllad och blir lite rädd för henne. Så just nu har vi lite cirkus här hemma... ;-)

Nina Liljedahl

13 Nov 2013 19:32

Ite lustigt med isabellen, precis en sådan såg jag vid sista huset, i en hage innan vindkraftverket vid Rocklunda, i förra veckan. Undrar om det är samma?

Nina Liljedahl

14 Nov 2013 12:20

Jag har inget lyse inne i carporten än, så även om vi har belysning på gården nu så har jag pannlampa för att se ordentligt överallt. Men det är ju ändå en himla stor skillnad :-D

Anita

17 Nov 2013 20:38

Söta bilder :D

Kommentera

Publiceras ej