Nu vet jag varför den där stackars baggen var så dålig! Visserligen var han lite dålig i magen men det var en annan galen (stor) bagge som försökte betäcka de andra......Inte konstigt att han var totalt slut!
De är 4 stycken som vi inte har hunnit slakta ännu. En jättestor och 3 normala. Den stora försökte med alla 3 idag. Jagade och hoppade på dem. Igår såg jag inget av det konstigt nog. Jag var ju ute mycket igår. Men idag när jag gick och mockade så ser jag  kraken ligga platt igen och skyndade mig dit. Trodde han var död, han låg så konstigt. Men han blinkade så jag ställde upp honom och han stapplade iväg och började äta.

Fy tänkte jag, då får vi väl ta bort honom sen. Rätt som det är när jag kollar till igen så ser jag hur bjässen bestiger den "sjuke" och benen viker sig direkt! Nää fy vad hemskt!
 
Jag skyndade dit och smockade till den store, vilket absolut inte hjälpte! Men jag blev så arg. Lyfte upp kraken igen som gick bortåt i hagen. Som tur är har de stor hage. Jag såg att han ville bort. Då tar den store och jagar de andra två istället. Runt runt, men de är snabba och klarar sig.

Så fort Tomas kom hem så blev det utvisning för den dumme baggen. Nu går han själv i en mindre hage.
 
Tänk, han som var så söt som lamm!




Han föddes i smällkalla februari, ute. Men han var stark redan då! Ensamlamm, växte så det knakade!

I år har vi inte betäckt några tackor, som tur är. Vi har alldeles för många och ligger efter med allt.....Förra året fick vi 17 lamm på 10  tackor. Lena som hade 5 tackor här fick bara en betäckt!

Idag har jag jobbat till 13, var sen på föreläsning på sjukgymnastiken. Sen åkte jag hem till mina lurviga. Vi har varit ute sen jag kom hem. Det var riktigt skönt. Har mockat, packat foder, krattat bort grus från gräset (lite, massor kvar) och sen plockade jag iordning i min bil. Slängde skräp och lade undan motorvärmaren. Har tvättat filtarna från bilen också.

Ska ta och dammsuga ur den också. Tvätta den borde jag också göra.

Imorgon börjar jag 12 på jobbet, så jag hoppas vädret är fint på fm så vovvar och jag kan vara ute.

 

4 kommentarer

Nilla

05 Mar 2014 01:40

Usch på den store baggen!

Men han blev nästan förlåten när jag såg bebisbilden på honom;)
Så otroligt söt!

marianne

05 Mar 2014 09:25

Men jisses vilken söt liten sak, tänk att de växer upp och blir så odrägliga....
ska ni slakta den med nu då? Det är väl något fel när dom gör så? Eller är det dominans?

Du kan inte ana vad jag blir sugen på små lamm nu när jag ser och läser om dina...klart det är massa jobb med flasklamm, men gud så gott :)

sv: jag har nog fått tillräckligt med tecken på att jag måste ta det lugnt så nu är jag sträng mot mej själv.

Titti

06 Mar 2014 06:09

Oj så söt! Men det är tur de blir "fula" sen alla lamm så man klarar av att slakta dem...

Helén

06 Mar 2014 08:15

Men fy vilken elaking:-/

Kommentera

Publiceras ej