Tredje dagen i rad som hundarna och jag har sovit till 7.30-8.00. Då kommer de upp och myser en stund och "säger" att det är dags att gå upp.
Då kan man gå ut utan pannlampa med. Jag gillar inte att fodra i mörkret. Helst inte hos fåren när jag har dålig balans och kan ramla om de springer på mig.


På fm åkte jag och hämtade en mössa som jag köpt av duktiga Therese! Så himla fin! Sen var jag förbi på Vedugnsbageriet och köpte bröd till jul. Själv äter jag inte så värst ofta bröd längre, men de andra vill ju ha!
Men lite kommer jag nog smaka!
 
 
 
 
 
Bullarna är de godaste jag någonsin ätit! Dessa är med saffran. Sen är det vörtbröd och nöt-och fruktbröd. Och en surdegsbaguette!
 
Efter en stund kom Karin så vi gick ut och stalljobbade.
 
Hon tömkörde Freyja och red Birkir och Disa. Jag red Tindra. Tur att vi har belysning för jösses vad fort det blir mörkt.

Det småregnade med, inte roligaste ridvädret. Men det gick bra! Tindra var samarbetsvillig!


Mindre roligt var ett telefonsamtal under dagen. Jag har jobbat med mig själv att inte vara så snabb att dömma folk när man ses första gången. För det är ofta man har fel, iallafall jag!

Men nu visar det sig tyvärr att jag hade rätt om en person. Första mötet gjorde hen  nämligen inget vidare intryck på mig.  Jäkligt sorgligt. Hade hellre haft fel.....Jag hoppas allt löser sig till det bästa, på något sätt.

Imorgon är det jobb. Ja nästan hela helgen. Ett dygn imorgon och ett på söndag. Sen tog jag extra timmar på måndag för att hjälpa en jobbarkompis. 

Några direkta förberedelser gör jag inte inför jul. Jo vi gör rödbetssallad och grilljerar skinkan. Men det klarar även de andra. På söndag eller måndag kommer Victor hit och på juldagen kommer de andra. Robert med familj. Sen stannar de några dagar.
 
Karin och jag jobbar ju även i julhelgen, men vi hinner nog ses en del iallafall! 
 
Godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer

marianne

19 Dec 2014 08:36

Skönt med lite sovmorgon, det är en fördel med lösdrift, ingen pålle står och stampar om man skjuter på frukosttiden.

Jättefin mössa, har hon försäljning eller var det special för dej?
Jag är avundsjuk på ditt bageri, brödet ser gott ut.

Du har ungefär samma inställning som jag, här är det inte heller mycket julförberedelser, Janne gör köttbullar, jag gör jansson, griljerar skinkan och kanske en rotfruktslåda. Vi har överhuvud taget inte mycket mat, förutom skinkan och köttbullarna vill jag ha lite sill, dopp och rödbetssallad.

marianne

20 Dec 2014 14:49

Vi hade jättekul på den där ritten och sommaren som följde på den, men efter den hände det så mycket och vi blev aldrig så där nära igen, vi har inte direkt varit ovänner ända sen dess, men under en lång period varken träffades eller pratade vi, om vi träffades var det som främlingar ändå fram till i somras då det kändes bra.
Jag vet ju inte vad som hänt mellan dej och din syster, men tycker ni ska försöka bita ihop och tänka på hur kort tid ni egentligen har och att ni måste ta vara på den.

marianne

20 Dec 2014 14:54

men??? kommentaren var ju inte klar....
Har du kvar dina romaner och noveller?
I så fall kan du väl lägga ut några på bloggen?

När du berättar att du önskat en hund sen du var barn, kommer jag att tänka på min bror som fick sin efterlängtade hund, men bytte bort den mot en fin leksaksbil...haha...
och du fick "bara" en bror, vad snopet....hihi..ungar..
Jag glömde ju bort....jag skrattade gott åt din förra kommentar om flextid...hihi den var rolig

Kommentera

Publiceras ej