Men Karin gav mig 2 trisslotter när hon kom på fm. Jag vann på en av dem. 60:- alltid något!

Tomas fick också 2 lotter+ en chokladask, för han fyller ju idag. Han vann inget!

Idag var hovslagaren här och fixade alla hästars hovar. Han berättade att han ska på utbildning nästa vecka. Han skulle gå någon veterinärmedicinsk utbildning i Tyskland. Han är redan superduktig, men det är ju toppen när de vill mera!!

Häromdagen var hans fru här. Hon är hästfysioterapeut och akupunktör och behandlade Freyja. De föder också upp hästar. Ridponnyer och Islandshästar.

Jag är så glad att vi blev övertalade att byta hovslagare för några år sedan, för det är stor skillnad! Den vi hade var bra i början (-94) men jag tror han tröttnade och då gör man inte sitt bästa. Alla blev skodda likadant.

När vi bytte fick flera av hästarna mycket bättre steg.

Något kalas blev det inte idag. Vi tar det nästa helg. Tomas var i Linköping på Jula och köpte ett tält till fåren!

Det ska vi ha som ett flyttbart vindskydd. Jag vet folk som har det till hästar med! Tyvärr fattades det delar så det kom inte upp idag.

Sen var han på Brunneby och köpte lite mer plantor. Tomat och sqaush. Så snart  är det  fullt i odlingarna.

Jag har känt mig piggare och har  kunnat hjälpa till med mat och lite annat också. Så skönt för man mår inte väl av att ligga hela tiden, varken i kropp eller själ.

Men jag vilar också, jag är duktig på att lyssna på kroppen nu! Då blir det en liten vila i soffan eller på dagbädden som vi ställt i hallen.

Nu är det dags att sova och det är ju fortfarande ljust ute, klockan är 23!

2 kommentarer

marianne

26 May 2014 06:25

du får gärna skicka hit din hovis, jag är så j-a ARG på den vi har nu. Han är duktig som hovis....jag ska skriva ett inlägg sen.

marianne

26 May 2014 06:31

Just ja;
Ava är lugn när vi rider ute i skogen, nuförtiden, jag känner mej trygg där uppe.Hon sparkar efter insekter, men det är ju bra för balansträningen :) Förr kunde hon ju resa sej titt som tätt, när hon inte ville gå, men det är längesen. Det är på ridbanan när man kräver jobb som hon studsar och bråkar ibland, och DET tänker jag inte göra utan sadel ännu på läääänge

Kommentera

Publiceras ej